Arxiu per novembre, 2019

  • L’Odissea, d’Homer

    L’Odissea, d’Homer, és la llarguíssima travessia d’Ulisses (Odisseu en la tradició originària grega) per tornar a Ítaca, la seva terra, després de la guerra de Troia. Allà l’esperen Penèlope, la seva dona, i Telèmac, el seu fill, que alhora també anirà a la cerca del seu pare, tants anys absent.

    Durant segles es cantaven i recitaven les gestes dels herois grecs, Ulisses i Aquil·les en el cas de la Ilíada, també d’Homer. Van passar centenars d’anys de tradició oral –cantada amb l’acompanyament de la lira o recitada davant de milers d’espectadors- fins que cap a l’any 500 aC es decideix posar els textos per escrit per preservar-los.

    L’Odissea va ser creada en vers (més fàcil de recordar i de cantar), i així l’ha traduïda Joan F. Mira, en un català actual i preciós que convida a llegir-la, gaudir-la i recomanar-la. Aventures, déus i deesses, personatges de tota mena, hospitalitat, monstres, fantasia, nostàlgia, venjança, coratge, paisatges, història i molt més acompanyen la lectura.

    La gent entesa diu que amb Homer va néixer la literatura. Ara tenim una bona oportunitat per anar a les arrels de la llengua escrita.

    Article complet

  • Anatomia de les distàncies curtes

    És un llibre de contes escrit per Marta Orriols. Hi trobareu 19 contes curts molt fàcils de llegir, que ens parlen de coses quotidianes, sobretot de les relacions entre les persones. Són persones que es coneixen de fa temps o que s’acaben de trobar i que experimenten sentiments diversos: tendresa, confiança, desconfiança, amistat, incomprensió… és a dir, els sentiments que coneixem tots els éssers humans. Això fa que sigui molt fàcil de connectar amb les històries que hi trobem.

    Article complet

Lectures compartides des de Palafrugell

Us donem la benvinguda al blog Lectures compartides a Palafrugell. Amb aquest nou espai pretenem intercanviar l’opinió de les nostres lectures, del professorat i de l’alumnat, perquè llegir és una font inesgotable de coneixement, de lleure i d’informació.


Calendari


Favorits


Etiquetes