• “La força d’un destí”, de Martí Gironell, també als cursos de català

    Amb aquest llibre, Martí Gironell va guanyar el premi Ramon Llull l’any 2018.

    És la història real d’un jove, Ceferino Carrión, que fuig del Franquisme i aconsegueix arribar als Estats Units, on fa realitat el somni americà des de Hollywood mateix. Als anys 70 va tornar a Catalunya per posar en marxa un celler i elaborar el seu propi vi, destinat a les estrelles americanes.

    Una vida de pel·lícula escrita en un estil àgil, propi de l’autor.

    Escriptor i periodista nascut a Besalú el 1971, és llicenciat en Filologia Anglesa i en Periodisme. Ha treballat a Ràdio Besalú,  Ràdio Olot, Catalunya Ràdio i TV3, i col·labora habitualment en mitjans de comunicació com El Punt Avui,  El MónEl MundoNació Digital i la revista Sàpiens. Entre els seus llibres publicats destaquen El pont dels jueus (2007), que ha estat traduït a diversos idiomes; La venjança del bandoler, que va guanyar el Premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica el 2008; L’arqueòleg (2010); L’últim abat (2012), i El primer heroi (2014), que també han estat traduïts a diverses llengües. El 2015 va publicar Strappo, la novel·la de l’espoli del romànic català, i el conte infantil El nen dibuixat.

     

    Print Friendly, PDF & Email
  1. Carme

    23 març 20
    12:34 #

    Aquest llibre ha estat molt ben treballat, ja que a partir de la història del protagonista que viatja a través del temps històric que li ha tocat viure, ens ensenya com evoluviona fins arribar a crear-se a ell mateix tot i que, pel camí perd molt del que li importa. Intenta trobar-se a ell mateix i els seus orígens. M’ha agradat molt, us la recomano.

  2. Ana Fernandez

    10 març 20
    12:33 #

    Llibre ame i senzill de llegit, aconsegueix el somni america sense oblidar les seves arrels i les persones qur han passat per el seu cami

  3. Loli blanca segura

    01 febr. 20
    19:46 #

    La Força d’un Destí: És una novel·la d’aventura. Maca, li passa al Ceferino i té molta sort. Mai està satisfet. El final no m’ha agradat. És interessant i fàcil d’entendre. La lletra és adequada.

  4. Mari

    16 des. 19
    19:04 #

    Aquest llibre m’ha agradat, és una novel-la molt interessant per l’ėpoca en la que va passar tota aquesta història, amb tantes dificultats per a aconseguir els seus somnis.
    Llibre fàcil d’entendre, ho recomano.

  5. Ana María

    16 des. 19
    17:59 #

    Ha estat una novel.la molt interessant i fàcil de llegir, encara que per el meu gust el final del llibre el trobo massa obert i crea certes incògnites.
    Molt recomanable!

  6. Juani Rodríguez

    14 des. 19
    21:25 #

    Una novel.la carregada de moments agredolços,on un joven a de fugir del seu país i de la selva família per llaurar-se un futur millor. Es trobarà amb moltes dificutats, però amb ajuda de joves actors que amb el transcurso de les seves vides van ser estrelles de Hollywood, i amb la seva força de lluitar va aconseguir els seus somnis . Un llibre fàcil de llegir.

  7. Diego

    13 des. 19
    21:40 #

    El llibre m’ha agradat molt. És una novel.la molt interesant, carregada d’aventures que et fan enganxar amb la novel.la i és molt fàcil de llegir. La recomo sensa dubte.

  8. M.. Fàbregas

    11 des. 19
    14:34 #

    Martí Gironell com sempre tan amè i professional a la força d’un destí ens presenta un exemple de supereció i èxits amb un pagament molt elevat. Massa sovint, en Ceferino s’ha oblidat del més important. Enlluernat potser del seu propi carisme i amb el que allò; el destí, li anava aconsegint.
    És la por al règim, o és el volguer-se allunyar de totes les maneres possibles del record de la miseria ? Però sigui el que sigui, el què el porta al llarg abandó dels éssers que tant l’estimaven i l´anaven estimant, és decebedor.

  9. MONTSERRAT BORT

    11 des. 19
    14:10 #

    Aquest llibre m´ha agradat molt.
    El personatge és molt emprenador i valent té una gran capacitat per els negocis, però deixa molt a banda la família. No s´en preocupa gairebé gens.
    Trobo que és molt egoista.

  10. Marga

    11 des. 19
    9:48 #

    M’ha agradat molt aquesta novel·la, la recomano. És fàcil de llegir i enganxa, segur que llegiré més llibres d’aquest autor.

  11. Mar Santana

    11 des. 19
    0:31 #

    En general m’agradat molt la novel·la perquè la história m’ha semblat molt interessant ja que, ens demostra que tot és possible sempre i que possem entusiasme i ganes en el que fem.
    El final m’ha semblat una mica fluix perquè no acaba de tancar el cercle que ha envoltat la seva vida i trist perquè el protagonista acaba sol.
    Ha estat una lectura àgil i fàcil d’entendre.

  12. Glòria Gregoriano marsiñach

    10 des. 19
    18:11 #

    Un llibre interessant on pasem de una vida de misèria després dels anys de la postguerra als somnis fets realitat darrera del sacrifici i l’esforç.
    M’ha semblat una història interessant i sorprenent tant pel que fa la quantitat de noms de personatges coneguts ( principal estrelles de Hoolywood) i autoritats dels EEUU, com pel que fa l’edat del protagonista.
    M’ha fet reflexionar en que vivim en una època en què tot és possible. Aprens a no renunciar , a lluitar per aconseguir allò amb el que somiem.
    Si es fes la pel.licula ben segur que l’aniría a veure.

  13. Carla Guerrero

    10 des. 19
    11:41 #

    Aquesta història on un somni es fa realitat m’ha agradat, és molt emotiva i té molta aventura, malgrat les dures situacions viscudes pel protagonista. Parlar de personatges famosos la fa entretinguda.
    Amb la meva naturalesa somiadora, quan arriba la trobada d’en Joe amb en Leon, jo volia que tots dos homes s’abracessin com vells coneguts… però és clar, la novel·la com la mateixa vida, no és com volem.

  14. Isabelle

    09 des. 19
    20:25 #

    A mi no m’ha agradat el llibre per què no m’agraden les històries del passat.

  15. Yesenia

    09 des. 19
    9:53 #

    Una història interessant carregada de aventura i personatges importants.

  16. Maria Carmen Martínez

    08 des. 19
    20:11 #

    En un principi molt interessant ,
    però a la part final m’esperava més.

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius