• Rutina. Com és un dia a la meva vida

  Sóc la Carme, la professora de català.

  Cada dia em llevo a dos quarts de vuit. Em dutxo i esmorzo. A les vuit desperto les meves filles, que es diuen Clara i Marina. Preparo el seu esmorzar i les acompanyo  a l’escola. L’escola és a prop de casa meva.  Després agafo el cotxe per anar a treballar. Jo visc a Barcelona i treballo a Barberà del Vallès. Mentre condueixo, escolto la ràdio. Començo a treballar a dos quarts de deu i plego a dos quarts de tres.  Dino una mica tard, cap a dos quarts de quatre. Sovint dino sola.

  escolaA la tarda, vaig a buscar  les nenes a l’escola. Alguns dies fan activitats extraescolars. A vegades anem al parc o a la biblioteca. Jo, els dilluns i dimecres a la tarda, vaig a classes de ioga.

  Al vespre, cap a les vuit o un quart de nou, sopem.  Havent sopat, miro una mica la televisió o llegeixo el diari o un llibre. Sempre vaig a dormir d’hora, cap a les onze o un quart de dotze.

  Els caps de setmana són molt diferents, però ja us ho explicaré un altre dia!

  I vosaltres? Com és la vostra rutina?

 1. LLuïsa

  18 febr. 14
  15:30 #

  Hola, doncs jo em llevo a tres quarts de set! Això perquè desperto la meva filla gran…Coses de la vida… Però he descobert que llevar-se d’hora també té les seves compensacions… que ja t’explicaré un altre dia 🙂

 2. Rebeca Lozar

  21 febr. 14
  11:51 #

  Hola, soc la Rebeca, alumna del nivell bàsic

  Cada dia em llevo a las vuit del matí, em dutxo i esmorzo, després surto de casa per passejar la meva gossa. Els dilluns i dimecres al matí, vaig a classes de catalá. Cada dia faig les tasques domèstiques.
  Dino cap las dues, sempre dino sola (amb la meva gossa).
  A la tarda, treball en un projecte de cooperació a guatemala com a voluntària. De vegades estudio un curs de genere.
  Després passeig a la meva gossa.
  Dino amb el meu home, xerrem una estona, veiem alguna película i anem a dormir cap les dotze.

  1. Carme Farràs

   21 febr. 14
   14:21 #

   Molt bé, Rebeca! Només tres cosetes: treballo (amb o final), passejo (en lloc de passeig) i recorda que al vespre sopem i no dinem.

 3. Susana Lara

  23 febr. 14
  17:36 #

  Hola, sóc la Susana, alumna del curs de català del nivell bàsic.
  Cada dia em llevo a las set del matí, desperto al meu fill Adrian i preparo l’esmorzar. Esmorzem junts i va cap a la l’escola que hi es a prop de casa meva.
  Després em dutxo i baixo al meu gos al carrer, a les deu marxo a classe de català, que també hi es a prop de casa meva. Surto a las dotze i compro el pa, faig el menjar i a la tarda vaig a caminar una estona amb la meva cunyada que es diu Olga .
  Al vespre, cap a les nou, sopem. Havent sopat miro la televisió i abans d’anar a dormir llegeixo un llibre. Sempre me’n vaig a dormis a les dotze.

  1. Carme Farràs

   25 febr. 14
   11:58 #

   Molt bé, Susana! Felicitats per ser la segona que s’estrena al blog!

   Només he mirat la segona versió.

   Un parell de cosetes: “que hi és a prop de casa meva” ha de dir “que és a prop de casa meva” sense la paraula hi.

 4. Gemma

  25 febr. 14
  22:21 #

  Hola soc la Gemma, alumna del curs català bàsic.

  Cada dia em llevo a les dos quarts de nou, esmorzo i faig les tasques de la casa: escombrar, rentar, etcètera. Desprès surto al carrer a fer la compra. Y quan arribo a casa, me connecto a internet per viure las ofertes de treball que hi ha. Faig el menjar i dino amb la meva parella que arriba a casa cap a les dues del migdia.

  Després per la tarda rento els plats i continu viure ofertes de treball una miqueta mes. a les set de la tarda me’n vaig al gimnàs fins a les vuit. Després llegeixo una estona.

  Per la nit quan el meu xicot arriba a casa anem a ballar fins a les onze de la nit. Truco a la meva mare y parlem una miqueta, després el meu xicot i jo sopem, viurem una miqueta la televisió y cap a dos quarts de una ens en anem a dormir.

  Els fins de setmana son molt diferents a la resta de dies por que fem activitats com viatjar…

  1. Carme Farràs

   27 febr. 14
   14:15 #

   Molt bé, Gemma. Només alguna coseta:
   – Se t’escapa alguna Y. Hauries d’escriure “I quan arribo a casa”, “truco a la meva mare i parlem”…
   – “Me connecto” ha de ser “em connecto”
   – El verb viure vol dir “vivir” en castellà. El que pretenies és conjugar el verb “veure”. Tu vols dir que “mires les ofertes de treball” i “mirem una mica la televisió”. Mirar vol dir fer l’acció de veure amb atenció. Ex: Miro la televisió. Cada dia veig la meva veïna al forn.

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!