• Com s’hi juga?

  fet i amagarAvui us explico com jugar a un dels meus jocs preferits, fet i amagar. Heu de ser una bona colla perquè sigui més divertit. Un del grup ha de parar. Per fer-ho, s’ha de posar de cara a una paret i ha de comptar fins a 50 amb els ulls tancats. La resta de jugadors s’han d’amagar. Quan el jugador que para acaba de comptar, ha de buscar els companys que s’han amagat. Per guanyar, els jugadors que s’han amagat han de tocar la paret on comptava el jugador que para i han de cridar “salvat”.

  Quin embolic, oi? Doncs és ben fàcil i segur que hi heu jugat moltes vegades.

  Ara us toca a vosaltres explicar com jugar a un dels vostres jocs preferits. Seguiu l’estructura del meu text.

   

Cap comentari

 1. ariel

  10 març 15
  14:57 #

  Ara explicare explicaré el meu joc: “ou podrit”. Heu de ser de 6 a 7 persones per mes perquè es fa millor. , ha de prendre Us heu d’agafar de la mà i formar un cercle. Un cop format el cercle, es deixen us heu de deixar anar de la mà.

  Ariel, torna a escriure la part de sota utilitzant HAVER + DE + INFINITIU. Segueix el model del meu exemple i mira les correccions que he fet a la primera part del text.

  Uno fora del cercle ,va anar corrent per darrere les persones ,ha de anar amb un objete a la ma , ha de cridar ( jugando al huevo podrido ,se lo tiran al distraido ,el distraido no ve ,y huevo podrido es ),ha de deixar l’objecte als peus de uno de ells i emprenda a correr per que el que tinc el objecta (ous podrit) no sigui tocat .cuan va retornat al seu lloc ha de estar salvat .

  Ànims! 😉

 2. Cecilia

  10 març 15
  20:18 #

  Gallineta Cega
  Per aquest joc és necessari un grup de nens, entre els que es escollirà s’escollirà a l’atzar qui serà la “gallineta cega”.
  Es forman els nens Els nens han de fer una rotllana i en el centre es col-loca s’ha de col·locar el que farà de gallineta.

  Cecilia, torna a escriure la part de sota seguint el model de l’exemple. Observa les correccions que he fet a la part superior. Has d’utilitzar HAVER + DE+ INFINITIU.

  Se li venguin els ulls i els altres jugadors li pregunten: “Que se t’ha perdut?”, al que la gallineta respon:”una agulla i un dial”. Llavors la resta de jugadors li respon: “dona tres voltetes i el trobarás. Després de donar tres voltes la gallineta avança amb els braços estesos intentant tocar a un altre dels jugadors, i quan ho ha fet ha d’endevinar qui és, si encerta es canvien els llocs i qui va ser tocat pasa a ser la nova gallineta cega.

  Ànims! 😉

 3. Stefan Sashev

  10 març 15
  21:33 #

  Bones! Jo ús us presentaré el joc anomenat: endevina. Aquest joc s’ha de jugar en un espai limitat -al jardí, per exemple. Qui persegueix és el l’endevinador, que s’ha de trobar al centre del camp de joc, i l’altre ha de lligar els seus ulls. Qui endevina ha de girar tres vegades per desorientar-se i els altres han de fugir. El seu objectiu és que ha d’atrapar algú que al seu torn es va convertir es convertirà en “endevinador”.

  Molt bé! 😉

 4. Svilena Borisova

  10 març 15
  23:27 #

  Hola! Ús Us presento el joc que rep el nom de Telèfon trencat.
  Els jugadors s’han d’ordenar en una fila i el primer s’ha d’inventar una paraula i l’ha de dir al segon i aixi així conseqüentment successivament fins l’últim jugador, i aquest l’ha de dir davant de tots i el primer ha de comprovar si és correcte. No es pot repetir la paraula a l’oïda d’un jugador més d’una vegada.
  Bona nit!

  Molt bé! 😉

 5. roxana

  11 març 15
  0:11 #

  S´ha de tenir paper i llapis. S´ha de fer columnes i en la part de dalt s´ha de posar diferents coses. Ej Exemple: nom, fruita, animals, país o ciutat, etc. Un dels jugadors ha de dir la lletra A i comencar començar el l’abecedari en silenci i un altre ho l’ha de parar. Quan para ha de dir la lletra en què paro ha parat l’abecedari i amb aquesta lletra s’ha de completar les columnes. Guanya el que mes més columnes completa en menys temps.

  Molt bé! 😉

 6. roxana

  11 març 15
  0:12 #

  el joc es diu tutifruti

 7. zabihollh

  15 març 15
  17:51 #

  Aquest joc infantil es diu Hatal mtal.
  Per a jugar els nens han de ser sota catifa amb seu peus estirats.
  les cames estirades. Hi ha una poema que ha de recitar un d’ells. A cada paraula es toca a un un peu i al final de del poema al el peu que li toca ultima l’última paraula ha de plegar-se.
  Aixo s’han s’ha de repetir fins a que es queda un sol peu estirat y i la persona que pertanya a qui pertany el peu ha de fer ho el que decidan decideixin els partipants participants.
  P.e Per exemple cantar, ballar, fer un exercici, etc.
  😉

 8. natalia

  15 març 15
  22:37 #

  El meu joc preferit es diu “robar el mocador”. Han de ser dues dos grups a cada costat de cinc persones cadascú cadascun. Després, un de l’equip ha d’agafar el mocador i sortir corrent, aleshores un jugador de l’altre equip te que ha d’agafar-lo agafarlo i així tantes vegades con com jugadors hi hagui hagi.
  Veritat que és entretingut?

  Natalà, recorda que no podem dir “té que agafar-lo”. És incorrecte en català, per això utilitzem HAVER + DE + INFINITIU

  Bé! 😉

 9. Mª Jose Galera Garcia

  17 març 15
  17:41 #

  Ara us explicaré un joc molt antic, de cuan quan jo era petita,”Un dos tres, pica la paret”. Heu de ser un grup numeros nombrós per poder jugar. Un del grup ha de pasar parar, la resta s´han de posar a uns deu metres del que para.
  El que para ha de cantar d’esquena al grup: “un dos tres, pica a la paret” mentrestant els membres del grup han d’avanc,a d’avançar sense que els vegi el que para.
  Així han de continuar fins que arrivin arribin a tocar la paret, llavors han de cridar “salvat”.
  😉

 10. Bruno Saldombide

  21 març 15
  13:42 #

  El joc es diu La Conga. S’han de repartir set cartes per a cada jugador i la resta de les cartes es posen al mig. Cada jugador ha de fer jocs ajuntant cartes de nombres iguals o en escala del mateix pal. Cada jugador va agafant d’una carta del medi mig i va tirant la qual que no li serveix. El jugador que aconsegueix que totes les cartes que té a la mà estiguin en formant “jocs” pot “tallar” i d’aquesta manera guanya la partida.

  😉

 11. Ingrid Lena Suárez

  22 març 15
  19:05 #

  Avui els explico com jugar al bingo. Hem d’agafar un cartró, unes rodones de paper i hem de ficar les boles amb nombres en un bombo per fer-les girar. Una persona ha de cantar els nombres i les altres hem de tapar els nombres en el cartró amb les rodones de paper. Guanya el primer a tapar els nombres del seu cartró i ha de cridar bingo!!!

  Molt bé! 😉

 12. CANDIDO CASTRO MERINO

  22 març 15
  21:26 #

  El joc no record com es deia, es jugava per parelles. es extendian S’estenien els bracos braços amb les mans obertes una sobre l’altra del teu company. El que les tenia sota, mol molt rapidamente ràpidament, li tenia que havia de donar un cop amb el palmell de la mà. Si fallava i no ho el tocava, canviaven el torn. Habia que tenir S’havien de tenir molts refleixos reflexos.

  Cándido, recorda que l’expressió tenir que + infinitiu (“tenia que fer”, “tenia que treure”…) no és correcta. S’ha de fer amb el verb haver + de + infinitiu (“hava de fer”, “hava de treure”…)
  😉

 13. Valeria

  26 abr. 15
  15:43 #

  El joc es diu “venia un vaixell carregat de”, es juga oralment, i pot participar tota la gent que vulgui, comença amb la frase “venia un vaixell carregat de”, i el que la diu tria amb el que vol començar, per exemple “venia un vaixell carregat de: pel·lícules de por, per exemple, Viernes 13”, i contínua fins que a algú se li quedi la ment en blanc,i queda eliminat.mentre es juga s’acompanya amb un ritme de palmes. Torna a començar amb un altre participant amb una altra premissa, “venia un vaixell carregat de…”

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!