• De Chamartín a Collbató

    De-Chamartín-a-CollbatóLa Cristina Filip ens ha enviat aquest comentari:

    El llibre de què us vull parlar ens situa entre els anys 1936 i 1939, el període de la guerra civil espanyola.

    Ens parla de les vivències d’un nen, el pare de l’autora, de la seva família i dels entorns en què ha passat la seva infància en un barri del Madrid d’aquella època.

    El llibre comença descrivint la vida feliç d’aquesta família i segueix explicant com ho van perdre tot durant la guerra. La família es va haver de separar i el nen es va quedar tot sol amb els avis fugint sempre dels nacionals, i van acabar amagant-se en una muntanya d’un poble català on una família els va acollir,  a ells i a més fugitius com ells. Va aprendre català i allà va començar una nova vida, això sí, sense la seva família.

    Recomanaria aquest llibre perquè és fàcil de llegir, i sobretot el que més m’ha agradat és que m’ha fet entendre una mica com va afectar la guerra la gent d’aquella època.

    Print Friendly, PDF & Email
  1. Nuri Roig

    01 març 13
    12:53 #

    Cristina, moltes gràcies per compartir aquesta lectura. A reveure a classe.

Lectures compartides des de Palafrugell

Us donem la benvinguda al blog Lectures compartides a Palafrugell. Amb aquest nou espai pretenem intercanviar l’opinió de les nostres lectures, del professorat i de l’alumnat, perquè llegir és una font inesgotable de coneixement, de lleure i d’informació.


Calendari


Favorits


Etiquetes