Sortida a la Colònia Rusiñol

Diumenge, dia 2 de novembre, una setantena de persones van participar en la sortida a la colònia Rusiñol de Manlleu. Aquesta sortida s’emmarca dins dels actes de celebració del 25è aniversari del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i ha estat possible gràcies a la col·laboració del Museu del Ter, entitat col·laboradora del programa Voluntariat per la llengua que impulsa el mateix CPNL.

P1130548 P1130528 P1130531P1130535El grup va sortir a dos quarts d’onze del matí de davant del Museu del Ter i va iniciar un recorregut per la vora del riu Ter fins a la colònia Rusiñol. Allà els participants van accedir a una visita guiada a la colònia, propietat de la família Rusiñol, durant molts anys. amb Santiago Rusiñol al capdavant.

Durant la visita, els guies del Museu del Ter van explicar l’evolució històrica de la colònia fent referència a multitud d’aspectes econòmics, polítics i socials que van caracteritzar-ne l’evolució. També van explicar la trajectòria de l’artista, la seva vinculació amb Manlleu i algunes de les anècdotes que el van fer famós.

La visita va incloure un passeig pels jardins, l’entrada al Cau Faluga, la visita a la fàbrica de filatura on van veure part de la maquinària, la turbina -encara en funcionament-, el neteja-reixes, etc. També es va fer èmfasi en edificis singulars de la colònia, que també es poden visitar,  com el pis del director, la casa dels encarregats, les antigues quadres i magatzems, les cases dels obrers, la cooperativa, l’escola, la cantina, les hortes i l’església.