• Com era el lloc on vivíeu?

  Aquesta setmana hem après a descriure com era el lloc on vivíem de petits, o abans de venir a viure a Catalunya. Jo us descriuré com era el lloc on vivia jo de petita, i us animo a què després descrigueu on vivieu de petits.

  Jo vivia en un xamfrà del barri del Clot, era al carrer Biscaia. El meu carrer era ample i poc il·luminat a la nit, hi havia arbres. Els arbres eren els típics plataners que hi ha per tot Barcelona! No hi havia papereres, ni bancs. Hi teníem de tot: un supermercat petit, una polleria, una adrogueria i una pastisseria. Teníem la parada del metro Clot molt a prop de casa, i a la cantonada, tombant a mà dreta, hi havia una parada d’autobús. La casa del davant era un antic magatzem de cotó i un dia a la nit, que feia molta olor a fum, la casa s’estava cremant i hi havia molts bombers que intentaven apagar el foc.

  Ara al carrer Biscaia ja no hi ha el supermercat ni la polleria, l’adrogueria encara hi és, i la pastisseria ha canviat de nom i d’amos; tot ha canviat molt, el carrer està més ben il·luminat i hi ha papereres i bancs. Hi ha la parada de metro, però ja no hi para l’autobús.

  Ara expliqueu vosaltres com era el lloc on vivíeu de petits!

 1. eliana flores

  16 Nov 11
  16:42 #

  Hola sóc la Eliana,
  quant era petita vivia amb els meus pares i els meus germans en el meu país que és Bolivia
  vivia a prop del centre de la ciutat en una avinguda que es deia Ruben Dari, el meu barri era il · luminat i tranquil, hi havia un llar d’infants, una escola i també un col · legi, a costat del col · legi hi havia un parc i una pista de futbol on el meu pare jugaba al futbol i sempre ens portava amb el, a costat de casa meva hi havia un bar i també hi havia un supermercat a prop, meus germans i jo jugaven al pati de casa meva i al jardí perquè a la meva mare li agradava tenir moltes plantes,la casa meva semblava un bosc perquè estava ple d’arbres fruiters tenia un arbre de melocoto, de magrana, de pacay, de figues i també tenia un planta de raïm i moltes flors, també tenia tres gossos i dos gats.ara tinc dos gos i un gat i no hi ha cap arbre a casa i tambe ara el barri es mes enllumenat que abans per que ara
  hi ha un teatre on es donen concerts i abans no hi havia tambe ara és més perillós perquè hi ha més cotxes però hi ha més botigues que abans

  Respondre

 2. Alexander

  21 Nov 11
  13:43 #

  Hola soc el Alex

  Quant era petit vivia a Caracas, amb els meus pares i germana, viviem en un pis a pro de els meus avis i del colegi. Els meus avis vivien en una casa molt gran.

  Ara Jo visc a Barcelona molt lluny dels meus pares, pero ens veiem un cop làny.

  Respondre

 3. Rocio

  29 Nov 11
  13:39 #

  Jo vivia al carrer Crespo Castillo del barri San Francisco. El meu carrer era estret, tranquil, poc il•luminat hi havia poc trànsit, el carrer era de terra, de manera que hi podíem jugar a la xarranca, a saltar a la corda, a bales; però quan hi plovia es feien tolls de fang i era complicat creuar el carrer. Molt a prop hi havia una escola de primària, una fleca on compràvem pa recent preparats, hi havia un mercat i en les cantonades dues botigues petites. No hi havia fàbriques, botigues de roba, ni parada de bus. Ara el carrer on vivia a canviat molt, el carrer està més ben il•luminat, està asfaltat i hi passen molts cotxes, els nois i noies ja no hi poden jugar, ja no hi ha les botigues, en el seu lloc hi ha un locutori i un supermercat, han canviat d’amos, hi ha quatre escoles per a educació infantil, primària i secundària, el mercat que hi havia ara és més gran i la fleca és el mateix, encara la gent del barri segueix comprant el pa recent preparat.

  Respondre

 4. Roxana

  30 Nov 11
  17:18 #

  Quan era petita vivía en La Paz- Bolivia, el meu carrer estava situat al centre de la ciutat, vivía en un pis gran con meus pares i germans.
  El meu barri abans era molt tranquil, ara ha cambiat molt.
  Al davant de la meva casa van obrir un nou carrer i és per això que és més transitat, també perquè ara es un lloc comercial.

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!