Per llepar-se els dits!!!

Aquesta setmana hem parlat d’aliments (fruites, verdures, carn, peix…), d’estris que fem servir per cuinar (cullerot, batedora…) i de les accions que fem dins de la cuina (batre, remenar, macerar…). Hem passat gana a classe mentre en parlàvem, però finalment hem pogut explicar la recepta d’un plat típic del nostre lloc d’origen.

Així que us animo a penjar-la aquí per si algun company o companya de classe s’anima a fer-la. Jo us en penjo una de mostra, concretament la de la Quiche que vaig portar el dia de final de curs del Bàsic 2.

quiche

  Quiche de pernil dolç i bacon

Ingredients:

– pasta brisa

– 50 g de pernil dolç i 50 g de bacon

– una ampolla de nata líquida

– 100 g de formatge emmental

– 3 ous

– sal

 

Preparació:

1. Coeu una mica la pasta brisa tal com indica el fabricant.

2. Fregiu el pernil dolç i el bacon tallat a trossos petits.

3. Bateu els 3 ous, la nata i un pessic de sal amb la batedora. Podeu afegir-hi una mica de pebre.

4. Afegiu-hi el bacon, el pernil dolç i el formatge, i barregeu-ho bé.

5. Aboqueu la barreja a la pasta i enforneu-ho.

6. Deixeu coure fins que hagi quallat.

7. Gratineu-ho una mica perquè es dauri per sobre.

8 . Serviu-ho fred o calent, com més us agradi.

Print Friendly, PDF & Email