• EL CONVIDAT. Us presento…

  Hola a tots!

  Ara que ja ens hem presentat i ens coneixem una mica més , us proposo la següent activitat. A TV3 hi ha un programa que es diu “el convidat”, el coneixeu?  Aquí en teniu l’enllaç: http://blogs.tv3.cat/elconvidat. El presentador passa un cap de setmana sencer amb un personatge conegut que ens explica com és la seva vida.

  Al programa hi han sortit personatges de tot tipus, des de jugadors de futbol fins a humoristes o metges reconeguts.
  Us proposo que escolliu un dels programes, el mireu i ens expliqueu una mica qui és i com és la vida d’aquella persona.
  Per exemple, jo escullo la Benedetta Tagliabue. La coneixeu? Us la presento:

  “És una arquitecta coneguda a tot el món. És italiana però viu a Barcelona. Viu al centre de la ciutat i es mou per Barcelona en bicicleta. Té dos fills, un noi i una noia, i també té un gos.
  La Benedetta treballa per tot el món. El seu marit també era arquitecte (un arquitecte català molt important, per cert, es deia Enric Miralles) i treballaven junts, però va morir fa 10 anys.
  A la Benedetta li interessa el budisme, li agrada cuinar i visitar la família del seu marit. És una noia molt maca i somrient.”

  Bé, doncs ara ja sabeu qui és! Us animeu a explicar-nos alguna cosa sobre algun altre personatge famós.

  Ànims!!

 1. Marcia

  13 nov. 11
  17:45 #

  Carles Rexach és un català de 65 anys recentment complerts, va ser jugador del Barcelona FC desde el 64 fins al 81. També va ser entrenador i avui és assessor de la presidència del Club. Va treballar amb Johan Cruyff durant 23 anys dins del Barça. Viu a Muntanyá, a Seva desde el 75, és un home senzill, es diu feliç i no busca complicar-se la vida. Està casat amb Sonia fa 30 anys i té dos fills, una filla i dues nétes.
  Avui a Rexach el que l’ importa és tenir salut, per això practica esports com el tennis, la natació, futbol i anar amb bicicleta, però el que li fa més feliç és estar en família i jugar amb les seves nétes.

 2. Luis

  13 nov. 11
  21:44 #

  Hola a tots !
  Us recomano que veieu el video de l’ Eduard Punset, és molt interesant.És un home amb una gran personalitat. Viu a la Bisbal de l’ Empordà a Girona. Viu sol a una masia on han surgit la major part del seus pensaments. Es un cientific de les emocions, que ha viscut en altres paisos del mon com Anglaterra i Haiti. Te tres filles. Al video ve la seva filla Elsa que tambe estudia les emocions.Jo ja la coneixia perque la he vist al programa ¨El hormiguero¨ i m’ agrada molt com explica les coses.Ella tambe te tres filles. L’Eduard tambe va ser politic durant la transiciò Espanyola durant l’epoca de Suarez.Va ser ministre de relacions amb Europa.Es un home gran pero amb espirit jove. La seva casa es oberta a tothom i el visita molta gent. Encara viatja per tot el mon donant conferencies.M’agrada la seva filosofia de la vida.Una de les seves frases és: ¨No tinc temps,pero no tinc pressa¨.

 3. Elena

  13 nov. 11
  23:05 #

  Hola a tots!
  La meva protagonista és Carme Ruscalleda. La Carme és la millor cuinera del món i persona molt maca. El seu restaurant “Sant Pau” té 3 estrelles Michelin. La Carme va neixer a Sant Pol i sigueix viure aquí amb el seu marit Antoni Balam. Antoni fa de cap de sala del restaurant. Durant 34 anys treballen junts i fa 34 anys van casar-se. Tenen un restaurant a Sant Pol, un restaurant a Tóquio i obriran un restaurant a Barcelona.
  La Carme és molt treballadora. Treballa sempre. Si no ésa a la cuina, és a la oficina. Si no té fiena, pensa que ha de fer per tenir feina. La seva casa seguia sin obres durant 34 anys. Avui está en obres. De vegades diu que ha recordar-li que té la familia. També diu que és una mala ávia.
  Al seu restaurant treballen cuiners una mica de tot el món – de Argentina, de Brasil, de Japó, Méxic. A la Carme li agrada tant la seva feina que ni pensa anar a casa a dinar. Heu de saber que ella viu a 4 pasos davant del restaurant.

  1. Elena

   19 nov. 11
   22:23 #

   Si, ho vusc! Es diu Ha DE recordar-li. Una mica de tot el món – és un intent de citar les paraules de la Carme.

 4. Yamila

  14 nov. 11
  15:39 #

  Hola a tothom!

  El meu personatje es Santiago Dexeus. Es metge, un ginecologo que treballa fa molt temp a Barcelona. Es el pioner de la fecundació in vitro y de els anticonceptius. Després continuem …

 5. PAULA BRUNO

  18 nov. 11
  16:46 #

  Hola a tothom!

  La meva protagonista és la Teresa Forcades. Ella és metge i monja. Viu al Monestir de Sant Benet, al peu del Monserrat. Aquest Monestir era un monestir de clausura, les monges no podien sortir i els familiars tampoc podien entrar. Ara, les cusis han canviat i les monges poden sortir amb permís.
  La Teresa va arribar de Estats Units al Monestir en el any 1995, quan estava estudiant medicina. Va arribar per un mes i es va quedar 14 anys.
  La Treresa viu amb 39 monges més. Ella és molt apreciada per les altres monges.
  A 2/4 de 7 celebren la plegaria, a les 8, la missa, i després comencen la feina. Ella és la metge del Monestir i visita a les altres monges que tenen malaltia o són molt velles.
  Ella va sentir primer la vocació de la medicina i després la de la religió abans de monja era metge.
  Fa dos anys va demostrar que les companyes farmacèutiques havien exagerat ho de la grip A per fer negoci.
  La Teresa té un component magnètic molt important, és una noia extremadament racional i científica. Ho analitza tot. Ho que passa dins i fora del monestir.
  Si bé, jo no sóc creient, em va semblar molt interessant el reportatge. Igualment, jo vaig creure que parlarien més del tema de la denuncia a les farmacèutiques.

 6. Leyla

  23 nov. 11
  19:20 #

  Hola!!!

  El meu personatge preferit es l’Andreu Buenafuente. Es una persona molt coneguda per els seus programes de la tele y sobretot per que es un gran humoriste.
  Té una vida molt tranquil.la i gaudeix de la solitut, del seu espai, de la seva parella la Silvia i de Mel, el seu gos. Ha tingut una infantesa amb moltes caréncies i per aixó valora i gadueix del que se ha guanyat.
  Li agrada pintar i totes les nits, en el llit, escribeix en el seu diari.
  Encara no té fills i diu que tampoc es un problema si no ho te, per que la empresa que té sembla com el fill que no té per que li dedica temps i té molta responsabilitat.
  Res més.
  Fins aviat 😀

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!