8 de març, dia internacional de les dones

Per commemorar el dia internacional de les dones us proposo un vídeo del programa Deuwatts de Betevé i una activitat de classe.

En les darreres dècades les dones s’han incorporat amb força a les carreres científiques, però encara són una minoria les que ocupen càrrecs de comandament. En aquest Deuwatts coneixem dones d’avui que fan ciència i recerca i les dificultats que té el talent femení per desenvolupar-se.

http://beteve.cat/clip/deuwatts-dones-i-ciencia/

Després de veure el vídeo, busqueu la biografia d’alguna dona que hagi estat important per al desenvolupament humà, en ciència, literatura, filosofia o qualsevol altre camp, i escriviu 10 frases sobre què ha aportat la seva trajectòria al món. Què va fer? Quina importància va tenir? On va treballar? …

Enllaços:

· Dones i ciència a la història

· Dones que van canviar la ciència, encara que no et sonin els seus noms

· Dones i història

· Exposició 16 científiques catalanes

Altres enllaços:

· Dia internacional de les dones

· On són les dones a la Viquipèdia?

· Declaració Universal dels Drets Humans