El Dorado

El Dorado 

 Explica la llegenda, que en el llogaret anomenat Guatavita de l’antiga Colòmbia, el seu cap feia un increïble ritual que consistia en aplicar-se sobre el seu cos una substància enganxifosa, afegint una fina capa d’or molt, amb la qual aconseguia una aparença daurada fantàstica. A aquesta persona, l’anomenaven “Home Daurat”.

Després d’aquest procés, a l’home daurat se l’acompanyava fins a la llacuna de Siecha, on finalitzava el ritual de l’abundància, per després col·locar-lo en una bassa proveït de pólvores màgiques. Quan arribava al centre de la llacuna, aquest personatge saltava a l’aigua i al contacte amb ella, el recobriment d’or de la seva pell es fonia deixant una bellíssima empremta per tota la pell.

Quan això succeïa, era un senyal de bons auguris. Encara que el 1527 els indis Muysca van matar el poble Guatavita, la llegenda de “El Dorado” persistiria i arribaria a ser escoltada pels espanyols, els va fer augmentar la seva avarícia i les ganes de trobar el regne d’or.

 

Autora: Susan (Colòmbia)