CLASSE 9 D’ABRIL

Després de comentar els exercicis que hi havia per deures, hem vist el complement predicatiu, ja que hi havia algun dubte en la distinció amb el circumstancial de manera perquè tots dos solen respondre a la pregunta com? Hem fet les primeres 3 frases a classe, la resta feu-les de deures.

Tot seguit hem repassat la combinació de pronoms en petits grups, l’ordre habitual amb exemples, i quan s’inverteix l’ordre del CI i CD, amb exemples. També us he fet un resum del més important que surt a la pàg. 212 del llibre de Barcanova (combinacions que no es poden fer o alteracions). Per repassar, podeu llegir-vos aquesta pàgina, i totes les prèvies de la unitat 34. A classe hem fet les primeres 4 frases de l’exercici 2 de la pàg. 211 de Barcanova. Per deures, acabeu l’exercici i també feu l’exercici 4 de la pàg. 94

També hem parlat de la sortida que farem aquest dimecres: una visita guiada de la Ruta Fabra. Per practicar l’expressió escrita us he demanat, que per deures, elaboreu la notícia sobre la sortida. Aquí teniu una mica d’informació que us pot ser útil per redactar-la (de 8 a 15 línies màxim).

Finalment, heu corregit els errors dels textos que hi ha a la pàg. 115 del llibre de Teide (exercici 2). El primer text tenia errors més aviat ortogràfics, de coherència i de puntuació; el segon d’expressió (bàsicament repeticions). Per deures, com que ja sou uns experts corregint i revisant textos, haureu d’esmenar els errors d’aquest text.

Teniu diferents exercicis a fer, però alguns són molt ràpids de fer i, a més, teniu tota una setmana per fer-los.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *