CLASSE 1 DE FEBRER

Hem començat la classe fent repàs dels quantitatius (pàg. 140 del llibre El català escrit). I a continuació hem vist com en frases interrogatives, ningú, res, cap, gens, enlloc i mai s’usen en sentit positiu i equivalen a algú, alguna cosa, etc. (exercici 6, pàg. 80, llibre Teide). També que és opcional la doble negació; podem dir: ‘Mai em posaria una samarreta com aquesta’ o ‘Mai no em posaria una samarreta com aquesta’ (exercici 7, pàg. 81, llibre Teide).

Després hem parlat de la partícula pas. I hem vist que el seu ús no és obligatori, sinó més aviat per donar èmfasi quan neguem o preguntem alguna cosa de la qual no estem segurs. (exercici 5, pàg. 80, Teide).

Tot seguit hem vist l’ús del guionet en els numerals (pàg. 142 del llibre El català escrit). Recordeu que posem guionet entre les desenes i unitats (quaranta-set) i entre les unitats i les centenes (dos-cents). Per ajudar a memoritzar-ho tenim la paraula D-U-C. Hem començat l’exercici 3 de la pàg. 143. Per deures, heu d’acabar-lo i fer també el 4 i el 5.

A continuació, per grups, heu llegit el text i contestat les preguntes de l’exercici 11, pàg. 83 de Teide,  per practicar la comprensió lectora i, posteriorment, heu redactat 5 instruccions sobre l’ús responsable de la roba (en la 2a persona del plural de l’imperatiu; exemple: Esteneu la roba un cop rentada).

Per acabar, hem continuat l’stop de verbs i hem fet les conjugacions dels verbs rebre (tu) i treure (nosaltres). Per deures, completeu les formes del quadre del verb voler (nosaltres).

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *