• Les botigues històriques de Cerdanyola

  13051758_1028528047241792_5900284004329739618_n
  Reflexions sobre les visites que vam fer a les botigues històriques del centre de Cerdanyola:
  Merceria Can Joanic
  Perruqueria Artadó
  Autorservei Padró-Solanet
  Papereria Puig
  Celler de Can Costa
  Farmàcia Rivera

 1. Jimena - Bàsic 3 matí

  14 Mai 16
  15:59 #

  El dimarts 17 de maig vam anar d’excursió al carrer de Sant Ramon. “Vam fer un viatge en el temps”. Vam visitar botigues que fa molts anys que funcionen i que tenen una clientela fixa.
  La veritat és que va ser molt interessant haver conegut una mica aquestes botigues perquè són molt històriques.
  Una de les coses que m’han sorprès, que a la papereria fan fotocòpies i a més les coses que tenen, sobretot de la primera comunió (rosaris, bolígrafs…), tot el que ara mateix, en aquestes ocasions, ja no es veu.
  M’ha agradat tot, i a més que a cap havia tingut l’oportunitat d’entrar-hi, a excepció del supermercat Padró-Solanet.

  Respondre

 2. Jorge - Bàsic 3 matí

  13 Jun 16
  16:10 #

 3. Puri - Bàsic 3 matí

  15 Jun 16
  18:02 #

  M´ha agradat molt aquesta activitat perquè he aprés una mica més sobre aquest poble. Sobretot ha sigut molt interessant el que ens han explicat sobre el procés del vi i m´ha fet gràcia quan el senyor Joan ha dit: això que diuen de ficar una pota de pernil en una bota és veritat, es fa per donar-li millor gust al vi, Ho havia vist fer en una serie de tv i em preguntava si seria cert o no.
  Algunes botigues m`han agradat més que altres potser perquè havian estat reformades però seguien tenint elements antics, com les bigues, el sostre,…
  M´ha agradat molt el sostre de volta de la papereria i de la farmàcia fet de maó massís que segons la Pilar ho feien aixi per aguantar millor el pes.
  Totes les persones de les botigues han sigut molt amables al explicar-nos la historia de la seva botiga.

  Respondre

 4. Sally - Bàsic 3 matí

  18 Jun 16
  13:54 #

  Merceria

  Vam arribar a la merceria propietat de dues àvies molt simpàtiques. Tenen 92 anys més o menys i són germanes. Ens van explicar que abans venien sabates per ballar sardanes. La dona ens explicava que recorda quan no tenien cremalleres perquè eren massa cares.

  Respondre

 5. Pere - Bàsic 3 vespre

  20 Jun 16
  13:00 #

  Vaig visitar la perrqueria Artadó. La seva propietària es diu Anna. És un negoci que ha passat de generació en generació. Em va cridar molt l’atenció la decoració i la distribució. Em va semblar molt bonica i pràctica. Els preus em van semblar molt assequibles.

  Respondre

 6. Pilar - Bàsic 3 matí

  21 Jun 16
  14:48 #

  Passeig per les botigues
  L’altre dia vam anar a visitar les botigues del carrer Sant Ramon. A mi, el que més m’ha cridat l’atenció ha sigut la merceria, no perquè m’agradi més sinó perquè he trobat que la portaven dues dones molt grans i vaig veure com tots els productes que hi havia tenien uns quants anys.
  També he de dir que aquestes dones m’han deixat sorpresa, perquè he vist que tenien un cap molt més clar que el meu!

  Respondre

 7. Heidi - Bàsic 3 vespre

  22 Jun 16
  13:17 #

  Visita a la merceria
  Dijous passat vam anar a conèixer la merceria de la senyora Josefina. Quan vaig entrar, podria sentir com passava el temps. El lloc és antic, humit i té poca llum. Darrera del mostrador puc veure caixes de botons, ordenats per mides i colors. Madeixes de llana, didals, mocadors brodats a mà. Espardenyes de molts colors i mides. Es podia sentir quants anys feia que aquelles caixes estaven allà. Puc veure també coses moderenes com bolquers, calçotets, vambes, cremallers, fils i fragàncies per a gent gran.
  Una dona gran us rep. Petita, d’ulls blaus i cabells grisos. Parla amb veu segura i molt orgullosa del seu negoci. “Un negoci familiar”, ens va dir. Des dels 8 anys ella recorda de la botiga amb la seva mare i la seva germana.

  Respondre

 8. Gheorgh - Bàsic 3 vespre

  26 Jun 16
  19:20 #

  El passat dijous vam anar a visitar les botigues més antigues de Cerdanyola i a mi m’ha tocat preguntar al celler.
  Quan vam entrar a la botigua feia molta olor de vi i d’antic. Era una habitació fosca amb les bigues del sostre de fusta i estava plena de barrils de fusta de roure i castanyer.
  L’any 1915 l’avi dels actuals propietaris del celler venia el vi sense tenir una botiga i per això la gent del poble li deia “traficant de vi”.
  Ha estat una visita molt interessant. M’ha agradat molt.

  Respondre

 9. Eduardo - Bàsic 3 vespre

  28 Jun 16
  17:25 #

  La perruqueria Artadó és un negoci familiar i fa 60 anys que el van obrir. Hi treballen dues persones i treballen de dilluns a dissabte, de 8 del matí a la 1 de la tarda i després de 3 de la tarda a 7.30 del vespre.
  El local està acabat de reformar i compta amb uns 33 metres quadrats, de forma rectangular, tot i que no posseeix divisions, es pot dir que està dividit en tres parts. La primera zona d’espera amb dues cadires grises, uns quadres de fotos de famosos i dues màquines antigues per assecar els cabells de les dones. La següent zona és per al tall de cabell, la quan té 3 cadires de color vermell, decorat amb tres miralls, molt ben il·luminat, una màquina més moderna per assecar els cabells a les dones, un petit moble on hi ha el telèfon i la caixa registradora i just a la paret de davant té una ràdio antiga, que funciona.
  Al final del local té una zona per rentar el cap als clients i, amagada per una cortina, al fons a la dreta, una porta que dóna l’accés directe a la casa on viuen els seus pares.

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!