• El tramvia groc

    el tramvia groc

    Avui us vull recomanar un llibre de memòries. El tramvia groc recull els anys d’infantesa de Joan F. Mira als afores de València, entre l’Horta i la ciutat, en els anys posteriors a la guerra civil espanyola, entre el 1939 i el 1954 però amb incursions a passats molt més remots, des de la infantesa dels avis a la visió imaginada de com devien ser aquelles terres quan les varen poblar els primers humans, o quan s’hi passejaven els ibers, els romans o “tota la història d’un país de ponent de la Mar Nostra”.

    Amb tendresa, humor i amb el seu gran bagatge cultural, Mira ens parla de la seva extensa família i dels veïns i coneguts que conformaren la seva infantesa, ens parla de la vida al camp i a la ciutat, ens parla d’edificis que ja no existeixen, d’oficis ja extingits, de formes de vida oblidades, i ens deixa amb moltes ganes de saber com continua aquesta aventura personal, que tanca als 14 anys de vida.

  1. Nuri Roig

    09 oct. 18
    12:56 #

    El tramvia groc és un gran llibre de memòries, jo també el recomano, fins i tot si algú es vol saltar el primer capítol que parla d’història general, de la història de molts pobles que van passar davant de casa dels Mira, al camí reial.
    És tan sucosa, tan rica, tan matisada, tan potent la prosa del llibre, que és com si sentissis converses antigues, com si veiessis fotografies en blanc i negre amb tots els seus detalls, com si gaudissis d’un bon documental.
    És història viva, història viva d’una manera de fer, de treballar, de pensar, d’actuar, de cuidar-se de la terra i els animals, d’anar a l’escola unitària, de jugar… Aquella vida ja no existeix, però en Mira ens la presenta amb una memòria prodigiosa, com si fos avui.

Lectures compartides des de Palafrugell

Us donem la benvinguda al blog Lectures compartides a Palafrugell. Amb aquest nou espai pretenem intercanviar l’opinió de les nostres lectures, del professorat i de l’alumnat, perquè llegir és una font inesgotable de coneixement, de lleure i d’informació.


Calendari


Favorits


Etiquetes