Arxiu per febrer, 2015

  • L’escarabat d’or

    Avui us recomanem un relat d’Edgar Allan Poe, autor nord-americà de la primera meitat del segle XIX molt conegut pels seus contes de por i de misteri, en una versió en lectura adaptada feta per Joan R. Berengueres i Rosa Bonafont

    Portada L'escarabat d'Or
    A L’escarabat d’or els protagonistes hauran de desxifrar un pergamí que conté les instruccions per desenterrar un tresor pirata.

     

    Article complet

  • Els Grope

    Portada Els Grope. Tom Sharpe

    La Fedra, de l’Intermedi 1, ens recomana aquest llibre de l’autor anglès Tom Sharpe, el qual va passar els darrers anys de la seva vida a Llafranc. Com la majoria de llibres d’aquest autor, és un llibre d’humor. En aquest cas, explica la història d’una saga familiar, els Grope, fundada per Úrsula Grope en unir-se a un víking.
    La Fedra recomana aquest llibre a tothom a qui li agradi l’humor anglès. Ella troba especialment divertits els capítols en què un dels protagonistes s’escapa de casa seva i arriba a Catalunya.

    Article complet

  • Cròniques de la veritat oculta

    cròniques

    Aquesta és una recomanació d’en Toni, de l’Intermedi 1: “Es tracta d’un recull de contes que l’autor va escriure als anys quaranta. Amb una fina ironia, aquests contes ens expliquen històries extraordinàries com si fossin d’allò més quotidià, i ens col·loca com a lectors davant d’uns fets que qüestionen la nostra visió de la realitat i del que està bé i del que està malament.
    Calders ens proposa un joc en el qual fets gens habituals, com ara trobar una mà humana en un jardí, són presentats com la cosa més corrent del món.
    Al meu entendre, aquest és un llibre entretingut, amè i agraït encara que no sigui gaire fàcil, a causa del vocabulari emprat per l’autor.
    Sens dubte el recomano a tothom que vulgui passar una bona estona llegint.”

    Article complet

  • Històries poc corrents

    calders

    En Josep, de l’Elemental 3, ens ha enviat el següent comentari després de llegir aquest llibre: “M’han agradat aquestes historietes curtes però molt ben narrades i definides; almenys és la meva opinió. Jo no sóc gaire amic de la lectura i m’ha agradat de Pere Calders que amb poques línies explica molt bé les històries dels personatges.”
    Algú més s’anima a llegir-lo i fer-nos arribar una opinió?

    Article complet

Lectures compartides des de Palafrugell

Us donem la benvinguda al blog Lectures compartides a Palafrugell. Amb aquest nou espai pretenem intercanviar l’opinió de les nostres lectures, del professorat i de l’alumnat, perquè llegir és una font inesgotable de coneixement, de lleure i d’informació.


Calendari


Favorits


Etiquetes