• Contes per parlar, 2

    contes per parlarAquest llibre conté 3 contes, el primer és “Converses de dracs” i explica la xerrada que tenen el drac català, sant Jordi i un drac que ha arribat de l’Orient. El segon conte, “Història d’un voluntari“, parla del Juli, un home que decideix apuntar-se al programa de Voluntariat per la llengua. El conte explica quines parelles li han tocat, de què han parlat i per on han passejat. Finalment, “Miralls” és la història d’una noia acomplexada pel seu aspecte físic davant les seves noves companyes de feina, que sempre van tan conjuntades, i que decideix posar-hi remei.

    El llibre, publicat per la Direcció General de Política Lingüísta, conté a més a més preguntes per treballar oralment les tres històries, bibliografia i fragments literaris relacionats amb el tema de cada conte.

    Print Friendly, PDF & Email
  1. Jorge Valiente

    01 des. 23
    18:15 #

    És el meu tercer llibre llegit en català i m’agrada molt perquè noto millora en el meu objectiu d’aprendre català Pel que fa al llibre, és de lectura fàcil i vaig aprendre paraules noves i expressions. Les tres històries m’agraden, però sens dubte la del drac em va sorprendre, Ja no tornaré a veure igual els personatges

  2. Liubov

    29 nov. 23
    20:08 #

    M’agradat aquest llibre,perque penso que es molt interesante.Amb histories molt boniques .Fácil de llegir amb explicacions clars.I bo per aprendre catala.

  3. Laura Jaime

    28 nov. 23
    19:10 #

    M’ha agradat molt el llibre, té un llenguatge senzill y fàcil de comprendre. El primer compta és una visió molt diferent de la coneguda, imaginar-se al drac i Sant Jordi reuni parlando de la costum es molt divertit. El següent conte m’agrada molt la bona voluntat i l’esforça que fe els voluntaris per compartir la seva cultura, idioma, menjar, i obrir-se també de conèixer altres cultures del món, la migració es siempre un enriqueciment. El últim conte és sobre una noia que vulgi comprar pesar de roba per agradat un noi (Eduard), però en aquesta experiència la dependenta no li fa un bo tracte. El amor propi és molt important encara aquest situació és comú.

  4. Melissa

    28 nov. 23
    18:52 #

    És un llibre amb lectores amenes i facils. Recomanat per practicar i posar-te en contacté amb l’idioma. La primera lectura és molt divertida i relata la llegenda de Sant Jordi de manera diferente.

  5. Ruoxin

    28 nov. 23
    15:16 #

    he llegit el conte de “mirall”,aquest text mostra les preocupacions i les inseguretats d’una dona envers la seva aparença física quan compra robes, parla el seu sentiment d’inseguretat al seu cos i la seva percepció en comparació amb altres persones del seu entorn laboral.
    Finalment, la trucada al seu company semblaria oferir-li suport emocional i reafirmar el seu amor.

  6. Jessica Henriquez

    28 nov. 23
    0:39 #

    Contes per parlar 2:

    Aquest llibre que parla de tres temes diferents m’ha resultat curt i fàcil de llegir. Sobretot m’ha agradat trobar el significat de determinase paraules al costat de la pàgina.
    D’altra banda, m’he sentit identificada amb el segon conte, el relacionat al voluntari per la llengua, ja que l’any passat vaig tenir la sort de conèixer al Joan, un voluntari que entre altares coses, dedica el seu temps, després de jubilar-se a ajudar a que aprenguem la seva llengua. També m’ha agradat la moralitat del conte “Converses de dracs” sobre la necessitat d’integració a la cultura Catalana.

  7. Diana

    24 nov. 23
    19:18 #

    M’ha agradat el conte número 2, perquè parla d’un home que fa voluntariat amb persones estrangeres i al conèixer gent nova té la oportunitat d’aprendre altres cultures. Al haver-se relacionat amb persones ha creat una amistat amb les quals ha tingut vivències que pel meu gust fan que aquesta història sigui la més amena..

    Fins aviat!

