Nivell B1. E1. Costums colombians

Costums colombians

A Colòmbia no es pren cafè, a tot arreu es pren tinto. Quan dic a tot arreu em refereixo que vagis on vagis algú sempre t’oferirà un tintico, o tinto o tassa de cafè negre, a l’esmorzar, a mig matí, després de dinar, en una reunió de treball o en una sortida amb amics.

L’aguardientico o aguardiente és un licor d’anís molt consumit a tot Colòmbia, que se serveix en petits gots i s’acompanya d’un got d’aigua amb gel, per si els primers glops resulten molt forts, perquè els que segueixen ja ni  se senten.

Cada regió s’especialitza a preparar la seva pròpia arepa, però totes comparteixen el que és bàsic: totes estan fetes amb blat de moro i es consumeixen en qualsevol moment del dia.

El Nadal a Colòmbia és una de les èpoques més festiva i alegre del país. Es decora amb total exageració les cases, els edificis, les places, els llocs públics, els aeroports i a tot arreu hi ha decoració exagerada de Nadal i llums.

A Colòmbia els regals els porta el Niño Jesús, i no Santa Claus. Els petits ho esperen amb ànsia la mitjanit del 24 de desembre. A més, les ciutats encenen impressionants enllumenats amb diferents motius i fins i tot competeixen per premis. El millor pla de les famílies colombianes és aprofitar els dies de vacances per escapar al camp, llogar una finca amb piscina a terra temperada i passar-hi caps de setmana complets enmig de jocs, música i molt menjar.

El Dia de las Velitas tot el país s’il·lumina en homenatge a la Immaculada Concepció. La celebració s’inicia a les 19.00 h del dia 7 de desembre i acaba la matinada del 8. Durant aquestes hores a tots els barris, parcs, carrers s’encenen espelmes i fanals i la gent surt als carrers a compartir aquests moments commovedors, participen en les oracions grupals o es fan fotos en els escenaris més bells.

 

Print Friendly, PDF & Email