• Arrels nòmades

    Pius Alibek viu a Barcelona des de l’any 1985. Hi va venir per continuar els seus estudis de lingüística, procedent de l’Iraq, on havia nascut, crescut, estudiat filologia anglesa i fet el servei militar molt poc temps abans que comencés la guerra Iraq-Iran.
    L’escriptor i filòleg ha tingut una intensíssima activitat a Barcelona: s’ha dedicat a la docència, ha participat en un vast projecte de preservació de manuscrits antics a la Mediterrània per al Departament de Llengües Semítiques de la Universitat de Barcelona, va destacar en la lluita per la pau en les mobilitzacions contra la guerra de l’Iraq el 2003, fins al punt de rebre la Medalla d’Honor de la ciutat de Barcelona, i també ha portat un restaurant de cuina iraquiana al barri de Gràcia.
    Aquest llibre el va escriure per explicar a les seves filles, nascudes a Catalunya, on eren les seves arrels. Explica que les nenes, quan anaven a la llar d’infants barrejaven amb gràcia el català, el castellà, l’arameu i l’àrab i se sorprenien en adonar-se que els altres nens no les entenien. Per això va voler explicar-los d’on venien. I és això el que trobareu en aquest llibre que no es pot deixar de llegir: la història de les arrels nòmades d’una persona amb una vida interessant i molt de talent per explicar-la.Portada Arrels nòmades

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Lectures compartides des de Palafrugell

Us donem la benvinguda al blog Lectures compartides a Palafrugell. Amb aquest nou espai pretenem intercanviar l’opinió de les nostres lectures, del professorat i de l’alumnat, perquè llegir és una font inesgotable de coneixement, de lleure i d’informació.


Calendari


Favorits


Etiquetes