• Us presento la meva família!

  Hola a tots i a totes!

  Sóc la Lídia, la professora de català del curs Bàsic 1, i ara us parlaré de la meva família.

  El meu pare es diu Joan i 67 anys, i la meva mare es diu Lídia i 63 anys. El meu pare és alt, té el cabell castany fosc i és una mica calb. La meva mare és baixa, no està ni grassa ni prima i té el cabell castany clar i arrissat. Ara té alguns cabells blancs.

  Els meus pares viuen a Begur, un poble de la Costa Brava, a prop de Girona. Ells tenen tres fills: dels tres germans, jo sóc la germana petita. El germà gran es diu Carles, té 42 anys i viu a Pals, i la germana mitjana es diu Elena, té 38 anys i viu a La Bisbal d’Empordà.

  Tinc dos cunyats: la Paula, la xicota del meu germà, i en David, el marit de la meva germana. La meva germana i el meu cunyat es van casar l’any 2007. Ara tenen un fill, l’Aleix, és el meu nebot i té 1 anys i 6 mesos! Té els ulls grossos i una mirada molt maca, el cabell castany clar i ara comença a parlar.

  Jo sóc soltera. Visc a Barcelona en un pis a prop de la Sagrada Família. Sóc professora de català i m’agrada molt la música i sortir amb els amics a prendre alguna cosa, anar a concerts i passejar per Barcelona. Al meu barri hi ha moltes coses: una oficina de correus, l’estació de metro i una avinguda molt bonica plena d’arbres i de terrasses per poder prendre un cafè.

  Ara m’expliqueu com és la vostra família?

  (Recordeu totes les estructures i el vocabulari que hem treballat aquests dies a classe, és important que feu una bona descripció)  

 1. charlot mazabuel

  04 maig 16
  21:41 #

  Hola sóc la charlot i vinc a explicar com és la meva familia.

  Bon día!

  El meu pare és diu Yamil té 40 anys i la meva mare és diu Adriana té 44 anys i jo sóc filla única tinc 21 anys.
  El meu pare és bru de cabell negre i una mica alt, la meva mare és blanca de cabell castany claro i baixeta.
  Jo tinc novio peró el aquesta en Colombia, és diu Felipe té 21 anys i des de fa 3 anys estem junts.
  Jo visc amb el pare i la meva ávia aqui Cerdanyola fa 6 mesos arribi per que vivia amb la meva mare a Colombia.
  M´encanta ballar i viatjar, el meu major anhel és ser una de les millors adontólogues..

 2. Diego de Luque

  04 maig 16
  22:19 #

  Hola a tots i totes.

  Jo sóc el Diego , alumne del curs de català Bàsic 1 i també parlaré de la meva família.

  El meu pare es diu Federico i té 83 anys. La meva mare es diu Ofèlia i té 78. També tinc tres germanes : Marcela , Paula i Valeria . I tots ells viuen a Buenos Aires.

  Tinc tres cunyats: Ricardo, Jorge y Eduardo i cinc nebots : Florència, que té 30 anys i és mèdica, Martín, que té 26 anys i estudia enginyeria, Paloma té 20 i estudia filosofia, Malena de 19 és cantant i Violeta just acaba de començar el secundari .

  Marcela i els seus dos fills , Florència i Martín, són pèl-rojos . En canvi, les meves altres germanes i 3 nebodes són rosses , igual que el meu pare .

  La meva mare i jo tenim els cabells castanys . Igual que la meva parella , que es diu Maite i viu amb mi a Cerdanyola .

  Maite és catalana i ja és àvia. Però de la meva família catalana els parlaré un altre dia.

  Salutacions.

 3. Karina

  04 maig 16
  22:46 #

  Bon día Lidia
  Sóc la Karina tinc 36 anys visc a Cerdanyola del valles con el meu meu marit i mevas dues filles som de Perú la meva fille gran té 14 anys li agrada llegir molt i tocar el violín la meva filla Marjory té 10 anys també li agrada llegir molt toca la flauta i kien agrada mirar televisió té un gos i jugá a el parc
  El meu pare és Agustín l treballa en la fusteria té 68 anys d estatura vaixa i una mica gros té molt gossos, la meva mare és Dominica té 60 anys treballa en l camp és molt prima té l cabell fosc, som quatre germans dues dones i dos homes la más gran Elva és molt xata té un cabell motl llarg i ulls marrons la pell clar el seu marit és molt alt i molt fort treballa en el seu míni cinema tenen dos fills el gran té 17 anys li agrada tocar la guitarra electrónica i senpre aquesta parcticant cosa nova la seva germana petita Fernanda té 3 anys i és igual a la seva mare, meu germa Cristhian té 31 anys i té el cabell muy fosci curt ls ulls marrons la seva muller Vanessa té 32 anys molt prima i bonica té cabell tenyts y molt ondulat ten dos fills Rafaela y Adriáno son molt bonicos, el meu germa Walter té 26 anys el es una mica divertit ells viuen en Perú.

