• L’Odissea, d’Homer

    L’Odissea, d’Homer, és la llarguíssima travessia d’Ulisses (Odisseu en la tradició originària grega) per tornar a Ítaca, la seva terra, després de la guerra de Troia. Allà l’esperen Penèlope, la seva dona, i Telèmac, el seu fill, que alhora també anirà a la cerca del seu pare, tants anys absent.

    Durant segles es cantaven i recitaven les gestes dels herois grecs, Ulisses i Aquil·les en el cas de la Ilíada, també d’Homer. Van passar centenars d’anys de tradició oral –cantada amb l’acompanyament de la lira o recitada davant de milers d’espectadors- fins que cap a l’any 500 aC es decideix posar els textos per escrit per preservar-los.

    L’Odissea va ser creada en vers (més fàcil de recordar i de cantar), i així l’ha traduïda Joan F. Mira, en un català actual i preciós que convida a llegir-la, gaudir-la i recomanar-la. Aventures, déus i deesses, personatges de tota mena, hospitalitat, monstres, fantasia, nostàlgia, venjança, coratge, paisatges, història i molt més acompanyen la lectura.

    La gent entesa diu que amb Homer va néixer la literatura. Ara tenim una bona oportunitat per anar a les arrels de la llengua escrita.

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Lectures compartides des de Palafrugell

Us donem la benvinguda al blog Lectures compartides a Palafrugell. Amb aquest nou espai pretenem intercanviar l’opinió de les nostres lectures, del professorat i de l’alumnat, perquè llegir és una font inesgotable de coneixement, de lleure i d’informació.


Calendari


Favorits


Etiquetes