• Com són els costums alimentaris al vostre lloc d’origen?

    Hola!

    Parlem una mica de cuina?

    Com són els costums alimentaris al vostre lloc d’origen?

    A Catalunya la majoria de la gent fem 3 àpats, és a dir, mengem 3 cops al dia. Per esmorzar no mengem gaire, un cafè amb llet i un entrepà petit o un croissant. Al migdia, cap a les dues o les tres, dinem i mengem força: un primer plat, un segon plat i unes postres i un cafè o un tallat.

    Hi ha gent que berena, els adults berenen una peça de fruita o un iogurt i els nens pa amb xocolata o alguna pasta. A la nit també sopem tres plats, però cada vegada més, la gent mira de no engreixar-se i sopa una mica menys.

    La nostra dieta és a base de verdura, llegums, arròs, pasta, peix, carn…també prenem una mica de vi.

    Sempre cuinem i amanim amb oli d’oliva, fem molts sofregits (amb base de ceba i tomàquet) i hi ha gent que diu que fem servir bastant l’all. També diuen que mengem molt de porc…és veritat! Mengem molts embotits! Ara som que som a la tardor, ens agrada molt menjar bolets!

    Aquests bolets són rovellons!

    Bé, doncs ara us toca a vosaltres! Així anem fent boca per al dia de l’intercanvi gastronòmic!

    Com són els hàbits alimentaris al teu lloc d’origen?

    En què es basa la cuina del teu lloc d’origen?

  1. pol Cigna

    01 Des 11
    15:38 #

    Hola, soc el Pol,

    a Bèlgica que es el paìs don vinc,la majorie de la població menge també com aqui tres cops al dia.Para esmozar, prenen un café amd llet o un xocolate calent,un croissant o pa amb confitura.

    El dina es al migdia i no com aqui a les tres.Molta gents para dinar menjen solo un sandwich o hamburgesa amb patas fritas i un refresc i tornen a trebellar.

    Son gents i nens que a voltant le le quatre berenen una fruita o altra cosa.

    A la nit, la majoria de las belgas sopen mes aviat que in Espanya versa la set del vespre.

    La dieta belga es a base de verduras, patatas, pastas, carns, ceversas i vi també.El peix, la carn, la verdura i la fruita son molt car a Bélgica porqué tot és importat.

    Nosaltres que som italians hem tambe importat moltas productes mediterrani com l’oli d’oliva, el formatges, la xarcuteria etc etc, i cada país té els seus propriès productes.Aixi, es pot encontra de tot perquè hi ha moltes races differents.

    Respondre

  2. Laura Román

    02 Des 11
    1:30 #

    Hola!! sóc la Laura Román,
    Nosoltres en México tenim una dieta a base de blat de moro, però blanc no el petit groc dolce.
    També fem 3 menjades, una mica diferent, jo crec que algunes persones preparen café i cereal, fruta o cosas ligeras, i molta gent a de menjar tacos o tortas, torta es un entrepá petitó de diferents cosas.

    Al migdía dinem el principal menjar, 3 plats, en familia si es posible, los nens terminan la escola i tots tenim duas horas par a menjar, bueno esto no es possible a la Ciudad de México, molt transit per anar a casa.

    Mèxic té molta varietat de platerets, per sopar és només un plat, pot ser des d’uns tacs, un pozole, o també la gran varietat de antojitos, ara la influència americana, pizzes, hamburgueses, aletes o sopar simplement una tassa de xocolata calenta amb un típic pa dolce.

    És molt maco tota la fruita i verdura fresca dels mercats, estrany molt això!

    http://vivemaz.files.wordpress.com/2010/08/dsc00477.jpg
    http://images.tastespotting.com/thumbnails/352391.jpg

    Saludos!

    Respondre

  3. LARA

    02 Des 11
    12:59 #

    Hola a tothom!

    sóc la Lara.

    A portugal es bastant com aqui. Fem quatre àpats al dia, també és una alimentació mediterranea… fem servir molt oli d’oliva …

    Per esmorzar fem un cafeto amb llet, els nens llet amb xocolata, un entrepà o una pasta que tenim molt bones i molta varietat. Mágraden molt les pastes amb crema són esquisites.

    Per dinar fem dos plats, però de primer fem sopes. De verdures de tots tipos, de hortalisses i llegums. De segon mengem un plat combinat, de carn o peix amb patates, arròs o pasta.

    No tenim paella, tenim arròs de marisc que és un arròs caldòs, amb marisc. No tenim truites tenim “omoletes” que són com truites a la francesa.
    Les amanides són diferents de aqui, no fem tantes amanides, tan variades, Fem amanida de enciam o tomaquet, o enciam amb tomaquet i amb ceba, oli d’oliva i vinagre.

    Mengem pa i bebem vi.

    Per berenar mengem fruita,o iogurt, o llet i un entrepà.

    Per dinar, mengem al mateix que al dinar o solo sopa.O pa amb formatge, ou embutits.
    Também mengem molt porc.

    Mengem molt bacallà que a Portugal es molt bó. El peix també és bonissim.Megem moltes sardines assadas, que es típic a les festes populars de Lisboa, les mengem a sobe una llesca de pà, amb oli, o bé amb patates i tomaquet al plat. Les tapes a Portugal es diuen “petiscos”, fem molts petiscos a l’estiu principalment de marisc.
    El nostre dolç “estrella” són els “pasteis de nata”, que són com unes tartaletes de massa fullada amb crema.

    Desprès de cada àpat anem al bar a fer un cafetò.

    i ja esta!

    Também aprovito per us recomenar “A casa Portuguesa”, a Gràcia-Barcelona, carrer Verdi. Té moltes maravellas gastronomiques del meu pais.

    Salutacions!!!!!!

    Respondre

  4. adela gutierrez

    12 Des 11
    16:04 #

    hola soc L Adela

    A Bolivia la majoria de la gent menge tres cops al dia.
    Per esmorzar fem cafe amb llet un suc de taronja pan amb formatge
    i cuan es temp de hivern un api que esta preparat de moro blanc i grot i vunyelos unas empanadas amb formatge.
    Dinem a dotza de migdia primer plat i segon plat i postres
    El te se toma com les quatre i sinc de la tarda una tasita de te
    y pastis com el cunyape el sonso, pa de aroz .arape de moro ,tamales son tipicos dela rejion per no toda gent acostumbra tomarse un te …..
    Supem a les vuit del vespre un primer plat

    Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!