• On ets, Agnès?, de Guillem Rosselló

    Aquesta novel·la adreçada a joves ens presenta la història d’en Salvador. Aquest noi  es planteja investigar la sobtada desaparició de la seva mare quan ell era petit arran d’uns missatges que troba escrits a la taula de la biblioteca. Així doncs, dedicarà un estiu que se li presenta força avorrit a fer recerca tot i l’actitud reservada i sospitosa del pare.

    Guillem Rosselló va guanyar el premi Ciutat de Badalona de narrativa juvenil l’any 2006.

  1. Lourdes Garcia Olive

    05 març 18
    20:58 #

    El llibre m’ha agradat bastant, m’ha semblat molt entretingut. Els personatges són molt interessants, sobretot el pare, que amb una ment brillant maquina un pla per separar-se de la seva dona i quedar-se la custodia del fill, passa de ser un advocat important a un psicòpata.

  2. Silvia Arribas

    05 març 18
    12:54 #

    “On ets, Agnès?” és un llibre entretingut que explica una història que podria succeir en la vida real, però presenta un desenllaç ràpid que deixa aspectes sense resoldre. El temps verbal que utilitza, així com determinades paraules, alenteixen la lectura, ja que no són habituals en el català que aprenem a classe.
    Considero que seria més positiu per a l’aprenentatge la lectura d’un altre tipus de llibre.

  3. mercè eres

    03 març 18
    17:25 #

    El llibre m’ agradat, és de lectura fàcil i senzilla, encara que el principi m’ ha sigut feixuc.Sembla un llibre per gent jove (adolescents).
    Algunes parts fan que en preguntí : Qué ha passat ? Com estat això ?.
    Els fragments escrits sobre la taula de la biblioteca els trobo interessants.
    La resolució del conflicte és massa fàcil, després dels anys passats i del maltractament psicològic per part de un psicòpata com el Joan.

  4. JOSÉ PABLO GÓMEZ

    02 març 18
    20:45 #

    El llibre m’ha resultat entretingut i de lectura fàcil.
    Des del principi l’autor crea una trama de misteri al voltant una família desestructurada, on el protagonista de la història busca desesperadament a la seva mare. Es mol interessant tota la part on el protagonista descobreix els missatges a l’escriptori de la biblioteca.
    Trobo que a vegades la història és una mica previsible i el desenllaç final el trobo un mica fluix, com si a l’autor li haguessin entrat les preses per acabar la història.
    Crec que aquesta novel·la està adreçada a un públic juvenil.

  5. victor

    19 juny 17
    11:45 #

    La novel·la m’ha semblat una mica pobre, no hi trec mèrit al llibre que en general està bé, té intriga ,misteri i dramatisme,és àgil de llegir ,però pel meu gust , l’autor del llibre em sembla que al final del llibre ,tenia que anar a comprar al mercat i va dir ” finaltzo en dues pàgines ” . Espero que l’autor del llibre estigui ben content per les compres al mercat .

  6. LOLI BEJAR BEJAR

    16 juny 17
    11:02 #

    El llibre m`agradat es molt intigran i per aquet motiu m`ha sigut facil de llegir, pero el final en cara que m`agradat trovo que ha sigut molt rapid.

  7. Sonia Sidani Aldana

    15 juny 17
    1:25 #

    Aquesta novel.la m´ha agradat bastante. Per a mi és el millor llibre que ens han recomanat en català fins aquest moment. Considero que està molt ben escrita, i encara que al principi costa una mica de llegir, és molt adequada pero aprendre nou vocabulari.
    La història em sembla interessant i enganxa de seguida, convidant-te a seguir llegint. Sobre tot me ha encantat la part on al protagonista li deixan missatges a la taula de la biblioteca.
    L’únic que no m´ha agradat és el final, que trobo molt poc treballat en comparació a la resta de la novel.la.

  8. Fabián Bish

    13 juny 17
    23:52 #

    Encara que al començar el llibre no m’agradava molt, després la història s’ha anat fent més interessant. M’ha semblat interessant com anava saltant entre el passat i el present.
    Penso que la lectura és prou assequible per al nostre nivell i que per tant és una elecció encertada. Tot i així m’hagués agradat més un altre tipus de llibre, no tan juvenil.

  9. Montse Cabrera Vila

    13 juny 17
    23:25 #

    El llibre m´ha agradat. És de lectura fàcil, amena i distreta. És una història senzilla que t´enganxa des del començament i t´intriga fins al final. El personatge del pare és diabòlic i calculador. Sorprèn comprovar com algú amb problemes mentals tan greus pugui portar una vida relativament normal i enganyar a tota la gent del seu voltant durant tant de temps . La mare està omnipresent en tota la novel.la però només apareix al final. Per posar un “ però” diria que el llibre no està molt ben documentat a nivell legal i la situació jurídica descrita no és gaire creïble. En resum, el títol del llibre “ On ets Agnès? “ t´acompanya tota l´estona en la lectura

  10. Ana Covelo

    13 juny 17
    20:39 #

    M’ha semblat un llibre molt fluid, fàcil de llegir. Una història que reflecta una família desestructurada per la bogeria del pare, que té una malatia mental i conseqüentment fa desaparéixer a la mare. El protagonista principal, en Salvador, un adolescent amb moltes preguntes sense respondre, comença a plantejar-se seriament els dubtes que té sobre la desaparició de la seva mare. La part que més em va agradar va ser tot el desenvolupament psicològic que succeeix en el nen, especialment durant el procés en el que apareixen els escrits sobre la taula. El misteri que es produeix al voltant d’aquestes pistes enganxa molt al lector. També va estar interessant la part de l’estratègia psicopàtica del pare per desfer-se de la mare, encara que m’hagés agradat més profunditat pel que fa al problema patològic del pare. He trobat a faltar un desenllaç més lent i detallat, que conservés el ritme i la qualitat del llibre.

  11. rosa lillo

    12 juny 17
    12:20 #

    És una novel·la de lectura senzilla i amena, adreçada a un públic juvenil.
    L´autor planteja la bogeria d´un pare (Joan) per amagar al seu fill (Salvador) la veritat de la
    separació amb la seva mare (Agnès).
    Segons el meu punt de vista, el desenllaç del llibre és molt predecible i poc treballat.

  12. Jordi Bañón Melich

    11 juny 17
    20:46 #

    El llibre m´ha resultat una mica avorrit, la lectura és fàcil i senzilla.
    Adequat per aprendre Català

  13. Jordi Bañón Melich

    11 juny 17
    19:08 #

    El llibre m´ha resultat una mica avorrit, la lectura és fàcil i senzilla.
    Adequat per aprendre Català.

  14. Jordi Bañón Melich

    11 juny 17
    19:01 #

    El llibre m´ha resultat una mica avorrit, la lectura és fàcil i senzilla.
    Adequat per apendre Catala.

  15. Agustina Corchon Navarro

    11 juny 17
    0:03 #

    El llibre m’ha semblat bé encara que una mica confós al principi, ja que la història barreja fets passats i presents sobre tot en el personatge de en Salvador.
    Al final es com un conte que guanyen els bons i a la presó el dolent en aquest cas en Joan.
    No obstant el llibre m’ha agradat.

  16. Italo

    10 juny 17
    22:28 #

    Aquesta novel.la m´ha semblat molt interessant. Pot ser que esperava alguna cosa més del final però això no li treu el mèrit a la història en general, a més, aquests jocs de temps (passat y present) fan que el lector es mantingui atent a tots els detalls… Recomano totalment aquest llibro

  17. Maria Cegri

    10 juny 17
    19:11 #

    M’ha agradat aquest llibre, de lectura fácil i engrescadora.
    El que mes m’ha agradat ha sigut els missatges de la taula en la biblioteca.
    Els finals massa faci’l com un desenllaç molt ràpid.

  18. Paqui Cedillo

    10 juny 17
    14:39 #

    Trobo que és una novel·la que té quasi tots els ingredients per fer-la atractiva pel jovent. A on es barreja el misteri, el suspens, la intriga i com no, l’aparició del primer amor de l’adolescència.
    M’agradat com l’autor ha sabut transmetre’ns quin mal pot arribar a fer una ment malalta, com és el cas del pare d’en Salvador. El noi, protagonista de la novel·la , vol descobrir la desaparició de la seva mare l’Agnès per poder entendre les arrels de la seva història . Amb l’ajuda de la resta dels personatges ho aconsegueix.
    Encara que està escrit amb dialecte mallorquí, no dificulta que s’entengui bé la novel·la. Molt recomanable.

  19. Paqui Cedillo

    09 juny 17
    20:38 #

    Trobo que és una novel·la que té quasi tots els ingredients per fer-la atractiva pel jovent. A on es barreja el misteri, el suspens, la intriga i com no, l’aparició del primer amor de l’adolescència.
    M’agrada com l’autor sap transmetre quin mal pot arribar a fer una ment malalta, com és el cas del pare d’en Salvador. El noi, protagonista de la novel·la , vol descobrir la desaparició de la seva mare l’Agnès per poder entendre les arrels de la seva història . Amb l’ajuda de la resta dels personatges ho aconsegueix.
    Encara que està escrit amb dialecte mallorquí, no dificulta que s’entengui bé la novel·la. Molt recomanable.

  20. Assumpció Fornaguera Martí

    09 juny 17
    19:55 #

    Aquest llibre m’ha semblat distret i fàcil de llegir. Des del principi va captan l’atenció del lector a mida que un va llegint, llàstima que el desenllaç final és massa sobtat sense gaire originalitat. Tota la trama podria ser un fet verídic, però el final és una mica idealista!.

  21. Ramsés moles sánchez

    08 juny 17
    20:30 #

    En primer lloc cal dir que no m´he l´he llegit sencèr, el llibre, pero lo poc que m´ha quedat és què en Salvador, fill gran d´en Joan vol una yamaha últim model i no treu la suficient nota perquè el seu pare l´hi autoritzi a comprarla, asi que decideix emprar el temps a la biblioteca a bon començara a sospitar del seu pare, per una carta que hi ha per allà.
    també cal dir que en Salvador te una mica de mania aen Vi cenc(el seu germà)perquè aquest ho fa tot be i aprofita millor el temps.
    CONCLUSIÓ:trobo la lectura una mica difícil,pero ya trobarem un millor llibre,adeu

  22. Raquel Zafra Marin

    08 juny 17
    17:25 #

    La novel·la, m’ha resultat entretinguda, de lectura molt fàcil. L’autor crea una trama de misteri en el qual es veu involucrat un noi i els seus pares. Crec que és una història que podria ser real.
    El que m’ha resultat una mica fluix ha sigut el desenllaç, ja que fins a l’últim capítol no és resolt, i m’he quedat amb ganes de més

  23. Francisco Budesca

    08 juny 17
    10:57 #

    Hola Montse, respecte el llibre que hem llegit, no entenc gens ni mica aquesta història del pare que sembla que estigui boig per que vol quedar-se amb el seu fill en contes de quedar-se amb la seva mare. Tot plegat, per aconseguir el seu fill, vol intentar tornar boja a la seva dona. És una història molt trista i esgarrifosa.
    Paral•lelament a aquesta història, en Salvador (el fill) vol saber de la seva mare, vol la moto i trobar xicota. Tot això barrejat sense una continuïtat per capítols. Al final del llibre es desvela que el que en realitat esta boig es el marit, i la situació es tornar en contra d’ell i va acabar ingressat al psiquiàtric.
    M’acomiado de tu, fins la tarda.
    Att.
    Franciso Budesca

  24. Modesta Arenas

    07 juny 17
    14:54 #

    La meva opinió sobre el llibre ha estat molt positiva en general. La primera part és la més interessant, quant a la intriga que ha mantingut l’escriptor. En l’actualitat, per desgràcia, sembla que es donen aquest tipus de casos als quals els familiars compliquen la situació a l’hora de possibles herències i/o cobrament d’altres tipus de béns i per aquesta raó inventen tot tipus de malalties.
    El final del llibre es desenvolupa massa ràpid tot i que m’ha agradat.

  25. jonathan

    07 juny 17
    12:41 #

    M´ha agradat el llibre, la veritat que a sigut fàcil de llegir. Encara que sigui un llibre destinat al públic més adolescent es una novel.la que és veu molt sovint a la vida cotidiana.
    La trama aquesta que portaven els dols germans em donaven més ganes de continuar llegir més pàgines.

  26. Marta Dominguez Gil

    05 juny 17
    18:31 #

    Marta Dominguez Gil.(intermedi 3)

    El llibre és molt amè. Encara que està escrit en català-mallorquí, es tracta d’una lectura fluïda i la història m’ha enganxat. M’ha agradat molt i el recomano a tothom.

  27. Agustí Jorquera Miró (Intermedi 3).

    30 maig 17
    18:34 #

    Agustí Jorquera Miró (Intermedi 3).

    El llibre m’ha agradat en general tanmateix llegir el primer capítol m’ha resultat una mica feixuc.
    La narrativa de la història barrejant fets passats i presents dels personatges, sobretot de’n Salvador, referent a la desaparició de la seva mare està molt bé.
    A mesura que vas llegint el llibre, m’ha resultat més fàcil de llegir ja que et fiques més en aquesta misteriosa història.
    Finalment, el capítol que parla sobre tot el que fa el pare de Salvador i el desenllaç final està ben resolt i m’ha agradat.
    Per tant, és un llibre molt recomanat per a la gent jove i no tan jove si t’agraden aquest tipus de llibres.

  28. Juan Luis Fernandez

    30 maig 17
    12:12 #

    És un llibre molt entretingut que t’enganxa des del primer capítol,amb una narració hàgil i fàcil de llegir.Una novel.la d’intriga i suspens,per totes les edats.La recomano.

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius