• El nou món de la Sandy, de Fina Niubó Prats (LF)

    el nou món de la sandyAquesta novel·la de lectura fàcil ens explica les experiències de la Sandy, una noia equatoriana de 18 anys que arriba a Catalunya per guanyar-se la vida.
    És la història de tantes persones immigrades que s’han hagut d’adaptar a nous costums, i s’han hagut d’espavilar per trobar feina.
    També s’hi mostren sentiments de tota mena, com ara l’enyorança dels amics i familiars que han quedat al lloc d’origen.
    Print Friendly, PDF & Email
  1. Marcia Requejo

    08 març 23
    11:40 #

    Aquest llibre m’ha agradat molt perquè és molt fàcil de llegir i alhora és interessant. Ajuda molt per aprendre a parlar el català i la història m’ha semblat molt bona, m’identifico una mica com a immigrant i també perquè allunyar-te de la família és una mica trist.

  2. Ceyla

    08 març 23
    11:14 #

    El nou món de sandy, relata la història d’una immigrant que deixa el seu país a la recerca de noves oportunitats. Llibre de facil comprensió i lectura.

  3. Luis Enrique E. P.

    08 març 23
    8:14 #

    el nou món de la sandy, m’agrado, parla de la vida d’una persona que molts que venim d’un tercer país passem gairebé pel mateix i per noves experiències que mai no hem passat al nostre país i també de la vida real que cadascú passem en tema de documentació d’estrangeria
    i les nostàlgies que vivim en estar fora del nostre país

  4. Fanny

    07 març 23
    14:02 #

    M’agrada molt, parla de la realitat dels inmigrants i la dificultat que significa la integració en una societat diferent, de l’esperit de superació de la Sandy, de la seva valentía davant de la situació i de les ganes de creixer, aprendre i també de donar suport a la seva Familia.

  5. Ana

    06 març 23
    18:35 #

    Aquest llibre em va agradar molt.
    Es entretingut, fácil de llegir i parla de situacions amb las que molta gent poda sentir-se identificada.

  6. Luis

    06 març 23
    12:14 #

    M’ha agradat molt el llibre.
    Reflecteix la vida de moltes persones que son capaços de deixar tot per intentar aconseguir el somni daconseguir una vida millor, lluny de casa seva. Persones que ens envolten i que la majoria de vegades passen desapercivides.
    Descriu molt bé les pors i sentiments que neixen quan s’ha d’abandonar la llar i enfrontar-se a nous reptes, pero també reflecteix la felicitat i alegria que produeix aconseguir l’objectiu.

  7. ismail nakori

    06 març 23
    11:14 #

    em va agradar molt aquest llibre de lectura fácil,en llegir la frase sencera podia entendre les palaures que no coneixia. Es una historia real de moltes noies estrangeres que surten dels seus paisos per millorar les seves vidas. encara que tots eis estrangers coincideixen en el mes dificil que van haver de fer es separar se de la familia i despres arreglar els papers,
    molta nostalgia

  8. Valeria

    05 març 23
    14:07 #

    He trobat el llibre molt interissant per a mi sobretot la visa en Espany i Latina America fa anys. Jo veig el cas de la Sandy molt trist, on una nena de 18 anys ha de marxar del seu país per ganar la vida millor. És moralment complicat començar la feina sense estudis, sense experiencia de vida i portar responsabilitat de una senyora major. He llegit que la gent usava els locutoris, les cartes de paper i que policia revisava els documents. Per desgracia encara algunes famílies aprofiten els migrants per explotar com en el cas de Sandy.

  9. Mayra Rodríguez Ortiz

    03 març 23
    18:55 #

    El llibre m’ ha agradat. He trovat la lectura molt fácil i entretinguda.
    Per altre banda, m’ he sentit identificada .

  10. Gissela oyuela arevalo

    02 març 23
    22:35 #

    En aquesta historia de la sandy es tan real i commovedora que moltes persones, ens hi identifiquem en tot a deixar el nostre pais.i venir a complir somnis i poder millorar, una mica. M’ agradat molt i tan de bo sempre recordin i no nomes, en llibres que les persones ens podem integrar en altres nous paisos , costums i llengues.

  11. Claudia Estela Torres Mantilla

    02 març 23
    22:00 #

    El llibre explica la realitat de molts inmigrantes, deixar el país d’origen per buscar novas oportunitats , tenir qualitat de vida, solvència econòmica i ajudar la familia.
    Tambè a perseguir el somnis, tot es pot si hi ha ganes.

  12. Rosa perez

    02 març 23
    17:41 #

    m’agrada molt aquest llibre, em fa recordar el que vaig passar, aquesta por de començar novament, la por de no adaptar-me, però amb aquesta valentia de lluitar pel que vull i ajudar la meva família.

  13. Francisco

    02 març 23
    16:36 #

    M’ha agradat molt el llibre

    És de fàcil lectura i presenta una història semblant a molts immigrants…
    No estic d’acord en tot, ja que generalment no tot surt color de rosa per a qui immigra,
    És molt cert que el moment del comiat de la família és molt fort per a tots

    Com a pràctica del curs està molt bé…

    Moltes gràcies

  14. Mouna bel mkadem

    28 nov. 22
    19:31 #

    Aquest llibre m’ha agradat molt, és fàcil de llegir i la història de Sandy s’acosta a la meva història quan vaig venir a Catalunya per treballar i estudiar.
    El llibre expressa la tristesa i el desig d’estar lluny d’una família i les dificultats per obtenir els títols de residència, juntament amb el desig d’aprendre i començar una nova vida.

  15. Nicolás

    28 nov. 22
    17:05 #

    El llibre m’ha agradat, per que es molt fácil de lleguir i parla de una situació que viuen moltes inmigrants cuán arriban a Espanya amb la intenció de trobar una feina per ajutdar a las sebas familias.

  16. Nicolás Valencia

    28 nov. 22
    17:02 #

    El llibre m’ha agradat, per que es molt fácil de lleguir i parla de una situació que viuen moltes inmigrants cuán arriban a Espanya amb la intenció de trobar una feina per ajutdar a las sebas familias

  17. Shihui

    26 nov. 22
    19:33 #

    M’encanta aquest llibre. Com que he passat per moltes coses iguals, he tingut les mateixes emocions. Hi ha molt fragment en aquest llibre amb els quals em sento empatia.

  18. Jendrick

    24 nov. 22
    22:27 #

    és un llibre amb què qualsevol immigrant es pot identificar fàcilment ja que toca moltes realitats i sacrificis que hem de fer per poder optar per un millor futur i millors possibilitats. molt bon llibre

  19. Lorena

    24 nov. 22
    20:27 #

    m’agrada el llibre, el llenguatge amb què està escrit és senzill i fàcil de llegir per a principiants. però d’altra banda, trobo que l’escriptora ha fet servir la història veritable d’una noia de l’Equador, així que haurien d’aparèixer el nom d’aquella persona o persones com a autores. gràcies!

  20. Carolina

    24 nov. 22
    19:38 #

    La història de la Sandy no és una història semblant a la meva, però si coincidim en l’ esperança que en aquest país ens espera un món millor para la meva familia.
    Avui tenim l’avantatge que ens podem comunicar amb nostres familiars i amics amb més freqüència.
    Crec que el llibre parla d’una Barcelona diferent i un tipus d’immigració diferent de l’actual

  21. Eugenia

    24 nov. 22
    15:12 #

    M’ha agradat el llibre “El nou món de la Sandy”. Té un llenguatge fàcil d’entendre fent-lo molt entretingut i amè per a la seva lectura.
    M’ha despertat sentiments oposats d’una banda en contar la història d’una noia anomenada “Sandy” que amb tan sols 18 anys ha d’emigrar i deixar tot el que era el seu món fins a aquest moment ( país, família, costums, etc.) per a poder ajudar econòmicament a la seva família i poder donar-li l’oportunitat abans que a ella, als seus germans perquè estudiïn i progressin mentre ella treballa sense descans i sense estudi en un altre país.
    Mostra la realitat de molts països llatinoamericans on els joves que tenen la possibilitat busquen emigrar per a poder progressar econòmicament encara que això els comporti deixar tots els seus afectes en la seva terra.

  22. Thiago Juarez da Costa

    22 nov. 22
    17:42 #

    He trobat a El nou món de Sandy una història molt semblant amb la meva i de molts amics que són immigrants.
    Un conte per a lectura ràpida i fàcil per identificar-se amb situacions quotidianes. Tots nosaltres som una mica semblants a Sandy.

  23. jendrick

    22 nov. 22
    17:21 #

    És una història en que qualsevol immigrant pugui sentir-se identificat i de la incertesa de començar de zero en un altre país, en definitiva és un un bon llibre i fàcil de llegir. És una decisió molt difícil i més encara viure-la en primera persona però és satisfactori poder superar tots aquells obstacles i finalment veure que val la pena tant esforç.

  24. Andrea

    22 nov. 22
    0:52 #

    Es un llibre molt ràpid per llegir, que conta la història de una noia, que com moltes altres, decideixen deixar el seu país per la possibilitat de una millor oportunitat.
    Es una bona opció per persones que comencen a llegir, per què el vocabulari es simple..encara que la història no sigui entretinguda

  25. Rajeev Sharma

    19 nov. 22
    14:00 #

    M’ha agradat molt la novel·la. És un plaer llegir-lo.
    La novel·la “El nou món de la Sandy”, escrita per Fina Niubó Prats, és una història realista a la qual potser s’han enfrontat molts immigrants. L’emoció de sortir del teu país i els problemes per treballar a un altre país es narra amb paraules molt senzilles.
    És una història molt interessant i fàcil d’entendre en llengua catalana.

  26. Wei

    18 nov. 22
    17:19 #

    És un llibre amb l’estructura bàsica que serveix per els que acaban de començar aprendre català.
    A la llibre ens compta una etapa dura de la vida de Sandy, una noia equatoriana va acomiadar-se a la seva mare i els germans i va moure-se a Barcelona per un raó simple: Guanyar més sou per suportar la seva familiar.

    La Sandy és desagraciada perquè es va acomiadar-se la seva familiar, la terra natal i tots aquells enyora i va arribar una terra desconeguda per iniciar la seva carrer de traball encara que era una noia molt jova.

    D’altre banda, la Sandy és afortunada perquè va coneixer moltes amigues noves a Barcelona per la seva tia. Al seu traball la senyora Rosa i la seva filla també li van ajudar molt per intergrar-se al societat català.

    M’ha agradat aquest llibre, em deixa un altre pont de vista per conèixer els meus pares i les generacions anteriors que tenen l’expericiencia similar com Sandy.

  27. Castalia Zgraggen

    13 juny 18
    17:46 #

    Hola
    M’ ha agradat molt el libre

    parla de l’experiència q hem passat molts emigrentes
    a més és molt fàcil d’entendre

  28. Yina Ponce

    11 juny 18
    23:23 #

    El llibre m’agrada molt, és un llibre amb un significat bonit, en la historia se representa molts dels immigrants que vivien a España.
    Es una lectura fácil de llegir.

  29. daniela vaccaro

    10 juny 18
    19:54 #

    M’ha agradat molt el libre, perque m’he sentit molt identificada amb la història, és molt practic per els que comencem a estudiar catalá

  30. cristihan

    10 juny 18
    18:31 #

    m’ha agradat molt per que relata la història de Sandy una noia Equatoriana, jove que ha d’abandonar el seu país i família per aconseguir una vida millor tant per a ella com per a la seva família, és la situació que he passat jo i molts persones quan vam emigrar a un lloc diferent, ja sigui per situacions o dificultats que patim, i pel nostre cap passen moltes preguntes i dubtes de saber com ens anirà al lloc on vam emigrar, preguntes com ¿la nostra integració o adaptació a la nova cultura, també aprendre la llengua catalana? i sobretot sentir-se part de la societat on vivivmos.

  31. badi

    08 juny 18
    13:33 #

    el llebre m’ he agradat molt i es fácil de lleger

  32. Santiago Quezada

    07 juny 18
    15:27 #

    Hola Sóc el Santi alumne de basic 3 del centre d’estudi Sant Adriá de Besós. He llegit al llibre El nou mon de la Sandy. M’ha agradat molt y m’he sentit identificat per aqaqesa historia perqué jo també sóc imigrant del mateix país que tracta aqest história a més tinc una filla que es diu Sandy. M’agradat molt aquest llibre perqué té molt sentiment solitaritat amistat y amor per ca familia que es deixa en un altre país les meves felicitacions i gracies.

  33. Santiago Quezada

    07 juny 18
    15:19 #

    Hola sóc el Santy alumne de Basic 3 del centre d’estudi Sant Adriá. He llegit al llibre El nou mon de la Sandy. M’ga agradat mot y m’he sentit identificat ñer aquesta historia perqué jo també sóc imigrante del mateix pais que tracta aquest historia a més tinc una filla que es diu Sandy m’agrada molt aquest llibre perqué té molt sentiment solitaritat amistat i amor per la familia que es deixa en un altre pais les meves felicitacions i gracies

  34. Alina

    14 juny 16
    17:24 #

    És la primera vegada que llegeixo aquest llibre i la veritat m´ha agradat molt penso que la sandy es una jove decidida que s´estima a la seva familia, tot i que senti por del nou camí que esta fent sola i que al igual que moltes persones que han tingut que marxar del seu pais per diferents motius vol un futur millor per a ella y per els seus. Això ho he vist llegim aquest llibre però també passa en el mon real, penso que la forma de intregrar-se amb a resta de persones, de voler aprendre una llengua diferent a la seva, de mirar amb optimisme el seu futur en un pais llunyat del seu la fa una dona forta y segura de si mateixa que sap el que vo.l

  35. omar

    14 juny 16
    16:48 #

    m’ha agrada el llibre perquè és molt fàcil de llegir per a les persones que comença amb el català y el vocabulari que té ajuda molt.

  36. Cristóbal Granados

    12 juny 16
    13:12 #

    El nou món de la Sandy

    Es l’historia de la Sandy, una noia equatoriana que amb 18 anys decideix emigrar del seu pais a Barcelona. Una historia de por a abandonar als seus, por a lo desconegut, coratge per sortir endevant, agraiment al qui la va ajudar, voluntat per a intregrar-se a la que considera la seva nova casa, aprenent catala.
    Gracies a tot aixo aconsegueix millorar la seva vida i la de la seva familia.

  37. mary

    07 juny 16
    12:28 #

    L’historia de la Sandy,també reflecteix la vida de molts espanyols que als anys 60/70 vam venir d’altres comunitatats com Andalusia i Galicia,sobre tot, per intentar guanyarnos la vida millor que al nostre poble.Vam tenir les mateixes dubtes que la Sandy,i va ser una mica dur, adaptar-se a la llengua i costums de Catalunya.

  38. andrea

    06 juny 16
    21:09 #

    El nou món de la sandi
    m’ha semblat un relat real i emotiu de la vida ď un immigrant del qual puc ressaltar ľ objectivitat i la intel-ligència de la sandi per adaptar-se a la diversitat de situacions com aixi també la voluntat de compartir la llengua de la societat que ľ ha rebuda per sentir-se part d’ aquesta societat i per tenir més possibilitat de millorar.

  39. Yolanda

    05 juny 16
    23:10 #

    Es un llibre molt facil de llegir. M´ha agradar molt. La historia que explica és el que està succeïnt actualment i que també ens recorda els anys 60, quant dels altres llocs d’espanya emigraven a Barcelona, como els va passar als meus pares i sogres.
    També ens transmet el interés de les persones per apendre el catalá, en aquest cas a Sandy.

  40. Mirela

    22 maig 15
    22:15 #

    “El nou món de la Sandy ” es un exemple de tantes vides en el món que deixa la seva familia per poder lluitar i existir.Es trist, perque en aquesta situacio estem nosaltres. Gracies.

  41. Maria José

    21 maig 15
    23:27 #

    M’ha agradat el llibre perquè es fàcil de llegir i de comprendre. Reflecteix la realitat dels immigrants quand arriben al nou país.

  42. Alvaro Mena

    20 maig 15
    23:50 #

    M’ha agradat molt, és fàcil de llegir i també hi haurà moltes persones com la protagonista de la novel·la

  43. carmen palomo

    20 maig 15
    18:18 #

    M’ ha agradat molt

  44. Sergio

    20 maig 15
    18:09 #

    M’ha agradat molt el llibre perque tinc una situacio similar.
    Quan explica com la Sandy se acomiada de la seva familía, M’ha recordat molt la meva mare.
    En altres aspectes no penso el mateix.
    Moltes gracies.

  45. Sofía

    20 maig 15
    18:08 #

    El llibre no m’ ha agradat gens ni mica, penso que és una mica discriminatori i ple de tòpics. A més a més es una mica avorrit.

  46. pepi

    20 maig 15
    18:07 #

    m/ha agradat

  47. Gema

    20 maig 15
    18:06 #

    M’ ha agradado molt.

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius