• I quina truita menjarem?

    S’acosta el dia de la truita… Per cert, quin és el dia de la truita? Doncs és el dijous gras, el dia que comença el Carnaval i és tradició menjar truita de botifarra d’ou i coca de llardons per agafar força calories, ja que aviat arriba la Quaresma!!

    A classe hem aprofitat l’avinentesa per treballar l’imperatiu i les perifrasis d’obligació per tal d’elaborar una recepta de truita. La compartim?

    baixa DSCN8147

  1. Vanessa

    20 Feb 14
    15:07 #

    TRUITA DE PATATES AMB VERDURES:
    La truita de patates és un clàssic a casa mesa i m’encanta.
    Ingredients per quatre persones:
    – 4 o 5 patates grans.
    – 1 carbassó petit.
    – 1 ceba grossa.
    – 1 pebrot verd.
    – 1 pebrot vermell.
    – 6 ous.
    – Oli d’oliva i sal

    Pelar les patates, la ceba i el carbassó.
    Tallar la patata a rodanxes no gaire primes. Després el carbassó, la ceba i els pebrots en quadrats petits.
    Posar dos dits d’oli a la paella i fregir les patates una mica. Després fregir els pebrots i la ceba amb les patates, salar-ho tot. I finalment fregir també el carbassó. Quan tot estigui tou, ho colem bé.
    ho colem bé

    Respondre

  2. Vanessa

    20 Feb 14
    15:12 #

    ….
    Posar una paella neta al foc amb dues cullerades soperes d’oli i abocar els ous, que prèviament hem batut i afegit les patates i les verdures. L’anirem movent perquè no s’enganxi.
    Donar la volta a la truita i a foc suau deixar que quedi ben cuita.
    I per ultim, cal fer un bon pa amb tomàquet i a gaudir!!!!.

    Respondre

  3. Dax

    21 Feb 14
    12:57 #

    Truita tradicional :

    Ingredients
    Per a una truita individual: 2 ous de gallina fresquíssims 2 patates mitjanes blanques noves (d’uns 150 g cada una)
    1 ceba de Figueres, petita i rabiosament violeta. oli d’oliva, sal

    Respondre

  4. Agni

    21 Feb 14
    18:49 #

    TRUITA DE CARXOFES

    – Ingredients:

    * 8 carxofes molt tendres
    * 5 ous
    * oli
    * sal

    – Temps d’elaboració: 30 minuts

    – Elaboració:

    Cal treure les fulles velles de les carxofes, s’ha de deixar els cors i tallar-los a trossos no gaire prims.
    Després cal posar-los a la paella amb una mica d’oli i fregir-los. S’ha de vigilar que no s’assequin ni es cremin.
    Cal treure’ls de la paella. A continuació s’ha de batre els ous en un bol i s’ha d’afegir-hi les carxofes i barrejar-ho tot.
    Hi posem una mica de sal. Cal escalfar l’oli per fer la truita.
    Un cop escalfat s’ha de posar la barreja a la paella i finalment, després d’una estona, donar-li la volta. Bon profit!

    – Consells:

    * La carxofa s’oxida ràpidament, és important tallar-la al moment de cuinar-la.
    * Es pot afegir-hi ceba o xampinyons fets a làmines.

    Respondre

  5. Carola

    24 Feb 14
    12:35 #

    TRUITA DE CARBASSONS AMB FORMATGE I PEBROTS VERDS:

    Ingredients per 4 persones:
    -12 pebrots verds
    – 200 grams de formatge
    – 8 ous
    – 2 carbassons
    – 2 patates
    – 1 ceba
    – 2 dents d’all
    – Oli d’oliva verge extra
    – Sal
    – Julivert

    Preparació:
    En primer lloc, s’han de pelar i tallar la ceba, les patates, les dents d’all i un carbassó i mig. S’ha de posar tot a fregir. Quan estigui tou, s’ha de separar i assaonar.

    Després, s’han de batre els ous i assaonar. S’han de afegir les verdures fregides i julivert tallat. S’ha de dividir la mescla en dues i s’han de fer dues truites.

    A continuació, s’ha de tallar el mig carbassó en rodanxes. S’ ha d’assaonar i fer a la planxa.
    Després, s’han de fregir els pebrots a foc lent i assaonar. I s’ha de tallar el formatge en rodanxes.

    Es posa una truita, una capa de formatge, una capa de carbassons i l’altra truita.
    Finalment s’hi afegeix els pebrots per sobre.

    Respondre

  6. Lorena

    24 Feb 14
    17:04 #

    Truita de botifarra i poma

    Ingredients:
    – 5 ous
    – 1 botifarra d’arròs
    – 1 poma
    – 1 ceba
    – oli
    – sal i pebre

    Preparació:

    En primer lloc has de pelar la ceba i la poma, cal tallar fina la ceba i en quadradets la poma.
    En segon lloc posa oli en una paella i cuina la ceba cinc minuts, després afegeix la poma. I reserva.
    A continuació es necessari pelar la botifarra i desfer-la en una paella amb una mica d’oli.
    Després has de batre els ous, jo t’aconsello salpebrar al teu gust.
    I finalment afegeix tots els ingredients i remena bé.
    Ara només hauries d’esperar que cuine dels dos costats i bon profit!

    Respondre

  7. Giselle Corser

    24 Feb 14
    17:19 #

    Recepta Truita de Patates i Espinacs

    Dificultat: Baixa

    Ingredients:
    – 3 patates mitjanes
    – 4 ous frescos
    – 1/2 quilo d’espinacs
    – 1 ceba mitjana
    – 2 dents d’all
    – Surt
    – Oli d’oliva

    Preparació:

    Primer peles les patates i les talles en petits trossos, igual que la ceba. Jo et recomano picar les dents d’all i reservar-los. Després en una paella has de posar una mica d’oli i quan estigui calent l’oli, tires les patates tallades, la ceba i les dents d’all picats.

    Tires una mica de sal i ho col·loques a foc baix (és molt important, per no cremar-ho tot) i ho tapes tot para que es posin toves. Quan tinguin a foc lent uns cinc minuts, agregues els espinacs, barreges i ho deixes fins que s’acabi de fer.

    Mentre, en un recipient, tires els ous i bats juntament amb una mica de sal. Quan estiguin llestes les patates i els espinacs, li has de tirar els ous batuts i ho barreges bé. Tapes i quan estigui llista d’una banda li dónes la volta.

    Respondre

  8. Ninfa

    24 Feb 14
    17:23 #

    Truita Dolça amb Nabius

    INGREDIENTS
    Per al farcit de nabius:
    100 grams de nabius
    1 cullerada de sucre

    Per la truita:
    4 ous ecologics, separats
    3 culleradas de sucre
    25 grams de mantega sense sal
    1 cullerada d’oli oliva
    Sucre glacé

    Primer, has de preescalfar una paella petita per forn al forn a 200 graus Celsius, 400 graus Fahrenheit o Gas 6.

    En primer lloc, pel farciment, cal que poseu els nabius i el sucre en una cassola petita i cuineu a foc lent durant 3 a 4 minuts.

    Ara, per la truita, has de posar les clares d’ou en un bol i batre.

    Desprès, posar els rovells d’ou i el sucre en un recipient a part i batre fins que queda escumós.

    Cal que aboquis les clares d’ou a la barreja de rovell d’ou i doblegar suaument.

    Has de treure la paella del forn i posar la mantega i l’oli a la paella per fondre i abocar la barreja d’ou a la paella.

    A continuació, has de abocar la barreja de nabius en el mitjà de la barreja d’ou. Desprès transferir al forn i coure durant 4 a 5 minuts, a fins que cualli.

    Finalment, per server, retirar la paella del forn i escampar-hi sucre glacè.

    Respondre

  9. Yucel Molero

    24 Feb 14
    21:35 #

    Ttuita de Perico

    Ingredients:

    4 Ous
    1 Tomàquet
    1/2 Mitja ceba
    1 Cullerada d’oli
    Sal i pebre al gust

    Preparació:

    Per començar es tallen el tomàquet i la ceba en quadres petits, es baten els ous. Després s’ escalfa l’oli i es posa a sofregir la ceba i el tomàque. Finalment s’ afegeixen els ous, la sal i el pebre i remeneu-ho fins que el punt de cocció dels ous el desitjat. servir

    Respondre

  10. Yucel Molero

    24 Feb 14
    21:36 #

    Ttuita de Perico

    Ingredients:

    4 Ous
    1 Tomàquet
    1/2 Mitja ceba
    1 Cullerada d’oli
    Sal i pebre al gust

    Preparació:

    Per començar es tallen el tomàquet i la ceba en quadres petits, es baten els ous. Després s’ escalfa l’oli i es posa a sofregir la ceba i el tomàque. Finalment s’ afegeixen els ous, la sal i el pebre i remeneu-ho fins que el punt de cocció dels ous el desitjat. servir

    Respondre

  11. Cianis Miga Batista

    25 Feb 14
    13:06 #

    Truita de patates i ceba

    Ingredients

    3 Ous
    2 Patates mitjanes
    1 Ceba
    Oli
    Sal al gust

    Passos:

    – Pelar les patates i tallarles a daus
    -Trinxar la ceba
    – Fregir en una paella, amb bastant oli les patates i la ceba, fins que estiguin una mica daurades
    -Batre els ous
    -Colar l’oli i reservar
    – Barrejar en un bol gran els ous, les patates, i la ceba
    – Posar sal
    – Posar la barreja en una paella escalfada amb una mica de l’oli de fregir les patates i la ceba
    – Girar l truita a la mateixa paella
    – Posar en una safata rodona i servir.