  8. Mariana Ferrando

    17 nov. 23
    13:48 #

    “contes per parlar 2”, son 3 historias diferents. M’ha agradat més el segon conte que parla de les parelles lingüístiques. El tercer conté parla de una realitat molt habitual entre dones, i molt desagradable.
    Es una bona oportunitat per practicar el català.

  9. Esteban Grimi

    15 nov. 23
    23:53 #

    Em van a agradar molt els tres contes. El que més va ser el dels gegants, perquè parla de les oportunitats, com tots tenim una altra Festa Major cada any per fer aixó que tant desitgem. Som-hi!

  10. Jose

    12 nov. 23
    13:23 #

    M’agrada molt les tres histories de “ contes per parlar”, Per mi es un llibre fácil de llegar i con molt significat.
    La historia que mes m’agrada es la segona,la dels gegants, creu que les persones no han de deixar passar oportuniitats per pors. Les altres dues histories parlan de un sentir que complejiza 70 anys i les amics lo van Fer una festa de aniversari, a mes dels prejudicial amb la gent estrangeta.
    La tercera historia parla sobre un estranget que poc a poc aprenira el catala per podir vendre els seus escrita.

  11. Josefina Quiroga Bernal

    31 maig 23
    15:29 #

    M’ha deixat una realitat cruel, qué la guerra ha fet que milers de familíes aplanin deixat el seu país d’ origen. Començant la seva vida de zero en un país on no coneixen ningú.
    También m’ agrado perqué he aprés una mica més a llegir el catalá.

  12. Maricarmen

    20 nov. 22
    10:39 #

    Jo he llegit “Contes per parlar 2” que conta de tres petits contes:
    “Converses de dracs” “Història d’un voluntari” i “Miralls”.
    El que més m’ha agradat és: “Converses de dracs” que explica les converses entre Sant Jordi, el drac verd i el drac blanc d’orient, i l’amistat entre tots tres.
    És un conta agradable de llegir i que posa en relleu l’important que és integrar-se dins d’un país entenent les seves llegendes i els seus costums sense deixar a un costat les teves arrels.

  13. Martha

    08 juny 22
    18:00 #

    M’ha gradat molt el llibre de contes per parlar, perqué la historia conta de la batalla de san Jordi,també conta de la roses roges,i no coneixia la historia y es molt be

  14. Lucy Reyes

    08 juny 22
    17:59 #

    Aquest conte m’ha encantat perquè els dracs han fet una bona amistat. No coneixia la llegenda de sant Jordi i ara ja sé d’on ve la tradició de les roses i els llibres.

  15. Khatuna Khutsishvili

    08 juny 22
    17:56 #

    Aquest conte m’agrada molt perquè és molt semblant a la història de Sant Jordi del meu país, en el meu país la història és més religiosa, però també tenim una llegenda com aquesta.

  16. Vicky Rodríguez

    08 juny 22
    17:51 #

    Aquest conte m’ha agradat molt. Abans de llegir-lo no sabia res de la història de Sant Jordi. Ara ja m’animaria a celebrar aquest dia, que és com Sant Valentí.

  17. Katy Perez

    08 juny 22
    17:51 #

    M’agrada molt aquest conte m’ha semblat interessant i molt graciós és fàcil de llegir i d’entendre el meu personatge favorit és sant jordi

  18. Mirella Parrales

    08 juny 22
    17:46 #

    Aquest conte és molt divertit. I he pogut aprendre moltes paraules noves. Ja coneixia la llegenda de Sant Jordi, i en aquest conte m’ha fet gràcia que Sant Jordi i el drac siguin com companys.

  19. Helen

    08 juny 22
    17:38 #

    Un conte molt interessant ens ensenya a valorar l’amistad
    que

  20. Nerina Sonia oliva

    17 maig 22
    14:32 #

    Hola m’agrada la llegenda perqué es molt divertida i els personatges son originals i icònics.
    Ademes es una historia curta i fàcil d’entendre .

  21. Ketty arellano

    16 maig 22
    18:06 #

    Hola , m’agrada molt el llibre hi ha una mica de reflexió i aprenentatge

  22. Nerina

    16 maig 22
    18:05 #

    M’agrada molt la fantasia de la llegenda,sobre tot la’mistad de los personages

  23. Sandra López

    09 març 22
    21:54 #

    Els contes que més m’han agradado han estat “Converses de dracs” de Jan Grau i “Miralls” de M. Mercè Roca i Perich. L’historia que trasmeten cada un m’agrada. A mès, en el conto de Miralls moltes vegades m’he sentit en la meva vida molt identificada. I l’altra la llegenda de Sant Jordi m’encanta i sempre va celebrar el dia.

  24. Mariana

    08 març 22
    16:48 #

    Vaig llegir “Invasió subtil i altres contes” que és un recull de contes i relats breus de Pere Calders. Escrits amb molta ironia i sarcasme, parodia situacions que vivim diariament, ridiculitzant les actituds i maneres de fer dels éssers humans a través de l’humor i els fets fantàstics i inclús sobrenaturals com per exemple, sortir a buscar bolets i trobar-se amb un extraterrestre que entén i parla català a la perfecció. Us el recomano ja que m’ha semblat força divertit.

  25. Daniel

    04 març 22
    13:33 #

    A mi particularment m’ha agradat Miralls de M. Mercè Roca i Perich.
    Ho trobo un compte amb un discurs que ajuda a construir realitats…
    Moltes gràcies

  26. Victoria

    13 juny 18
    9:36 #

    M’agrada molt, tenía una idea que podría ser un llibre avorrit, pero m’he avorrit res. No es dona res complicació per llegir, en especial el “conversas de dracs” que sensa duvida es el meu preferit, pero en general está molt bé.

  27. María del Rosario Fernández

    12 juny 18
    10:33 #

    Els tres contes m’han agradat.
    Però el que més m’ha agradat ha estat el dels dracs.
    Tracta amb humor una important tradició catalana i alhora introdueix elements d’altres cultures.

  28. Deborah Montes

    11 juny 18
    16:57 #

    M’ha agradat molt el llibre, sobretot la primera part la història del drac, perquè va ser una bona i entretinguda alternativa a la història de Sant Jordi. Però no només ha estat divertida sinó que també ens ensenya que som persones amb diferents nacionalitats, històries, estatus però podem conviure harmoniosament en un sol entorn amb respecte i tolerància.

  29. Marlene Bedoya

    30 maig 18
    18:21 #

    Las tres historias m’agrada, son interesant, y una mica divertid, per més m’agrada molt, la historia de Julio, perque té la bona voluntat d’ayudar a mantenir viu el catalá, i tindria la ocasió de coneixer gent d’altres paisos, a Julio Li falten dos mesos per jubilar-se, era una experiencia nova, Julio L’agrada també nostras costms país, y també parlar de nostras festas, cultura, y la historia de maneres de fer. S’agradeix a les bonas genst, la voluntat que té, con los extranyers, y de oltras ciutdat de España, perque se aprent a millorar el catalá. Marlen. Elemental 2

  30. valdezia moraes

    22 juny 15
    19:13 #

    M’agrada molt la historia. Es mol agradable i molt fàcil de llegir.

  31. manel

    22 juny 15
    19:10 #

    m’agrada molt el conte. El trobo fantàstic.

  32. Electra Hernández

    22 juny 15
    19:08 #

    M’agrada molt aquest conte del Mirall perquè es massa senzill i perquè aprens molt vocabulari, a més que és una historia força real.

  33. nuria

    22 juny 15
    19:08 #

    El m irall m’ha agradat m olt. Sobretot el final perquè ens ensenya a no tenir complexos i a no fwer cas dels comentaris amb mala fe.

  34. Laura

    22 juny 15
    19:07 #

    Aquest conte m’ha agradat molt, el trobo molt entretingut.

  35. Antonio Doddo

    22 juny 15
    19:06 #

    M’ha agradat bastant, és una bona manera d’aprendre català.

  36. dylan

    22 juny 15
    19:03 #

    hem llegit el conte ”el mirall” i m’ha agradat molt, perque es molt facil d’entendre, i te un bon missatge

  37. Valdezia Moraes Sa

    22 juny 15
    19:02 #

    M’agrada molt aquesta historia.
    Es molt divertida.
    Una lectura mol fàcil i agradable.

  38. Thomas

    22 juny 15
    19:01 #

    Vam llegir Contes per Parlar a classe i va ser una gran eina per aprendre català amb la participació i l’interés dels alumnes!

  39. Jennifer

    01 març 15
    19:53 #

    Aquest llibre está molt bé com primera lectura en catalá, perque es molt fácil da llegir. Els contes son cortets i sencills. Em van agradar els tres. Póster que el que mes me agrada es el del voluntari, perque quan fem coses desinteresades guanyem mes del que esperabem.

  40. Juan

    01 març 15
    19:30 #

    m’agrada molt aquesta lectura és senzilla i comprensible “contes per parlar” són tres contes però el que més m’ha agrada ha estat el Mirall tracta d’una noia que no li agrada gairebé res, entretingut

  41. José Manuel

    08 des. 14
    2:08 #

    En la meva opinó crec que el llibre es deixa llegir amb molta facilitat. Per això es perfecte per estudiants com nosaltres.
    De tots els contes el que més m’ha agradat ha sigut el conte del voluntari per la llengua perque crec que és la història més humana i entranyable de totes. Son les persones els que construeixen la llengua, las que li donen vida.

  42. Carmen Margarita Heredia

    30 nov. 14
    22:23 #

    M’ha agradat els tres contes del llibre”Contes per parlar”. Penso que l’essència del llibre, sobretot de les dues primeres històries, és la integració dels nouvinguts a Catalunya. Em sembla que està bé aquest esforç per mantenir-ne la cultura i les tradicions en un món cada vegada més globalitzat i que vol imposar sobretot les festes i tradicions dels Estats Units.

    El conte que més m’ha agradat ha estat el de “Converses de dracs”, a part que sóc molt d’aquestes històries de dracs, fades, gnoms, princeses en perill i altres éssers fantàstics. Em sembla molt romàntic que es regali la rosa i el llibre, es a dir que la tradició es mantingui viva.

    També està bé, encara que sigui una història totalment real, el conte de “Miralls”. Tant de bo els miralls reflecteixin l’ànima a més del cos.

    M’ha agradat molt estar a la seva classe.

    Fins aviat

  43. Antonio pozo

    29 nov. 14
    17:18 #

    Llibre de lectura molt bonic fàcil de llegir i que compta amb tres comtes molt macos. El primer és ľ historia ď un drac ď orient que ha vingut a conèixer la llegenda de SANT JORDI. El segon és un homa que és a punt de jubilar-se, decideix apuntar-se a un programa de voluntaris per la llengua,i la tercera és la historia ď una noia que despres de dar voltes per las botigues i ďemprovar-se hi roba per estar més maca s’ adona que no cal perquè a la seva parellla li agrada con és.M’ agradat molt els tres comtes. Llibres con aquest ens ajuda a lleguir mijor

  44. victoria

    28 nov. 14
    19:29 #

    m´agradat ,molt aquest conte perque es fácil de llegir,i de entendre, m’agradat molt la historia del voluntari,perque jo ho vaig fer l’any passat,aquesta historia ens ensenya que no importa de que pais ,siguen les persones,tots ploren,reim,tenin emocións,el voluntari dona el seu temps,pero ell támbe apren de la gent,i de les seves costums.

  45. Amina

    20 nov. 14
    2:47 #

    Hola,
    M’ha agradat el llibre de ” contes per parlar”, pero al que m’ha agradat més és la història de ”Miralls”, per què parla de la roba i de la moda i això és un aspecte que tenim avui dia molt present, per a mi mantenir un contacte sociable és el més important per millorar la imatge externa.
    Gracies

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius