A l’estiu… llegim!

Cada dia us deixarem unes recomanacions lectores perquè pugueu triar i remenar.

LECTURES D’ESTIU 8: Gemma Surribas, bibliotecària de Torelló ens recomana d’Angelika Schorobsdorff, Tu no ets una mare com les altres, de Columna, traduïda per Albert Vitó i Godina.

Un llibre concebut com una biografia, però que es llegeix com una novel·la  on es narra la vida d’ Else – mare de l’autora – una dona burgesa, jueva i alliberada que va viure la vida amb gran intensitat i compromís des del feliços anys 20 fins després del III Reich.

El periple vital d’Else és el mirall d’aquest període històric.  Ens mostra  com es va passar del paradís a l’infern amb les contradiccions i responsabilitats de cadascú en aquesta davallada.

Quan Schrobsdorff escriu aquesta obra té 65 anys, ho fa basant-se en la correspondència de la seva mare i la seva pròpia memòria.  És doncs, un llibre reflexionat i mesurat per la distància que hi posa el temps, un relat fascinant sobre una dona que es va mantenir fidel a dues promeses que es va fer de jove: “viure la vida amb la màxima intensitat i tenir un fill amb cada home que estimés”.

De fet, si passa l’estiu i no heu tingut temps de llegir-lo, a la tardor o hivern també és bona època per llegir!!

Print Friendly, PDF & Email