 4. Carmen

  05 maig 16
  12:14 #

  Hola lidi soy carmen……besitos.

  1. lponsati

   05 maig 16
   14:36 #

   Haha, bon dia Carmen! Recorda que aquí has de fer l’escrit sobre la família!

 5. David

  05 maig 16
  13:07 #

  Bon día!
  Em dic david, sóc asturiá i tinc 38 anys. Sóc dissenyador gràfic i m’agrada dibuixar.

  La meva familia viu en Asturias. Tinc 2 germans, un home i una dona. El meu germà gran es diu Dany y la meva germana es diu Marina. Jo sóc el més jove.

  Tinc 3 nebots, 2 noias y 1 nen. La més petita es diu Loya, té 2 anys i té els ulls blaus i els cabells marrons clars. El meu nebot es diu Ian, té 5 anys i té els ulls foscos i el cabell moré. La meva neboda gran es diu Maeve, té 9 anys y és prima.

  Jo visc a Cerdanyola amb la meva parella, es diu Anabel. Vivim a prop el parc de Collserolla, en l’avinguda Canaletes. Un lloc molt agradable per passejar i practicar esports.

 6. Ana Cuicas

  05 maig 16
  13:31 #

  Hola, Bon dia!

  Sóc l`Ana i ara us explicaré com es la meva familia. El meu pare es diu Edixon i té 61 anys, i la meva mare es diu Ana i té 57 anys, ells viuren en Veneçuela. El meu pare és baix i gros, té la pell morena i té els cabells fosc i curts. La meva mare és baixa i grossa, té la pell morena, té ells cabells arrissat, curt i castany clar.

  Som dues germans, jo sóc la germana petita. El germá gran es diu Edixon jr., té 33 anys, és policia i viu a Veneçuela. Els fills del meu germá son la Genesis i l`Alexander; la Genesis té 10 anys, es alta, té ells cabells arrissats i llargs, té la pell morena. El meu nebot Alexander té 9 anys, és alt i prim, té la pell blanca i els cabells curt i fosc.

  El meu marit es diu Saul, té 27 anys, és veneçolá-espanyol i viu a Barcelona. En Saul és cuiner, és alt i gros, té els cabells fosc i curts i té la pell blanca. Jo sóc veneçolana, tinc 25 anys i sóc Bioanalista, m`agrada llegir i viatjar.

 7. Ada Paz

  05 maig 16
  20:08 #

  Hola a tothom, en dic Ada, tinc vint-i-cinc anys y soc de Honduras però visc a Cerdanyola del Vallés, Barcelona fa ja dos anys, casa meva es a prop de la policia local y lluny de l’estació de tren, m’agrada la música i fer manualidades.
  Avui, us parlaré una mica de la meva família. Tinc set germans; dos homes i 5 dones. El seus noms son: Luis, Pedro, Alba, Lila, Tania, Sara y Luci.
  El meu para es diu Luis y està mort, el era força alt y molt prim, tenia cinquanta-set anys quan va morir; tenia els cabells ondulats y foscos, els ulls de color marró y l’agradava tocar la guitarra.
  La meva mare es la Cris, ella té cinquanta-vuit anys i viu a Cerdanyola del Vallés . El seu cabell es fosc i el porta cort. Es una mica grossa i es baixa. La seva feina es d´activitats domesticats; l’agrada cuinar y cuidar del seus nets.
  Tinc molta família i no puc parlar de tota. Buen dia. =)