    Respondre

  12. Marcelo Brongo

    26 Feb 14
    19:34 #

    Recepte de truita de carbassó

    D’ingredients es necesiten: 5 ous, 400g de carbassó, 200g de patates, 200g de ceba, oli d’oliva i sal.
    Primer de tot es pelen les patates i els carbassons. Després es tallen en quadrets prims. Es pelen també les cebes i es tallen en juliana. Segon, es posa una paella al foc amb bastant oli. Una vegada calent, es tiren les patates ben escorregudes. Es deixen coure 5 minuts remanant bastant sovint. A continuació s’afageixen la ceba i el carbassó. Es deixen fregir, primer a foc viu, remanant de tant en tant i quan es comencin a daurar les verdures, es baixa una mica el foc perqué no es cremin i les deixem fer. Després es treu l’excès d’oli. Per un altra banda, es baten els ous en un bol i s’afegeixen el sofregit de patata i ceba. Es posa la paella al foc amb una mica d’oli les verdures i quan estigui ben calent, es tira la barreja d’ous, carbassons, patates i cebes. S’escampa bé per tota la paella. Es baixa el foc i es deixa fer durant uns 3 minuts. S’agafa una safata rodona i li donem volta. Es deixa fer 3 minuts més. Finalment es tanca al foc i es deixa 2 minuts a la paella.

    Respondre

  13. Juan Manuel Vazquez

    27 Feb 14
    9:10 #

    Recepta de la Truita Gallega

    En primer lloc s’ha de pelar cinc patates i s’han de bullir a l’olla.
    En segon lloc s’han de tallar les patates en trocets molt petits i s’han de fregir dues cebes també tallades en trocets molt petits.
    En tercer lloc s’han de batre tres ous i s’ha d’afegir tot a la paella per fregir la truita.
    Finalment, després de cinc minuts s’ha de treure la truita amb un plat pla.

    Respondre

  14. Sonaly Lins

    03 Mar 14
    20:01 #

    Truita de patates i xoriço
    Per fer aquesta truita necessiteu patates, alls, xoriço, ous, oli i sal.
    En primer lloc peleu les patates i les talleu a làmines i a trossets petits.
    Mentre, poseu en una paella, l’oli a escalfar i agafeu un parell de grans d’all, amb pell i tot.
    Desprès, quan esta l’oli ben calent, tireu les patates, les saleu i abaixeu al foc, tapeu la paella i les deixeu que es facin poc a poc.
    Quan estan toves però sense que es daurin, les traieu del foc i les poseu en un colador perquè treguin l’excés d’oli .
    En un bol remeneu els ous, els saleu una mica i afegiu el xoriço picadet petit i les patates.
    I al final en una paella amb un rajolí d’oli, poseu la barreja a fer, quan està quallada per un costat li doneu la volta amb un tomba truites. La feu per l’altre costat i llestos.

    Bon profit 🙂

    Respondre

  15. angie

    04 Mar 14
    9:29 #

    Truita de coliflor

    En primer lloc es baten el ous en un plat, batre amb forquilla. aparte rentar be la coliflor posar en una cassola amb aigua i deixar cuinar uns minuts deixar refredar i despres barrejar amb els ous ja batuts i fregir en una paella a foc lent.abans a fegir posar una miica de sal.

    Respondre

  16. maria cateriano

    04 Mar 14
    15:29 #

    Truita de Patates

    Ingredients:
    – sis patates
    – mitja ceba
    – sal
    – oli
    – cinc ous

    Preparacio:
    – Tallar les patates en lamines i la ceba en juliana.
    – Fregir la ceba,patates amb oli durant 30 minuts.
    – Despres escorre tot, batre els ous i barregar tot.
    – Tornar a posar a la paella i fregir i finalment coure les 2 parts i llest.

    Respondre

  17. Mirian Guevara

    19 Mar 14
    14:54 #

    Truita de gambes
    Ingredientes: Ous,Gambes,Sal,oli,ceba.
    Preparació:
    Poses sal a les gambes les sofregeixes en oli calent, reserves les gambes i en el mateix oli sofregeixes la ceba, bats els ous afegeixes les gambes i la ceba comproves la sal, poses novament oli en la paella i poses la mescla i ho deixes a foc lent perque es faci la truita

    Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!