• Presenta’m una persona que coneguis!

  IMG_20150429_140652En aquest exercici m’has de presentar una persona que coneguis (un amic o una amiga,  o un company o una companya de feina o d’estudi, o un botiguer o una botiguera…)

  Primer digues com es diu i qui és, i després, quants anys té i com és físicament i de caràcter.

  (Segueix l’exemple de la l’exercici 12 de la pàgina 25 del llibre de classe).

 1. Melisa Ruiz

  30 abr. 15
  18:56 #

  Bona tarda, companys, la persona que us presentaré és una amiga.
  Ella es diu Anna, té 29 anys, viu a granada i treballa en una farmàcia,. nNosaltres som amigues des de l’institut.
  Ella té els cabells arrissats, llargs i negres, i és força baixa i prima, lLa seva pell és molt blanca,. tTé els ulls marrons i sempre porta les ungles pintades.
  La meva amiga és molt simpaàtica, sincera, una mica negativa, treballadora. iI sempre pots comptar amb ella per al que la necessitis.
  Nosaltres abans vivíem molt a prop, però ara vivim molt lluny. eEncara parlem per telèfon quan podem o ens escrivim per whatsapp.
  Això és tot,.
  e

 2. Alma Lidia

  01 maig 15
  11:15 #

  Hola! Bon dia Núria i companys! Els presentóo a la meva meva amiga. eElla eés l’Erica i és hondurenya. aAra viu a Ripollet. Té 34 anys, eés baixa i prima, té uns ulls color cafè i els seus cabells és són arrissats de color castany. tTé uns llavis gruixuts i unes dents molt sanssanes, éÉs molt simpàtica i treballadora. lLi agrada parlar i cuinar,. pPorta un pantaló negre, una brusa verda i jaqueta vermella, i portatambé, un rellotge i un mocador negre. mM’agrada compartir els caps de setmana amb ella. Parlem molt dels nostres fills i amics.

 3. Maria del Carmen Zambrano Duran

  01 maig 15
  13:45 #

  Hola! Bona tarda. Us presento la meva amiga Corina,. eElla també és veneçolana; és d’estatura mitjana, cabell laciollis color castany i d’ulls blaus com el cel. És la meva millor amiga de la infància i viu al Canadà des de fa 15 anys. És molt intel·ligent i té facilitats per als idiomes, parla: anglès, francès, castellà i una mica de coreà.
  També és molt
  elecuenteeloqüent, simpaàtica i li encanta ajudar a la gent,; per això, adora la seva professió (de nutriciónutricionista); perquè així pot ajudar a les persones a sentir-se més saludables.

 4. Cristina CC

  03 maig 15
  19:22 #

  Hola, companys. Us presento a la meva germana petita. Es diu Núria i té dos anys menys que jo, 28. Ella és més alta i prima que jo. Té el cabell negre, ondulat i llarg. També té els ulls marrons foscos i és molt maca. Treballa com a agent d’assegurances a Madrid. Tinc sort perquè a part de la meva germana és la meva millor amiga. Ara que visc a Cerdanyola parlem molt per whatsapp i ens veiem quan podem; però ens agradaria veure’ns més. Salutacions.

 5. Rosario Zafra Natera

  04 maig 15
  0:00 #

  Hola! vaig a descriureDescriuré a la meva filla ,. tTé 20 anys, es diu Montse i és una noia jove. Ella estudia un grau superior d’àudio visuals ,. fFísicament té una alçada mitjana, té els cabells arrissats castanys i llargs , té la pell molt blanca , els ulls de color verd i grans , i és prima ,. Té el nas petit ,i les orelles petites ,. eElla porta ulleraes , es vesteix amb roba d’esport,: sabatillavambes blanques, pantalons texans , i samarreta de màniga curta ,. nNo li agrada portar arracades ni rellotge ,. éÉs molt simpaàtica, però una mica reservada.
  La seva afició favorita és llegir i la fotografia.
  Si li preguntes per alguna història en grec sap respondre ràpidament ..SaludosSalutacions a tots

 6. Hugo Tovar

  04 maig 15
  10:34 #

  Hola, vull presentar al meu germà, eEl seu nom és César, ell té 38 anys, està casat i té un fill. Ell és metge anestesiòleg de fa meés de díezdeu anys. L’és És un home d’un metre setanta d’alçada, d’ulls marrons, color de pell blanc una mica calb i porta ulleres. Quant al seu caràcter, sol ser molt atent, un bon germà i de caraàcter molt afable, molt conversador i li agrada compartir el temps amb la família i els amics.

