• Com era abans el mercat dels Encants? I ara, com és?

  Aquí teniu l’enllaç del vídeo que us he dit aquesta tarda sobre els Encants. No cal que el veieu tot, és molt llarg! Només seleccioneu alguns trossets per fer-vos-en una idea i responeu les preguntes.

  http://www.tv3.cat/videos/4859131/Encants-diari-dun-trasllat

  Com eren abans els Encants? Com són ara?

  Quin tipus de gent hi anava? I ara, hi va el mateix tipus de gent?

  Quins objectes podem trobar en aquest mercat?

  Hi heu estat mai? Us agraden aquest tipus de mercats?

   

  SONY DSC                                                                                                  Els Encants vells

  Els-Encants-nous

   

 1. francesc arquillo erenas

  29 Gen 14
  17:49 #

  els encants abans es feia al aire lliure ara es faran sota una porxada. es molt millo per la pluja.me agrada molt aquet tipus de encants perque pots trovar tota mena de cosas.hi he estat alguna vagada.el tipus de gent que anava es molt variat, va gent de diferent tipus de classe.es venen tot tipus de objetes nous i de segona ma.ara esta situat entre els carre castillejos carre nova creacio i la avda.meridiana

  Respondre

 2. manuel

  30 Gen 14
  11:25 #

  Encants, diari d’un trasllat”
  Els Encants abans era un mercat gran on hi havia molts llocs a l’aire lliure i es venia de gairebé tot , roba , calçat , mobles , roba usada , aparells electricos i electronics , telèfons mòbils , articles de segona mà alguns en bon estat i altres inservibles . Ara estan sota sostre i en principi són els mateixos paradistes però està tot ben organitzat i sota cobert , si plou no es mulla ni el gènere ni la gent .
  La gent és dels més variada sobretot gent gran que busques objectes que se li han espatllat i busca el més barat , també hi ha turistes que volen conèixer aquest mercat típic de barcelona
  Tant abans com ara podem trobar els mateixos objectes ja que són els mateixos venedors , però generalment ara està tot ben col · locat i els postos també més organitzats .
  He estat en el vell i en el nou. L’antic havia quedat antiquat i crec que aquest nou ha estat un encert per adaptar un tipus de mercat ( rastre ) al segle XXI . M’agrada aquest tipus de mercat els trobo molt cosmopolites i alegres on hi ha molta gent que es busca la vida i fa petits negocis i molts trapicheos. .

  Respondre

 3. mbadiar

  30 Gen 14
  13:55 #

  Molt bé, nois!
  Per cert, sabeu com es diu “trapicheo” en català?

  Respondre

  1. Adlan

   01 Feb 14
   19:57 #

   trapicheo en catalá es tripijoc !

   Respondre

 4. mbadiar

  30 Gen 14
  13:56 #

  Aquí teniu l’enllaç de tot el programa (el d’abans eren només dos minuts), m’he equivocat! No són dues hores sinó 58 minuts!!

  http://blogs.tv3.cat/senseficcio.php?itemid=52594&catid=1270

  Maria

  Respondre

 5. María J. Sarmiento

  30 Gen 14
  15:27 #

  A Barcelona sempre han tingut fama els mercats de curiositats i d’antiguitats. Mai he visitat els Encants de les Glories, encara que lo desitjava, però m’ havian dit que era una mica caòtic. Des de fa uns mesos els Encants belles s’ han traslladat a una nova ubicació, i tot i dels problemes constructius que han tingut, ara resulta un lloc molt interessant i modern. Sota una gran porxada de disseny, les paredes es veuen molt ordenades. Tenim curiositat, el meu marit i jo, doncs ho visitem a la nova ubicació. Ara hi ha totes les comoditats, cafeteria inclosa. Però, personalment, ho que mes m’ha agradat es la rampa en espiral, tu vas caminant i sense adornar-te vas pujant fins a l’ultimo pis visitant les parades que mes t’interessen. M’agraden aquest tipus de mercats per anar de tant en tant.

  Respondre

 6. María J. Sarmiento

  30 Gen 14
  16:04 #

  Ho sento, m’ he equivocat, he escrit “belles” en lloc de” vells”. Mes tard escoltaré el nou enllaç, no tinc temp ara. Es sembla interesant. Ah, he mirat el diccionari i he trovat “trapicheo”: en catalá m, martingala; f, tripijoc. ¿Ha estat molt bé la explicació de Manuel, oi?

  Respondre

  1. mbadiar

   30 Gen 14
   17:17 #

   Molt bé! És això: tripijoc o martingala.

   Respondre

 7. Alberto

  30 Gen 14
  16:13 #

  Abans era un mercat al’aire lluire, amb pluja moltes parades estaven tancades i ara està sota una estructura modern i amb mes de una alçada. La gent es la mateixa, pero el mercat ara es una mica més “sofisticat”.

  La gent es la mateixa, pèro ara tambe hi ha gent amb més poder adquisitiu o mes

  Hi ha dos tipus de parades, les que compren a primera hora del mati lots d’objetes en una subhasta i despres venen i les que venen artícles mes o meyns fixes. En general son coses antigues i de segoda ma. Tambe hi ha roba

  No he estat mai a els encats, pero si a mercats semblants a Madrid o a Italia. M’agrada anar a coneixer-los pero no anar habitualment

  Respondre

 8. Elvira Rosa Lopez

  04 Feb 14
  16:00 #

  El Mercat Els Encants.
  Abans era molt desordenat , les taulades eren d´Uralita , es trobava molta varietat de coses, robes, objectes, per a la casa , objectes antics, però tots sense ordenar. La gent hi anava era de baix recurs econòmic, hi havia diferents tipus de persones.
  Ara El Merrcat ha canviat , ès un centre comercial , molt ben ordenat, la gent que el visita són de diferents tipus socials . M´agradaria anar un cap de setmana per coneixèr-lo i segur que compraria moltes objectes antiquari.

  Respondre

 9. Mavi

  22 Feb 14
  23:58 #

  No puc veure el video! ; (

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!