• Castanya va, castanya ve!

  La setmana vinent celebrem a Catalunya la Castanyada, en aquesta festa recordem els nostres difunts i mengem castanyes, moniatos i panellets. Abans també explicàvem als petits històries de por a la vora del foc. Com celebreu als vostres països la nit del 31 d’octubre a l’1 de novembre? O l’1 de novembre? Si no recordeu els difunts en aquestes dates, ho feu en altres dates? Teniu alguna celebració tradicional a la tardor? Expliqueu-ho, tenim moltes ganes de saber-ho!!castanyes

12 comentaris

 1. Ruby

  24 Oct 14
  16:28 #

  En la Colombia el 31 d’octubre se celebra el dia de les bruixes . Els nens es disfressen i van de porta en porta demanant dolços . Ells demanen dolços cantant ” triki triki halloween vull dolços per mi i si no em dones se’t creix el nas ” .

  L’1 de novembre no hi ha cap tipus d’ celebració , algunes persones tenen el costum d’anar al cementiri i visitar algun parent mort.

  Respondre

 2. ronald rehkoff

  24 Oct 14
  21:04 #

  Hola, en venezuela no hi ha alguna celebracio, en venezuela no tenin estacions per que tot l`any es estiu.
  El 31 d`de octubre se celebra en las mevas casa, es el dia de bruixes, on els nens i nenes van a les otras cases i demanen dolços i caramels.
  L’1 de novembre se celebra el dia dels morts donde algunes persones tenen el costum d’anar al cementiri a visitar algun parent mort.
  Nosaltres amb uns amics ens reunim i fem graella i ens disfressem.

  Respondre

 3. Anton

  25 Oct 14
  20:43 #

  Hola!

  Sóc de Rússia, a Rússia hi ha una celebració similar. Però se celebra a la primavera, a l’abril.
  En aquest moment, totes les famílies es van a anar i commemorar els morts al cementiri. Menjar ous, pancakes, beure. Sempre deixi els aliments a les tombes dels morts.

  Festa de tardor com una festa independent a Rússia. Durant l’època soviètica eren dies de festa revolució comunista. Però això va ser fa molt de temps. És millor menjar castanyes i pastes:-)

  Que aquestes coses.

  Respondre

 4. Rocío

  26 Oct 14
  0:43 #

  Els peruans tenim la tadició de celebrar el 31 d’ octubre el ” Dia de la Canço Criolla” on retem homenatge a la nostra música i músics.

  També els més petits de la casa estan de celebracio, ells es disfressen y surten a demanar dolços a les casas veïnes dient “Truc o Tracte” ja que ells gaudeixen d ‘ Halloween.

  L’ 1 de novembre amen el cementeri a orar pels nostres difunts.

  Respondre

 5. Cristina Albu

  26 Oct 14
  16:34 #

  En la nit de 31 de Octubre en Rumania celebrem el Halloween, la festa de les carbasses que tenen llum amb una cara, i els nens es disfressen el més aterridor possible..Nosoltres tenim al Drácula i en aquet temp venen mólta gent de Europa per la festa..
  En la casa meva se celebre el meu aniversarí..

  El 1 de Novembre se festeja el Día de tots els Sants i dels morts..
  La gent recorda als morts i van al cementiri amb flors, amb espelmes enceses per il-luminar el cementiri i als morts..Oran també per les ánimes d’ ells..

  Respondre

 6. Mar Martinez

  26 Oct 14
  19:57 #

    Aquestes dates se celebren a Múrcia el dia 1 de Novembre amb unes característiques especials. Durant els dies que les precedeixen els familiars dels difunts realitzen freqüents visites als cementiris a fi d’adornar-les amb tot tipus de flors, entre les quals destaquen els crisantems.

  El dolç tipic d’aquests dias són els Ossos de Sant que és un dolç de massapa farcit de crema d’ous, esta molt bo i molt recomanable.!!!!

  Respondre

 7. Kasia

  26 Oct 14
  23:59 #

  En la Polonia no tenim la Castanyada. Tenim el celebracio dels Tots Morts el 31 d’octubre y Tots Sants l’1 de noviembre. Aquestes dies anem als cementiris per visitar les tombes de les nostres families. Es molt especial i bonic, perque posem molts de les espelmes a les tombes.
  I normalment tenim reuniós amb les nostres famílies.
  Mes informacio de la historia http://ca.wikipedia.org/wiki/Dziady

  Respondre

 8. Elena Gakhova

  27 Oct 14
  12:30 #

  Hola, en Russia des de l’any 2005 en el dia 4 de Novembre se célebre D’un dia d’unitat nacional. Aquesta festa s’estableix per honrar un esdeveniment important en la historia de Russia – l’alliberament de Moscou dels invasors polonesos en 1612. Però es molt famòsa otra festa que celebravem abanc de l’any 2005. Es el dia de 7 de Novembre. Es el festa publica -aniversari de Revolucio d’Octubre de 1917. En aquest dia era una tradició de passar desfilades militars, desfilada dels atletes I les manifestaciones dels treballadors. Le desfilada principal era a Moscou a la Plaça Roja. Durant les vacances tot el pais estava decorada amb banderes vermelles I cartelles de temes revolucionaris, retrats Lenin. El simbol de les vacances era un clavell vermell. Aquesta festa celebraven a casa en la familia. Des de l’any 1996 Aquesta festa era cridat el Dia de l’Acord I la Reconciliació. En el periode post-sovietic (fins a 2005) 7 Novembre celebraven oficialment com una data memorable en la historia del pais. No celebraven desfilades militars. Des de l’any 2005 el dia 7 de Novembre no era el dia de descans.

  Respondre

 9. laura

  29 Oct 14
  12:33 #

  Quant jo era petita en Madrid no es peia cap tipus de clebració el dia 31 d’ Octobre. Avui, els nens celebrem Hallowing.
  Tradicionalment en Madrid, celebrem el dia 1 de Novembra em portant durant el matí, flors als cementeris. Després, a la tarde, es mengem ‘buyols’ I osos de sant,

  Respondre

 10. laura

  29 Oct 14
  12:37 #

  que són els dolços tipics de Tots el Sants. Els boyols que mengem a Madrid són boletes de massa en oli farcits de crema o nata, ara també podem estar farcits de xocolata, cema de café, etc..

  Respondre

 11. dahiana cecilia viveros rivarola

  02 Nov 14
  14:22 #

  el dia dels difunts preparem un menjar amb la família i amics i recordem als nostres sers estimats que ja no estan!!!

  Respondre

 12. Salvador

  03 Nov 14
  12:36 #

  A Portugal hi ha una festa Castanyada similar.
  Dic Sant Martin.
  Junta d’agulles de pi, les castanyas es col·loquen en la part superior i s’encén una foguera. Quan castanyas saltar del foc està llest per menjar.
  Després pintem di negre la cara.

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!