 8. Arlen

  06 maig 16
  20:14 #

  Hola, bona tarda a tothom! Sóc l´Arlen i avui us parlare de la meva familia, vivim a Cerdanyola del Vallés,per nosaltres som de Colombia (El meu marit, la meva filla gran y jo) el meu fill petit
  va néixer a l´Parc Taulí de Sabadell.
  La meva filla es diu Nicol té setze anys, fa primer de batxillerat a l´institut Forat del Vent ; és prima, baixa, pell morena, ulls grans y foscos , té els cabells ondulats, llargs i negres, li agrada estudiar , llegir, anar amb els seus amics. Es molt maca.
  El meu fill es diu Pedro té dotze anys, fa primer d´educació secundaria obligatoria en el mateix institut que la seva germana. Es prim, alt, té la pell morena , els ulls grans i foscos, té els cabells curts i llisos, és molt tímid, li agrada jugar a la play, veure vídeos , jugar al futbol amb els seus amics. És molt maco.
  El meu marit es diu Edilberto, té quaranta quatre anys, té els cabells llisos, foscos i curts, té la pell morena, es una mica gros, alt, el color dels seus ulls es marró, boca normal , el nas gran i allargat. Li agrada caminar, jugar al futbol, ballar, jugar amb els seus fills, anar d´excursió al camp, pescar . és molt maco.
  Jo sóc l´Arlen , tinc quaranta un anys, tinc els cabells llargs , arrissats i negres,porto ulleres, tinc els ulls petit i foscos, la pell morena , sóc d´estatura mitjana. En aquest moment no traballo. me agrada llegir, parlar, ballar , veure televisió.

 9. Lizbet Sucasaca

  07 maig 16
  20:37 #

  Hola Bon dia, Soc la Lizbet

  Jo sóc del Perú i tinc 27 anys. Jo visc a Ripollet, sóc comptable, m’agrada ballar salsa. Actualment estudio un Postgrau de Project Management a la UPC en Barcelona a prop de la Torre Agbar i las meves classes son els divendres i dissabtes. Tambe estudio catalan a la Ateneu els dimarts i dijous en Cerdanyola .

  Jo visc amb la meva parella en carrer Rambla Sant Jordi a prop del Centre Cultural Ripollet . La meva parella es diu Fabiani, es peruá-espanyol. El es informatic, el es força alt, té els cabells lissos i curts, la cara rodona i seus ulls són clars.

  I ara us eplicare com es la meva família viuen en Perú, jo tinc tres germans. Ells es diuen Nereida, Nataly i Leonardo. El meu pare es diu Demetrio i té 62 anys y la meva mare es diu Doris i té 53 anys. El meu pare és electricista, el es moré, té la cara rodona, seus ulls son negres, es força alt i te seus cabells una mica ondulats. La meva mare és prima, morena i té la cara petita i allargada. Ella es baixa i té els cabells arrisats. Ella és profesora.

  Les mevas germanes són solteras, la major té seu parella i no tenen fills, Nereida es baixa, té la pell clara, la cara rodona y els cabells lissos, la menor es la Nataly, ella es força alt, morena, te els cabells llargs i ella estudia en l’academia, el mes petit es Leonardo, el té 11 anys, es molt entremaliat i el estudia en l’escola secundaria.

 10. Carmen

  08 maig 16
  13:23 #

  Hola….jo soc la carmen alumna del curso de Catalán básico I tambe parlare de la nueva familia…….El me pare es día César i té 78 anis la meva mare es diu María i té 72 tambe tinc tres germans :Teresa,victoria,Laura…tots ellos viuen en Venezuela………………..tinc tres cunyats..Roberto,jorge ,Samuel i quatra nebots,Sofía té 26anys i es bailarina Mario té 28 anys estudia medicina ..marta té 20 anys estudia publicidad…..la meva m aatenimcabello negros……merci parlare un altar día …salutacion

 11. Liliana

  10 maig 16
  8:13 #

  Bon día Lidia,
  La meva mate es diu Marta i te 78 anys, es baixa i te ulls discos, traballa de profesora de yoga per la gent gran.
  Tinc un fille es diu Augusto i te 24 anys es advocat i economías, va estudiar en la UAB.
  Jo soc divorciada visc a Cerdanyola en un pis al carrera Sant Ramón a propio a l’iglesia.
  Soc óptica y treballo a Barcelona i m’agrada molt la lectura i la platja.

 12. Patricia Badillo

  10 maig 16
  9:18 #

  Hola, Soc la Patrícia, jo tinc 26 anys i vaix neixer a Veneçuela de Caracas, però visc a cerdanyola del valles, jo soc de pel morena de cabell Castany fosc, ulls fosc, soc la germana Mitjana entre a els meus 2 germans, La meva mare és bruna i Treballa com PERRUQUERA és grassa i et 58 anys en va canviar el meu pare és blanc ulls verds Cabell Castany clar és alt però no mes que l’meu germa petit, el Kristian que és jove i et vint anys, mesura d’alçada 1 metre Vuitanta, a l’li encanta jugar bàsquet i Molt espors mes és Molt Inteligent estudia enginyeria, la meva germana gran la Kuina és blanc Cabell mitja Castany, ni grassa ni prima, ella és maca i Molt Inteligent Treballa en una universitat publica Molt reconaguda, te una filla maca que és la meva neboda su nom és Grettel te 2 anys i li agrada cantar, Dibuixar, és Molt ocurrent amb la tieta.

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!