• On venen duros a 4 pessetes?

  Aquesta setmana hem après a classe l’expressió “vendre duros a 4 pessetes”. D’on ve aquesta expressió? Qui la va inventar? Què significa? La Marta del B2 tardes ens ho explica…duros-quatre-pessetes

 1. marta mato cerchiari

  09 Feb 14
  14:34 #

  ” Ven duros a 4 pessetes”

  Aquesta es una historia veritable…

  Santiago Rusiñol , (escriptor i pintor catala) es va reunir amb els amic en la taverna “El Quatre Gats” a Barcelona, como ho feia sempre.

  Vol demostrar a seus amics que si sortir al carrer a cridar : “Ven duros a quatre pessetes” ningu s’ al creuria, aleshores fet una apota.

  Tothom pensat que era engany i Rusiñol guanio la aposta !

  I des de aquest moment se utilitza aquesta expressio quan se desconfia d’ alguna cosa.

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!