• Marges

    MargesQuina bona iniciativa, aquest blog! Com a professor de català que també sóc, sempre he insistit en la importància de la lectura per aprofundir el coneixement de la llengua i, no cal dir, com a font de plaer. L’obertura d’aquest blog coincideix, a més, amb l’aparició de Marges, la primera novel·la que publico. No m’he pogut estar d’aprofitar l’ocasió per fer-vos-ho saber. En Menna, el protagonista de Marges, se’n va a passar un mes de vacances al Priorat, immers en un mar de dubtes sobre la seva vida. L’excusa és estudiar els marges de pedra seca d’aquella comarca. Té ganes de solitud i de tranquil·litat. Però aquells dies al Priorat no passen en va. En fi, feia molt de temps que volia escriure una novel·la com aquesta i ara em ve de gust compartir-ho amb tots vosaltres.

    Roger Vilà Padró
    roger@marges.cat

    Print Friendly, PDF & Email
  1. Marta Padrós

    06 març 13
    13:52 #

    Enhorabona, Roger! Ja la podem trobar a les llibreries? Tinc moltes ganes de llegir-la.

  2. Roger Vilà

    06 març 13
    22:40 #

    No encara, Marta. A partir del 17 de març ja hi serà.

    Una abraçada!

  3. Josep M. Palá

    29 març 13
    21:07 #

    Fa un parell de idea vaig anar a la prsentació del libre den Ll. Foix “La marina da siempre torna”. Va presentar el libre el poeta Margarit. Va acabar la prsentació amb un poema sobre els marges fets de pedra seca sense morter . Genial!

  4. Josep M. Palá

    29 març 13
    21:10 #

    Vull dir :La marinada sempre torna.

  5. Marta Padrós

    24 maig 13
    10:00 #

    Jo ja m’he començat a llegir el llibre d’en Roger i m’ha enganxat des del primer moment. Us n’explicaré més quan arribi al final.

  6. Sandra Camps

    05 juny 13
    10:17 #

    Jo també he començat a llegir “Marges”. De moment, puc dir que està molt bé: té un ritme àgil i la veritat és que enganxa.

  7. mpadros

    05 juny 13
    10:44 #

    Jo l’he hagut de deixar uns dies perquè me n’estava llegint un altre, que no us recomanaré, per al Club de lectura del meu poble, però ja l’he reprès amb ganes. Descobreixo a poc a poc els marges, i amb ells el paisatge d’una part del país que conec poc i les angoixes vitals d’un personatge que em resulta molt proper.

  8. mpadros

    26 juny 13
    13:43 #

    Vaig acabar “Marges” fa uns dies i us el recomano per aquest estiu. És un llibre per llegir a poc a poc, seguint les descripcions de paisatges que hi fa en Roger, les passejades pel Priorat, les converses amb la gent dels pobles, que encara porten una vida senzilla, i, d’altra banda, les converses interiors del protagonista, en Menna, que es troba en un moment complicat de la seva vida, intentant deixar enrere un episodi dolorós i sense saber ben bé cap a on encaminar-se. És un llibre ric, intens, i malgrat que de vegades el ritme és lent, si et pares a pensar-hi, hi ha un munt d’activitat, de reflexions, de vides, d’històries, darrere de cada frase.
    I al final, una magnífica sèrie de fotos de marges i murs de pedra seca, que són els que donen el fil de continuïtat a tota la novel·la. Des que la vaig començar a llegir, sempre que surto a passejar per camps i boscos, em miro els marges amb uns altres ulls.

Lectures compartides des de Palafrugell

Us donem la benvinguda al blog Lectures compartides a Palafrugell. Amb aquest nou espai pretenem intercanviar l’opinió de les nostres lectures, del professorat i de l’alumnat, perquè llegir és una font inesgotable de coneixement, de lleure i d’informació.


Calendari


Favorits


Etiquetes