• El meu personatge preferit

  Charles Chaplin

  Charles Chaplin va néixer a Londres el 1889. La seva mare era cantant i el seu pare, actor. Va tenir una infància molt dura, però va heretar la passió pel món de l’espectacle dels seus pares. Va començar a actuar de molt jovenet amb petits papers en obres de teatre i també al circ. Més tard va entrar en el món del cinema, on va actuar en un munt de pel·lícules i també en va dirigir moltes.

  Chaplin és un dels millors mims i còmics de tots els temps, però el personatge que el va catapultar cap a la fama va ser Charlot. La pel·lícula El vailet (The Kid) li va portar el reconeixement mundial.

  Va morir el 1977 a Suïssa, però Chaplin sempre serà recordat per la manera de vestir i de moure’s de Charlot, i per ser una icona de l’humor i el cinema mut.

   

   Ara et toca a tu, quin és el teu personatge preferit?

 1. Miguel Burgos

  19 març 12
  15:48 #

  AMY WINEHOUSE

  Amy Winehouse va neixer el 14 de septembre de 1983 a Londres, els seus pares van ser jueus i van tenir molta tradició en el jazz. Es va criar als suburbis de Southgate el nord de Londres.
  Va començar al món de la música als 13 anys quan va recibir la seva primera guitarra ,va entrar al món professional als 16 anys, però no va ser fins al 2003 quan va editar el seu primer àlbum que es va dir Frank i va arribar a la fama internacionalment al 2006 quan va treure el álbum Back to black Va tenir molts problemes amb les drogas i l`alcohol.
  Malauradament va morir el 23 de Juliol del 2011, la van trobar morta al seu apartament de Camden, (Londres).
  Ens va deixar la reina del soul com la van definir els critics.

  1. cvidal

   19 març 12
   17:01 #

   Molt bé, Miguel!

   Fixa’t en una cosa:
   – No podem dir “els seus pares van ser jueus”. Cal dir “els seus pares eren jueus”. Alerta amb la diferència de passats.

   I la resta, vinga, quan us animareu?

 2. marco

  20 març 12
  18:53 #

  FRANK SINATRA

  Frank sinatra va nèixer en Hoboken (New jersey)n el 12 de desembre de de 1915, de petit va viure en un barri de clase media en el seno de una familia de inmigrants Italians. La familia de la seva mare era de origen Genoves i la del seu pare provenien de Sicilia. La seva mare va traballar de comadrona i va pertenecer al partit social democrata. El seu pare va ser propietario de una taberne que va atendre por la nit ya qui de dia va travallar como bomber. Els seus pares es van casar amb la oposicio`de la seva familia el 14 de febrer de 1913. la seva mare solo va tenir un Fill, va ser un part traumatic, va quedar imposibilitada para tenir mes fills.
  La seva aficiòn de Frank per la musica a les 10 anys lo va portar a la taberna del seu pare a cantar. De jove le va agradar el atletism i la nataciòn En esa epoca va tenir una vida molt alterat per que va tenir molts problemas amb la policia , se va dedicar a fet divers traballs despres va començar a traballar a vendre periodicos, lo qui le va proporcionar alguns ingresos , va comprar roba i el seu cotxe . Frank sinatra va tenir tres fills , la Nancy, el Frank i la Tina Como actor va guanyar un Oscar como millor actor de reparto i un premio humanitario (Joan Hershot ) tambè va guanyar el globo d’oro, como millor actor en una comedi musical, va morir el 13 de mai de 1998 a les 82 anys en Los Angeles California.EEUU.

 3. Loli

  26 març 12
  16:58 #

  Mariana Pineda
  Mariana Pineda va ser una heroina espanyola al segle dinou, va neixa a Granada i mor executada per garrote vil, a la mateixa ciutat el 26 de maig, a l’edat de 26 anys.
  La van denunciar i executat per brodat en una bandera de dos metres de llarga per un aproximadament, amb tafetà morat en la qual havia brodat, en fil vermel,l el lema llibertat, igualtat, i llei.
  El 2006, la Unió Europea l’homenatja i dona el seu nom a l’entrada principal del Parlament Europeo, com a simbol de l’aportació espanyola a la lluita pel drets i les llibertats a Europa.
  També al congrés dels Diputats, a madrid, figura el seu nom juntament amb el d’altres espanyols herois de la llibertat.

 4. Marina

  29 març 12
  13:33 #

  PRINCESA DIANA

  Diana de Gal · les – Diana Frances Spencer – La princesa de Gal · les, va néixer l’1 de juliol de 1961 a Sandringham, Norfolk (Gran Bretanya). Filla d’Edward Jon Spencer, el vuitè comte Spencer i Frances Ruth Burke, filla del quart baró Fermy. Quan els seus pares es van divorciar, ella tenia només 8 anys. Va estudiar a Endevinalles Worth Hall (Norfolk) i l’escola West Heath de Kent i va completar els seus estudis a Suïssa. Després va treballar com professora d’un jardí d’infants. el 1979, tot just 18 anys, ha començat a sortir amb el príncep Carles, ex nuvi d’una de les seves germanes.Quan era nena, va tenir diversos contactes amb la família reial britànica, quan jugava amb els fills menors d’edat de la reina Elisabeth II d’Anglaterra, Edward Charles i el mateix que uns anys més tard, el 24 de febrer de 1981 a anunciar el seu matrimoni amb ella. El 29 de juliol de 1981, es va casar a la catedral de St Paul (Londres), en una cerimònia digna d’una parella real. Van tenir dos fills, el primer fill William va néixer el 1982, i el segon, Harry,va neixer el 1984. Era molt estimada pels anglesos en general. Principalment per organitzacions de caritat que es practica a tot el món i la seva senzillesa i simpatia.Al Desembre de 1992 passa a la separació matrimonial. A principis de 1996, es va acceptar la sol · licitud de divorci, que es va fer el Desembre de 1995 pel príncep Charles, i tots dos van ser definitivament en 28 agost 1996.En la nit del 30 d’agost de 1997, mentre viatjava amb el seu nou company sentimental, Dodi Al-Fayed, va patir un terrible accident automobilístic que li va arrabassar la vida d’ambdós.Va morir als 36 anys.

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!