Com que el programa VxL, a més de promoure l’aprenentatge de la llengua oral, promou el coneixement de la cultura i del territori del país, el dia 9 de desembre, a dos quarts de sis de la tarda, un grup de voluntaris i aprenents van anar al Forn de Sant Roc de Manlleu per conèixer l’elaboració del torró artesà, producte estrella de les festes nadalenques.
En Pep Bosch va explicar el procés d’elaboració dels torrons, i més explícitament del torró de gema o crema cremada. Els assistents van seguir tot el procés i van comprovar que està elaborat de manera artesanal.
El mestre artesà va comentar que tenien molta sortida els torrons més tradicionals com el de Xixona, el d’Alacant, el de massapà amb fruites…, però també tenen sortida torrons més innovadors com el de xocolata amb avellanes, xocolata amb arròs i fins i tot xocolata amb blat de moro salat o xocolata amb patates xip.
Al final de la demostració els van oferir un tastet de torrons i neules artesanes.