• País íntim, de Maria Barbal

  país íntimPaís íntim és el viatge cap a l’interior d’una relació entre mare i filla. La nena, que ja té 50 anys, intenta entendre per què la seva mare la tractava amb la duresa que ho feia. Finalment descobreix que l’agressivitat i foscor de la mare provenen de la tristesa d’haver vist com s’emportaven el seu home durant la Guerra Civil.
  El llibre retrata la crònica dels últims 50 anys d’història de Catalunya i Espanya. Va rebre el prestigiós premi Prudenci Bertrana i és una delícia per als sentits llegir-lo.

   

 1. montse pedrol

  09 gen. 16
  17:51 #

  Al principi es molt lent , però mica en mica es va fent mes interessant. Es molt curios veure la relació entre mare i filla i sobre tot l´entendiment de la filla al final. Un léxic bastant complex , per no dir molt ric…. El recomano per apendre molt català, però per mi és una mica lent

 2. Rosa

  21 des. 15
  23:29 #

  Ha sigut un llibre complex de llegir, especialment els primers capítols, atepeïts de descripcions, adjectius; empra molts recursos literaris i pensaments fets des de la prespectiva d’una nena petita.
  He trobat un llibre interessant de llegir per dos motius: perquè es pot veure fins a quin punt pot condicionar a una familia els fets històrics produïts per la Guerra Civil, per molts anys que passin, i també perquè parla d’una de les relacions més importants de la vida, la relació mare filla

 3. Josepa Llansana Bescós

  17 des. 15
  10:54 #

  Al principi se’m feia feixuc de llegir, però a partir del sisè capítol em “va enganxar”.
  Finalment puc dir que en va agradar i el recomanaria.

 4. Cinto

  17 des. 15
  0:32 #

  Maria Barbal ens adelita amb aquesta fantàstica història basada en la relació d’una filla amb la seva mare, utilitzant de manera meravellosa i magistral la riquesa de la nostra llengua. Veritablement és una novel·la molt recomanable.

 5. Assumpta Casellas

  16 des. 15
  18:10 #

  Llegint “País Íntim” revius constantment un passat molt dolorós, un present ple de por i prejudicis, però al mateix temps unes ganes de viure, de tirar endavant amb fortalesa i lluita contra tot allò que va oprimir tanta gent.
  Aquesta novel.la et proporciona una gran diversitat de vocabulari i una gran bellesa de forma i contingut.

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius