1. Emma Aboy

  16 juny 19
  18:33 #

  El títol del llibre que he llegit és “El noi del vestit”,
  l’escriptor és David Walliams.
  És un llibre fàcil de llegir.
  Explica la vida d’en Dennis, un noi normal que sembla que la vida no té gaire res per oferir-li.Té un talent per jugar al futbol, gràcies a ell l’equip de l’escola podrà classificar-se a la final del campionat.
  Un dia, apareix la Lisa, una fanàtica de la moda. Això suposarà un canvi en la vida del Dennis i una esperança de vida diferent, de realitzar el seus somnis i ser més feliç.

 2. Cynthia Zurita

  04 juny 18
  22:14 #

  El llibre que he llegit es titula Once Minuts de Paulo Coelho. Explica la història d’una noia del Brasil que coneix un empresari que li ofereix una bona feina a Suiza. Ella es pensa que hi trobarà diners i fama, però acabarà exercint la prostitució a un club. Aquesta experiència va ser molt difícil per ella i modificarà per sempre la seva actitud envers la vida i envers ella mateixa. És una novel·la que parla de la naturalesa i els conflictes entre sexe i de l’amor, del cos i l’ànima de la protagonista, i el camí per arribar al seu equilibri.

 3. Ana

  22 maig 18
  19:30 #

  El meu llibre és “Camp de meduixes”. És un llibre que es llegeix molt facilment, i tracte del tema de les drogues a la joventut actual. També es fa reflexionar una mica sobre la vida.

 4. Flora Montserrat Compte

  22 maig 18
  13:11 #

  El llibre que he llegit es titula “El secret del meu turbant”. Explica la historia d’una noia afganesa que només amb 8 anys va patir greus ferides a causa d’una bomba. El règim talibà s’havia instaurat a l’Afganistan i la noia amb l’edat de 10 anys es va fer passar per un home per portar un sou a casa, ja que les dones no podien treballar.
  M’ha agradat perquè era molt interessant, la historia era de fets reals. És un llibre.entretingut i una vegada que comences a llegir no pots parar.

 5. CARME SANCHEZ FUSTER

  20 maig 18
  1:00 #

  El llibre Som la nit.Vampir academy II

  Tracta que són un grup de vampires,que van transforman a la gent que se ls apropa.Gaudeixen de la immortalitat que segons comenten és una benedicció i a la vegada una maledicció.Ja que es cansan de festejar per tot el mon….Una de las protagonistes s enamora de un humà i li agradaría tornar a ser humana.
  La resta de companyes es queden solas fent la seva.
  En general m ha agradat molt llegir aquet llibre.

 6. Leonor Lladó

  17 maig 18
  23:24 #

  Van venir com orenetes de William Maxwell. Un llibre intimista que ens explica la història d’una família americana de classe mitjana de principis dels anys vint .La mare n’és el pal de paller i l’autor ens deixa veure a través dels relats del pare i cadascun dels dos fills el què significa per ells i la diferent manera de relacionar-s’hi. A mi m’ha agradat força.

 7. Carolina Segura

  17 maig 18
  19:21 #

  Amor contra Roma, Víctor Amela.

  Versa dels motius pels quals va ser exiliat Ovidi, poeta romà, autor de “Les Metamorfosis”, a la Roma de l’emperador August a.C. Ovidi escriu la trilogia “Ars Amatoria”, que desafia la moralitat de l’emperador. És un llibre amè amb tocs d’humor però respectant la història.

 8. CRISTINA ESCUDERO MÉNDEZ

  16 maig 18
  20:30 #

  El Fenomen de “ Wonder”
  Primera novel·la de R.J. Palacio
  Un nen amb malformació a la cara, causada per una malaltia genètica, que als 10 anys posa per primera vegada un peu a l’escola.
  La novel·la explica una mateixa història a través dels ulls de persones pròximes a ell, la seva germana i amics.
  M’agradat molt, és un tema actual, hem de aprendre molt d’aquest nen.
  És un llibre que les escoles l’utilitzen per parlar del “bullyng”.

 9. mercè eres

  02 des. 17
  21:47 #

  El llibre m’ha agradat, mostra la vida dura de la postguerra de les persones, sobretot dels infants, amb oposades maneres de pensar, tant en el àmbit personal, de treball, econòmic, etc…..
  Malgrat la tristesa de la història, és un llibre amb valors.
  És un llibre petit amb lletres grosses fàcil de llegir.

 10. Cecilia C.

  15 juny 17
  8:44 #

  “Nahid, la meva germana afganesa”, d’Anna Tortojada

  El relat ens presenta dues noies, la Nahid una noia afganesa que viu amb la seva família exiliada al Pakistan, y l’Ariadna, una noia d’aqui que podria ser de qualsevol país europeu. Las dues noies s’intercanvien correus electrònics. La d’aquí, Ariadna, és una estudiant universitària que recerca informació sobre la situació de la dona al país de la Nahid. La Nahid, col·labora en l’organització de dones afganeses que treballant clandestinament per l’educació, un dret que els talibans van prohibir con tantes altres coses.

  Personalment m’agradat la novel·la perquè tracta temes diversos com la guerra, l’amistad i els refugiats, però sobretot pel personatge de l’Ariadna que lliuta per conèixer la veritat i encara que no hi pot fer gran cosa no pensa callar.

  Si t’agrada la història segur que el trobas molt interessant perqué explica una mica la situació des que els talibans van imposar el ser règim de terror.

 11. Mª Jesús P.

  17 juny 16
  14:35 #

  La ciutat sense muralles, d’Oriol Vergés
  La ciutat a la qual fa referència el títol és Barcelona. L’autor situa la història l’any 1854 quan la ciutat enderroca les seves muralles, pateix una epidèmia de còlera i es transforma al ritme de la revolució industrial. En aquest marc històric, Oriol Vergés ens presenta les aventures de tres pagesos de Mataró vinguts a Barcelona. Són els germans Vidal: Pere (21 anys), Maria (15 anys) i Joan (13 anys). Els Vidal se’n van de Mataró cap a Barcelona perquè un escanyapobres, el Sr. Magí, i el seu ajudant, en Gipeta, els han deixat sense les terres heretades del seu pare.
  La lluita per sobreviure en una gran ciutat els portarà a descobrir un món diferent d’aquell al qual estaven acostumats, però sempre amb una idea fixa al cap: recuperar les seves terres i tornar a Mataró. Ho aconseguiran?
  Llegint aquest llibre passareu una estona ben entretinguda i amb un final que segur que us sorprendrà.

 12. Xesca

  15 juny 16
  15:54 #

  Amor contra Roma de Victor Amela
  Un jove iber es trasllada a la Roma Imperial per ser deixeble del poeta Ovidi , l’obra del qual s’enfronta a la moral imposada per l’emperador Octavi i la seva esposa Livia. Al llarg de la seva vida es veu embolicat en la trama de conspiracions i assassinats que envolten a l’emperador i als aspirants per ser el seu successor. Es trata d’un llibre molt recomendable si t’agrada la història.

 13. Carmen Luengo

  13 juny 16
  21:08 #

  Carmen. Intermedi 3
  El temps entre costures. Maria Dueñas
  Una història apassionant i una lectura molt interessant.
  Ambientada a l’Espanya de la guerra civil i al Protectorat del Marroc.
  Una dona, una traició, dues guerres, amor i espionatge. Un còctel per aconseguir una novel.la amena i fàcil de llegir.
  Us la recomano.

 14. Natalia López Barragán

  10 juny 16
  16:39 #

  “L’esclava de blau” – Joaquim Borrell

  Es tracta d’una novel·la de detectius ambientada en la Roma clàssica de Juli Cèsar.

  Aquest llibre narra la història del jove grec Diomedes i del seu viatge a Roma per rebre l’herència del seu riquíssim oncle Alcímedes que ha mort. Quan hi arriba, s’assabenta que el seu oncle s’havia arruïnat i que la seva única herència és una petita casa, una jove esclava anomenada Baiasca i els deutes del seu oncle.

  Sense diners per pagar els deutes ni per tornar a Atenes, no li quedarà més remei que aprendre ràpidament la professió del seu oncle, investigador privat . No obstant això, no estarà sol en aquesta tasca sinó que comptarà amb l’ajuda de Baiasca que coneix perfectament l’ofici.

  En la meva opinió, crec que aquesta novel·la és molt divertida i agradable de llegir perquè no es fa gens pesada i perquè està escrita amb un to humorístic i satíric. A més a més, és curiós i sorprenent com l’autor barreja una història típica de detectius (assassinats, robatoris, misteri…) amb la Roma clàssica i amb personatges com el mateix Juli Cèsar o Cleòpatra. Per descomptat, la recomano a tothom que vulgui passar una estona entretinguda amb un llibre.

 15. Dani Ribas

  06 juny 16
  21:22 #

  El llibre que m’he llegit és l’església de mar de l’escriptor Idelfonso Falcones.
  Una història del segle xlv, d’una catedral construïda pel poble i per el poble a la Barcelona medieval.
  Una història d’intriga,violència i passió. ..
  Que no us facin por els seves 666 pàg.
  Un llibre molt però què molt interessant.

 16. ana maria diaz

  05 juny 16
  8:35 #

  El titol 39+1
  El que m’ha agradat mes d’aquesta novel-la es la relació que tenen les quatre amigues. Quan una és, una dona treballadora, casada amb fills, amb una casa per portar i una familia que en depèn , gaire bé tot exclusivament d’ella. El fet de poder disposar de temps per una mateixa i per compartir amb amics, és un luxe que poques vegades ens donem.
  aquet llibre te uns diàlegs molt àgils, divertits i cínics, la seva lectura m’ha fet passar una bona estona.

 17. Yoshiki Eto

  03 juny 16
  21:28 #

  “UN ESTIU AMB L’ANNA” de la Núria Pradas

  Aquest llibre tracta de la història d’un jove que té 17 anys i ha de passar un estiu a Sant Pol a causa de la seva mare. Al principi, ell se sent avorrit, però després de conèixer una noia, l’Anna, arriva a saber el seu primer amor, superant molts problemes.

  M’ha agradat molt perquè la història és bastant fàcil de seguir i he trobat molts sentiments que tenia quan jo era a la secundària. I m’ha anat difícil deixar de llegir-lo. A més, m’ha sorprès el final, que mai havia imaginat.

  Recomano aquest llibre a les persones que estan aprenent el català i volen llegir una novel·la en català per primera vegada.

 18. Antonia García

  01 juny 16
  13:58 #

  El títol del llibre que he llegit és “Tot això ho faig perquè tinc molta por”, de l’escriptora Empar Moliner.
  Són relats curts, que expliquen les coses absurdes que de vegades fan les persones per por; por a no tenir diners, al que diran els demés, etc.
  M’ha agradat perquè retrata molt bé la societat actual.

 19. Roxana Aliaga

  31 maig 16
  23:12 #

  La batalla per l’aigua, una proposta per superar els desconcerts hídrics i garantir la gestió integral del seu cicle a Catalunya – Ignasi Aldomà
  Al llarg de gairebé dues-centes pàgines, el llibre s’estructura en set apartats temàtics a través dels quals s’analitza les transformacions que ha experimentat l’aprofitament de l’aigua en els darrer cent anys, i a partir de la mala experiència de la crisi de la sequera del 2008, fa propostes per superar les manipulacions, sobre tot polítiques, però també econòmiques i socials que ens duen a les batalles per l’aigua. Aquest llibre em va agradar molt perquè fa propostes tècniques de forma planera i senzilla.

 20. Maribel,S3, Badalona

  31 maig 16
  20:29 #

  “Atrapada al mirall” de la Gemma Lienas.

  Aquest llibre es un thriller psicològic, quė tracta de les relaciona de poder entre les persones, i ho que s’amaga darrera una vida d’aparent normalitat, a la intimitat dels llars.
  Ho recomano perquė es una lectura que atrapa, i ens fa reflexionar sobre la condició i debilitats humanes.

 21. Andreu López Casado

  31 maig 16
  0:21 #

  El teu nom és Olga (Josep M. Espinàs)
  Aquest llibre esta compost per 17 capítols i abasta unes 150 pàgines i 5 pàgines són de pròleg on l’autor en Josep M. expressa els seus pensaments sobre la seva novel·la.
  El llibre es un critica a la societat envers als grups reduïts o persones discapacitades, i l’autor intenta normalitzar el fet de patir una discapacitat, l’autor es veu en una situació que mai s’esperava, i per aquesta situació a escrit el llibre, el qual esta redactat de diferents maneres com, cartes i narracions, on es vol comunicar d’alguna manera amb l’Olga, la seva filla, les cartes mai seran rebudes per l’Olga, però això ajuda a l’autor a entendre la vida d’una persona discapacitada.

 22. Montse Pedrol

  30 maig 16
  22:24 #

  La Bogeria- Narcís Oller
  Ens explica l’ evolució de la bogeria de David Serrallonga vista per diferents persones del seu entorn i les causes d’ aquesta bogeria, amb un toc d’ humor , tot i que el tema és seriós.
  El llibre és curt, per tant no es fa pesat , encara que algunes paraules i construccions estan escrites en català antic.

 23. Norma Marquez

  30 maig 16
  19:34 #

  ” I el ressò de les muntanyes ” de Khaled Hosseini
  Es una novel-la molt interesant i emotiva, que explora com ens estimem, com ens respectem i com tenim cura els uns dels altres, de com les decisions que prenem resones a través de les generacions.
  Es l´história de dos germans: l´Abdullah i la Pari, orfes de mare, que s´estimen amb bogeria, viuen en un poble de l´Afganistan amb el seu pare, peró un bon dia emprenen un viatge a peu fins a Kabul. Aquest viatge fa que les seves vides prengin rumbs oposats.
  M´agradat molt aquesta história perqué el escriptor fa una viva descripció dels personatges, dels ambients i de las emocions, us el recomano.

 24. Marc Intermedi 3

  30 maig 16
  14:30 #

  El Carrer de les Camèlies de Mercè Rodoreda

  És la història de Cecilia Ce des de la infància fins a la maduresa en el període d’abans i després de la Guerra Civil a una Barcelona grisa on els homes rics tenen la paella pel mànec.
  Cecilia es mostra plena de soledat i tristesa, però sempre va endavant buscant el seu lloc al món a partir de relacions amoroses intenses, doloroses i cruels amb diferents homes que va coneixent dins d’ambients marginals de misèria i prostitució.

  M’ha agradat molt per la descripció que fa d’una Barcelona desconeguda, per la fortalesa de la protagonista i també per la sinistra gama de personatges que trobem entre el somni i el malson. Molt recomanable.

 25. Melina Vanesa Rey

  30 maig 16
  12:40 #

  Mecanoscrit del segon origen.
  Aquest llibre narra les ventures i desventures de una noia (l’Alba) i el seu amic ( en Didac), en el transcurs de cinc anys. La historia esta dividida en cinc quaderns, en els quals s’ajunten diversos capítols. És una historia de ciencia ficció que narra la destrucció del món i com aquests dos joves sobreviuen, hi ha un munt de situacions viscudes per ells, situacions en les quals es reflecteix la por, l’amor, la soledad, la fortaleza, la curiositat…
  Personalment és un llibre que m’ha agradat molt, encara que és una lectura més encaminada als joves, l’he trobat molt entretingut i amb una narració molt complerta, fins al punt de poder trobar-te dins de la escena llegida i poder reconèixer l’entorn que es narra.

 26. vicens nebot benito

  30 maig 16
  7:42 #

  El llibre dels sis sentits (Miquel Martí i Pol)
  Llibre de poesia escrit entre 1974- 1975. Una passejada pels sentits (oïda, gust, tacte …) en el que el poeta ens mostra un afan de superació vers l’adversitat tant física com psíquica personal. Una lluita contra el franquisme en defensa de la dignitat de les persones i de la nostra llengua.
  Molt bé, es un llibre per llegir-lo moltes vegades. Sempre trobes coses noves per descubrir.

 27. Mª. Carme Abril

  29 maig 16
  18:33 #

  LA FILLA DE LA NEU

  L’Enric, un enginyer de ponts i camins i la Joana una cambrera d’hotel, és coneixen a l’alta muntanya durant la construcció de l’obra d’enginyeria amb més metres d’altitud de la península ibèrica: el cremallera de Núria.

 28. AURORA MARTINEZ ARDIL

  27 maig 16
  21:15 #

  El Tramvia Blau. Escriptor: Xulio Ricardo

  Narra la història d’una noia de setze anys la Marta, que rep la visita del seu cosí en Pau a qui feia anys que no veia i l’embolicarà per investigar, perquè el volen fer fora del casalot un viu. La famosa torre de la rotonda de l’avinguda Tibidabo, 51 de Barcelona.

  M’ agradat perquè té un llenguatge molt actual, els llocs que descriu són reals i propers,. A més a més m’ha servit per descobrir la Torrer Modernista del carrer Sant Gervasi a peus del Tibidabo, també anomenada la Torre Andreu, construïda 1918, que en la realitat igual que al llibre va ser una residència familiar, després durant sis dècades un hotel anomenat Metropolitan i per últim un hospital.

  El recomano perquè té una lectura molt àgil i entretinguda.

 29. Rosa Reche

  27 maig 16
  9:28 #

  La noia de blau de Susan Vreeland.

  És la història d ‘ un quadre des de l’actualitat fins que es va pintar tres-cents anys enrere
  aquest quadre passa per vuit propietaris i narra la història de cada família y cada propietari.
  Algunes Històries m’han agradat més que altres, sobretot la de la família jueva.
  El recomano, està força bé.

 30. Jacint Julià

  26 maig 16
  11:59 #

  Cinc nits de febrer.

  Fantàstica novel·la d’Eduard Márquez en què ens mostra tot el seu talent poètic i narratiu.

 31. Raquel Diniz

  26 maig 16
  11:50 #

  La Terra de les dones- Sandra Barneda

  És una novel.la que planteja el viatge als orígens com un viatge transformador. Para Gala Marlborough tornar al poble del seu pare, a l’Empordà, va ser l’oportunitat de tornar cap al principi de tot, i aquest recorregut es va transformar en un viatge cap a un mateix.
  Una novel.la amb molta sensibilitat, on el poder espiritual del Cercle de Dones de La Muga ens fa adinsar en un món introspectiu. Mai podem avançar i tancar cercles a la nostre vida si no sabem d’on venim.

 32. MANUEL RUDA GARCIA

  25 maig 16
  15:29 #

  Un cavall contra Roma
  És una novel·la d’aventures, ambientada durant la conquesta romana de gran part de la Península Ibèrica.
  Relata les peripècies de l’Aldín, un jove cap d’una de les tríbus ibèriques de la província de la Tarraconense, que es revolta contra una injustícia comesa per Tacca, el centurió de la legió romana acampada al costat del seu poble, ja que aquest li roba el seu cavall contravenint els pactes establerts entre Roma i els pobles conquerits. És fet presoner, i traslladat a una finca agrícola prop de Roma, per ser l’esclau de Fúlvia, la malcriada, i despietada filla del centurió.
  Durant la seva captivitat, l’Aldín, aconsegueix guanyar-se l’admiració de la resta dels esclaus, i sobretot la de Fúlvia. Ell, que mai s’ha sentit esclau, pensa en un pla, juntament amb els seus amics, per aconseguir la llibertat, vol fer-se gladiador.
  Aconsegueix la llibertat lluitant a l’arena de l’amfiteatre contra Tacca, el centurió, i una vegada, de retorn al seu poble, li envia un poltre del seu cavall a la Fúlvia, en senyal d’agraïment.

 33. Josep Zamora

  25 maig 16
  12:43 #

  Sílvia Soler
  Un any i mig

  Presenta una família de classe mitjana alta resident a Badalona, formada pel pare, la mare i els seus quatre fills, i reflexa tot el que passen durant aquest any i mig.
  És un llibre de lectura àgil on la referència de la ciutat de Badalona és un factor omnipresent i el vincle familiar és fonamental per resoldre tota mena de conflictes que van sorgint.

  Josep Zamora

 34. Assumpta Casellas

  25 maig 16
  10:04 #

  Les dones sàvies de la muntanya – David Martí

  Novel.la que explica l’aventura prodigiosa de dues trementinaires a mitjans del segle XIX.
  En una època que no existien les farmàcies, unes dones valentes portaven els seus remeis a tot arreu de Catalunya.

 35. Pepita Llansana

  24 maig 16
  18:18 #

  Les set caixes – Dory Sontheimer

  És la història de la Dory. En morir la seva mare va descobrir en un altell set caixes que li van revelar molts secrets familiars. Les caixes eren plenes de documents, cartes, passaports i fotografies d’un passat desconegut de la seva família marcada per les persecucions dels jueus durant el nazisme.

 36. Rosa Sitjà

  24 maig 16
  17:08 #

  El mecanoscrit del segon origen
  És un llibre de ciència-ficció. A mi no m’agraden aquest tipus de novel•les, però aquesta no m’ha desagradat perquè m’ha fet reflexionar de les conseqüències que té està sol, viure totalment nòmada i en un món tot destruït. El valor que té l’Alba una noia de 14 anys i el Dídac un nen de 9 anys per sobreviure tots sols.
  Consta de 5 capítols i cadascun d’ells representa un any de la seva vida.
  La novel•la té tres parts ben visibles: el plantejament, que és quan es produeix la catàstrofe i es queden sols. El nus, quan es tornen nòmades i van a buscar supervivents, vivint així una sèrie d’aventures i experiències totalment noves per a ells, com és l’embaràs de l’Alba, amb tan sols 18 anys. I el desenllaç quan tenen el fill Mar i en Dídac té un accident i mor, deixant sola a l’Alba i al seu fill.
  Podríem dir que és una història de supervivència i d’amor

 37. Xavier del Olmo

  19 maig 16
  14:54 #

  Els 3 pergamins de Ripoll
  És una novel·la d’aventures que se situa al voltant del s. XI, edat mitjana, que dóna a conèixer diferents ambients i alguns personatges d’aquesta època.
  Un dia al monestir de Ripoll els monjos que treballaven il·lustrant pergamins amb imatges i manuscrits bíblics es van adonar que en faltaven tres.
  Van explicar a l’Abat Oliba el que havia passat i dos d’aquests monjos van començar a investigar la desaparició dels pergamins. Un monjo encarregat de l’hospedatge els va donar una pista per seguir-los.
  Van començar un llarg viatge que els va portar, a través d’una sèrie d’aventures, a recuperar els pergamins robats, un a Vic, el segon a Lleida, i el tercer a Malpàs. Els lladres feien rites satànics amb els pergamins ja que es pensaven que així serien poderosos.
  Es van haver de disfressar de pagesos, de musulmans, de joglars, muladites, etc. per recuperar cada pergamí: tota una aventura.

 38. Sergio Crespo

  19 maig 16
  10:34 #

  Les presoneres de Tabriz
  Aquest llibre ens trasllada cap a finals del segle tretze. Tracta d’un mercader que viu a Barcelona, en Dalmau Portes i el seu nebot Pere Portes, de disset anys. Es fa amic d’ells un noiet pel roig, en Xeixa, d’uns deu anys. La novel·la relata les aventures d’en Pere i Xeixa desprès de descobrir un tapís amb una nota d’auxili de dues captives a la ciutat de Tabriz, a Armènia. Desprès d’uns dies en Pere i Xeixa (aquest com a polissó) s’embarcan amb la Cabreta (una galera) i desprès de moltes aventures i batalles, descobreixen on són les dones, aconsegueixen alliberar-les i tornar a casa. És un llibre fàcil de llegir i m’ha fet passar una bona estona. El recomano.

 39. Natalia Suslova

  14 març 16
  16:56 #

  El pavelló gris és un llibre entretingut que explica la vida de cinc nens en un internat de Tarragona després de la guerra, és una història bastant trista i realista. L’autor explicava força bé i m’ha agradat la seva manera d’escriure. És fàcil de llegir i recomano aquest llibre per qui vol un llibre de lectura fàcil.

 40. maite grimal

  12 març 16
  16:47 #

  El pavelló gris es un llibre que m´agradat, es molt distret perquè són las aventures de cinc nens que están en un internat i que le seva curiositat els porta a descubri el trist món del
  pavelló gris.

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius