• Fem un intercanvi de cases?

  Hola!

  Ahir a classe vam parlar d’una manera nova de viatjar: intercanviar cases. Aquesta tendència, que inicialment només semblava una manera de viatjar amb un cost reduït, ha crescut molt durants els últims anys i ja es veu com una oportunitat de viure una experiència cultural autèntica.

  I vosaltres, ja sabeu amb qui fareu l’intercanvi? Escriviu la vostra entrada aquí (en format de correu electrònic destinat a la persona amb qui fareu l’intercanvi) i expliqueu-m’ho!

 1. Jesús Miró

  09 febr. 17
  1:48 #

  Hola Anna. M’agradaria fer un intercanvi amb tu per quatre setmanes. Voldria saber si puc portar EL meu gos, en el meu (PIS) si que s’ s’hi accepten animals. El meu pis té 2 habitacions i una terrassa a més de (TOTES) les característiques del teu, i està situat a dues quadres (cantonades) de les Rambles. Fins aviat.

 2. paco

  09 febr. 17
  14:18 #

  Hola, estic interessat en l’intercanvio del meu pis pel seu. Jo viu (VISC) en un poble petit de la Costa Brava que es diu Port de la Selva,el pis és a primera linea (línia) de mar, té tres habitacions, bany complet, cuina, menjador i una petita terrassa mirant al mar.
  Té tots els serveis que necessites al costat de casa, com poden ser supermercats, ambulatori, farmàcia, restaurants i parada de taxis
  Té tovalloles, roba de llit, WI-FI, rentadora i nevera, pots portar-HI animals de companyia.
  Al poble del costat hi ha estació de ferrocarrils per poder-se desplaçar-se fins a Barcelona sense necessitat de conduir si no li ve de gust.
  M’agradaria saber que (QUINA) equipació té el seu pis i quantes habitacions hi ha i si permet animals de companyia, si té tots els serveis a prop i a quant és de la platja.

  El meu correu eletrònic és 5jotasquejamon@gmail.es

  Atentament

  paco

  1. lponsati

   09 febr. 17
   16:40 #

   *viu–> VISC
   *Costa Brava / port de la selva –> els noms propis van en majúscula (Port de la Selva / Costa Brava)
   *pots portar animals –> pots portar-HI animals (HI: substitueix al pis)
   *que equipació té el seu pis –> QUINA equipació té el seu pis

 3. Maria

  12 febr. 17
  19:35 #

  Hola sóc LA Maria he vist el teu anunci d’intercanvi de pis i la teva oferta em sembla interessant.

  El Salvador de Bahia em va bé per estar-hi de vacances. Em gustaria (M’agradaria) saber si té rentadora i sabanes (llençols)
  T’ofreco (T’ofereixo) el meu pis a Selva de Mar Girona Aquesta (Està) tot moblat i amb electrodomesticos
  Si et sembla bé seguirem en contacte
  Salutacions Maria

  1. lponsati

   22 febr. 17
   19:04 #

   Hola Maria! Està bé. Algunes coses que has de tenir en compte:
   -davant el nom sempre hi ha l’article: LA Maria.
   -oferir: jo ofereixo, recorda que és com el verb CONDUIR o SERVIR.

 4. katiaelvir

  13 febr. 17
  14:53 #

  hola bone tarda sóc LA katia una noia interessada en l’intercanvi d’teu (DEL TEU) pis, em gustaria (M’AGRADARIA) tenir mes informacion.

  Lo El primer que m’agradaria saber és de quants metres quadrats és el pis, totes les habitacions QUE té, si la cuina està en bon estat, si hi ha calefacció i aire condicionat.
  El meu pis està situat al centre de barcelona, a urquinaona, té 130 metres quadrats, té tres habitacions, sala molt beN moblat, un menjador molt ampli, una cuina moblada amb tot el necessari, dos banys, te calefacció i aire condicionat i sobretot és molt lluminosa.(LLUMINÓS)

  si t’interessa em pots escriure al meu correu electrònic.
  katielvir@hotmail.com

  Moltes gràcies.

  1. lponsati

   22 febr. 17
   19:09 #

   Algunes coses, Katia:
   -Davant del nom sempre l’article: LA Katia
   -*bé moblat –> BEN moblat
   *lluminosa –> lluminós (perquè estem parlant del pis, que és masculí)

 5. Stephanie Hernandez

  13 febr. 17
  22:54 #

  Hola bona nit ,Em dic Stephanie i M’agradaria molt fer un intercanvi de pis amb teu tu , per aquest motiu m’agradaria saber si el teu pis disposa de calefacció, si totes les haitacions estan en bo (BON) estat.

  M´agrada el teu pis per què (perquè) està situat en un lloc tranquil i cèntric , també per què (perquè) sempre volía (he volgut) conèixer Amsterdam ,em sembla una ciudadt molt bonica e interezant. (interessant)

  Heu de saber (has de saber) que el meu pis és petit però acollidor i té las mateixas características (mateixes característiques) que el teu pis; el meu pis té dues habitacions, cuina, rentadora, bany, sala d´estar, disposa de calefacció i aire acondicionat i també és cèntric.(Barcelona).

  El que més m´agrada de la teva oferta és la durada , per què (perquè) a mi m´agradaría molt conèixer tots los lugares (els llocs) psibles i em sembla que es un temps molt bo per conoxer (conèixer) ,caminar i sobre tod que estic segura que tant yo com tu disfrutaremos la nostra estada.

  Adjunto el meu correu electrònic:
  heavenandmoon@gmail.com

  Estem en contacte, adéu i gràcies.

  1. lponsati

   01 març 17
   14:52 #

   Stephanie, el teu escrit està molt bé. T’escric aquí algunes coses que hauries de tenir en compte:
   *bo estat –> en BON estat (L’adjectiu bo és per dir si una cosa ens agrada o no: el pa és bo).
   *per què –> en aquest cas que has utilitzat el per què separat no està bé, sempre que sigui per explicar o argumentar alguna cosa, ha d’anar junt: perquè)
   *sempre volia conèixer Amsterdam–> Sempre he volgut conèixer Amsterda (perquè encara ets a temps de fer-ho, no ho has fet mai però encara ho pots fer aquest any o en un altre moment. Per tant, no és un passat acabat).
   *heu de saber–> en aquest cas et falla la persona a qui et dirigeixes: a TU, per tant: has de saber.

 6. Raúl

  15 febr. 17
  12:50 #

  Bon dia Anna! Sóc en Raúl. He vist l’anunci i m’interessaria contactar amb tu.

  M’agradaria saber si hi ha internet en el pis, si hi ha ascensor i a quina distancia està de l’aeroport.

  El meu pis és similar al teu. A més, hi ha ascensor, balcó, internet i és a prop del metro.

  Referent a la durada, m’agradaria estar el màxim temps possible, llavors hem de parlar-ho (parlar-ne) més.

  El meu email (La meva adreça electrònica) és raularroyo.jim11@gmail.com, espero la teva resposta.

  Moltes gràcies.

  1. lponsati

   01 març 17
   14:54 #

   Raúl, molt bon escrit!
   Només un parell de coses:
   *Parlar-ho–> parlar-ne (de l’intercanvi)
   *email –> en català és adreça electrònica

 7. Vanessa Hernán

  22 febr. 17
  16:34 #

  Hola Anna, què tal?

  Em dic Vanessa m’agradaria molt intercanviar el meu pis amb tu. Jo tinc un pis molt còmode de 90m2, a prop de Barcelona centre, en un barri tranquil però amb força restaurants i llocs turístics. Té 3 dormitoris, una cuina amb tots lesels electrodomèstics i un bany molt pràctic.

  M’agradaria saber si hi ha ascensor i si puc porta-hi animals de companyia, perquè el meu gos viatjarà amb mi.

  Moltes gracies, bon dia

  1. lponsati

   01 març 17
   16:17 #

   Vanessa, el teu escrit està molt bé!

   Només una cosa: vigila amb els articles: electrodomèstics és masculí, per tant, has de posar ELS electrodomèstics.

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!