 7. Ariana Otazo

  04 maig 15
  16:53 #

  Hola, companys i companyes, jo els presentéspresento a la tieta del meu marit. Ella es diu Hermiínia i té 50 anys. EÉs baixa i grassa, porta ulleres i cabell vermell i curt. Ella eés xerraire, positiva, simpáàtica i molt extrovertida. Treballa a Barcelona a prop de la platja. Jo la coneiconec des de fa tres mesos quan arribivaig arribar a Catalunya. Ella ens ha ajudat molt en aquest canvi de vida que vam decidir fer. Ara estem vivint amb ella i el seu marit. Els Sseus pares són catalans però es van mudar a Venezçuela fa anys per la situació de postguerra a Españnya. Fa dotze anys van tornar i ara tots viuen aquí.

 8. elena

  05 maig 15
  21:03 #

  Hola, jo us vaig a presentarpresento a una amiga,. eElla es diu aAna i ens coneixem des dels quatre anys. Té 28 anys, físicament és alta i prima, també és bruna, els cabells llisos i té els ulls foscos.
  És una persona molt simpàtica, divertida i intel·ligent, també és una mica sensible, però sempre té una sonrrisaun somriure a la cara.
  Ella és professora d´anglès i ara viu a Itàlia amb la seva parella, en una ciudtat de la Toscana.

 9. Claudia Rosales

  05 maig 15
  21:12 #

  hHola, buena taedabona tarda, companys! uUs presento ala meva amiga. teTé 34 anys, es diu sSelenia i eés una noia jove. eElla viu a bBarcelona traeballa amb Herbalife i estudia Ena la GESO,. eÉs baixa i una mica grassa, té la pell morena i les pestanyes llargues. Té els cabells arrissats de color negre i court. l’hiLi agrada portar trena. Té els ulls de color marrons. esÉs una yjove molt simpàtica,divertida carinyosaafectuosa. No parla gairae, és poc seriosa, eés molt trabayadoratreballadora i agradable,l’hili agrada fer cenderismosenderisme i no li agrada gens els bitxos. Salutacions!

 10. Siendo ARJONA

  06 maig 15
  0:14 #

  Ei! Bona nit a tots ,! Us vaig a descriuredescriuré a la meva dona ,. eElla treballa com a secretaària,. eÉs d’estatura mitjana, té els cabells bruns i llargs, amb extensions,. eElla té el seus ulls marrones ,. eÉs molt maca , ella és i molt presumida ,. aAvui porta un vestit llarg negre per quéperquè hem anat dea sopar amb uns amics i despreéss vam anarhem anat a la discoteca, tTamb, si vostés m’ho permeten, vaig a presentar-losels presento els meus dos fills petits,. eElls soón bessósbessons ,. tensTenen els ulls blaus com jo ,. eElls tenen 9 anys i a l’agost, 10,. sSón de a´lzadad’alçada petita, eEl meu fill es diu Juan Antonio i la meva fillia Gemma , un nom cataláà ,. ellsEls cabells són rossos ,. pPorten ulleres des de molt pettipetits ,. eEls agrada molt jugar ala futbol , eEl meu fill és prim i molto actiu ,. leLi agrada molt anar en bicicleta ,. lLa meva filia és un petit grassuna mica més grassa i meés alta que el seu germáà , aAvui la Gemma portabva una coleta en el pelluna cueta un vestit azulblau i unes sabates vermeilles ,.En Juan Antonio portabva uns texans blaus i unes sabates marrons ,. us vaig a descriureUs descric la cara de cada un , en Juan Antonio té un sonmriure molt bonic semprée s´aquestaestà rient. La Gemma eés una mica meés seriosa i té una cara meés redonditarodoneta ,. bBé, amics, espero us hagin agradat el meu descirpcióles meves descripcions ,. bBona nit! Us veig matí en el curs amb la nostra professora Núria.
  un gran abrasada a tots

 11. ntarridas

  06 maig 15
  13:42 #

  M’agraden molt els vostres comentaris. Torneu a llegir-los i repasseu les correccions que us he fet.
  Moltes gràcies!

 12. Roberta Santarosa

  06 maig 15
  20:08 #

  La Vera eés la meva mare.
  Té 56 anys, és baixa, i auna mica grassa.
  Porta ulleres. És molt treballadora, i amable.
  Li agrada parlar i cuinar.

 13. Mara Vanesa

  08 juny 15
  0:00 #

  La Chantal eés la meva amiga. Tèé 32 anys, eés baixa i prima. És molt bona i eés molt amable. Li agrada ballar. També eés molt treballadora. La‘ estimo molt perquéè eés molt bona gent.

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!