• No estem mai sols: conèixer Miquel Martí i Pol, de Carme Pérez-Arnau

    no-estem-mai-sols-coneixer-miquel-marti-i-polAquest llibre de lectura fàcil explica, a través dels seus propis poemes, la vida de Miquel Martí i Pol. L’autora, la badalonina Carme Pérez-Arnau, ha triat aquest poeta perquè és molt conegut i estimat per molta gent, perquè sap connectar amb el lector, sap emocionar i es fa entendre.

    Al llarg dels poemes i les explicacions que fa Carme Pérez-Arnau descobrirem els primers anys de Miquel Martí i Pol, la vida a la fàbrica, els seus primers intents de fer-se escriptor, la nova vida familiar, la seva malaltia, el compromís social que va adquirint, i el reconeixement públic que assoleixen finalment els seus llibres.

    Print Friendly, PDF & Email
  1. Valerie Echeverri

    08 juny 23
    20:27 #

    Em va agradar molt aquest llibre, perquè és molt interessant pels poemes de Miquel Martí i Pol.
    He de ressaltar que amb aquest llibre pot aprendre més sobre la cultura catalana.

  2. Lorena

    06 juny 23
    18:07 #

    Un llibre de lectura fácil, m’ha agradat molt i m’ha sorpres la selva lluita amb la malaltiai la selva inquitut artistica i literaria. La carmen Pérez Arnau explica molt bé la vida del poeta catalán Miquel Martí i Pol

  3. JOHAN RUIZ

    06 juny 23
    14:08 #

    Aquest llibre personal m’ha agradat, m’ha semblat molt interessant perquè ens presenta aspectes menys coneguts de la vida de Martí i Pol, com les seves experiències personals i la seva lluita contra la malaltia. Això enriqueix encara més la nostra comprensió del poeta i ens mostra com la seva pròpia vida va influir a la seva obra.

    Un dels aspectes més destacats d’aquest llibre és com Pérez-Arnau aconsegueix transmetre l’essència de la poesia de Martí i Pol. la solitud, la malaltia i la recerca de sentit a la vida. Aquesta immersió a la seva poesia ens permet apreciar i comprendre la sensibilitat i la profunditat dels seus versos.

    És un testimoni fascinant sobre la vida i la poesia de Miquel Martí i Pol. Carme Pérez-Arnau aconsegueix capturar l’essència del poeta i el seu llegat, i ens convida a endinsar-nos en un món literari ple de bellesa i profunditat. Recomano aquest llibre a tots aquells interessats en la literatura catalana i descobrir la figura d’un dels seus grans poetes.

  4. Alba Quintana

    05 juny 23
    1:20 #

    M’ha agradat molt, la historia de la seva vida, des de jove fins a vell.
    Per mi, la part de la malaltia als pulmons i mès andavant l’esclerosis… Son coses fortes pero les va poder superar mitjançant l’escriptura i la poesía…

  5. Shihui

    04 juny 23
    23:10 #

    El llibre explica la biografia d’un poeta i els orígens d’algunes de les seves obres. M’agrada perquè no és difícil per llegir i hi ha alguns poemes que m’agraden

  6. Francisca Márquez Escobar

    02 juny 23
    21:13 #

    M’ha agradat molt llegir aquest libre em sembla molt interessant .La poesia m’encanta, i la poesía que mes em va agradar va ser la que li va dedicar a la seva primera dona.La veritat ès que no m’agrada molt llegir pero aquest llibre m’ha fet voler llegir mės .Mentres anava llegint el llibre de tota la seva biografia des de petit fins a la seva mort m’ha semblat molt enquietat la veritat en molts moments m’he sentit molt identificada.Crec que seguramente llegiré més sobre aquest senyor.

  7. Margarita Ávila

    31 maig 23
    23:11 #

    Aquest llibre m’ha aportat moltes coses: La senzillesa i claretat del seus poemes, el seu esperit de lluita per superar els entrebancs, la seva actitud positiva de la vida, la modèstia del seu èxit… Per tots aquests valors podríem dir que Miquel Martí i Pol ha sigut un dels millors poetes de Catalunya.

  8. Eugenia Helbert

    31 maig 23
    22:52 #

    Generalment no m’agraden els llibres de poesia, però ha estat entretingut i fàcil de llegir… perquè fa un recorregut de la vida del poeta Miquel Martí i Pol.
    Un poeta que va ser molt influent a la societat catalana, fins al punt que grans artistes han fet obres de teatre i cançons amb els seus poemes.
    Plasmant a cada moment el que sentia des de molt jove als seus poemes i malgrat la seva llarga malaltia sempre va demostrar com estava de preocupat pel món obrer i la societat que l’envoltava.
    Llibre recomanable per als que comencem amb la lectura catalana.

  9. Charly Monreal

    31 maig 23
    11:45 #

    Un llibre escrit en format de lectura fàcil, però amb profunditat discursiva, històrica i social. Ens apropa a la vida d’un autor i el seu viatge de descobriment emocional, polític i de classe. Ens parla del seu amor per la vida, de la lluita personal i col·lectiva que ha marcat la seva trajectòria i de com es va identificar amb el poble.
    Deixant alguns dels seus poemes ens presenta les diferents etapes i encontres que li marcaran, des d’una mirada personal, poètica i a més profètica ens dona vers com aquest:

    Estigueu-ne segurs: s’apropa el dia
    que tots tindrem una ànima metàl·lica.

  10. Monterrar Ramos

    30 maig 23
    17:26 #

    Carme Perez Arnau ens acosta una manera facil i senzilla a la vida i obra de Miquel Martí i Pol.
    És d’amena lectura perquè ens va combinant la biografia de l’autor amb poemes que el representa.
    M’ha sorprès perquè a Martí i Pol el tènia com un intel·lectual i ara sè que era un simple obrer amb origenes humils que apesar de les dificultats que li va posar la vida com és conviure com una malaltia degenerativa va lluitar contra les injustícies socials i va defensar els drets dels treballadors atraves de la paraula, portant així la poesia al poble.
    Una dels poemes que m’ha agradat es el Parenostre es revindicatiu i original sobre tot pensant en la epoca que el va escriure

  11. Miguel Ángel Márquez Arias

    30 maig 23
    16:00 #

    Ha segut molt agradable i maco aquest llibre, he pogut coneixer una miqueta la vida d’aqueste autor catala, que mai em havia sentit parlar, Miquel Marti y Pol no ha tingut una vida gaira fàcil, amb tots el canvis politics, que ha hagut que veure i viure en la seva de vida, sempre de la ma de la seva inquitut literaria i artistica, ha estat en molts grups on ha crescut de la ma d’altres autores, sobretot ha sigut influenciat per Josep Clará, ha desembolicat molt de la seva carrera com a escriptor, les sevas obres han estat marcades, per las sevas experiencias personals, com la morte de la seva dona y la seva propia malaltia, que fins amb tot això, ha tingut una carrera plena de premis i reconeixements, ha pogut veure com han convertit la seva obra, en obres de teatre, encara que no m’agradi la poesía, he trobat molt agradable aquest llibre y molt fàcil de llegir

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius