• Visita al Monestir de Sant Cugat

  Ahir els alumnes del B3 de Sant Cugat vam fer una visita pel centre de Sant Cugat i pel Monestir.

  Aquí us deixo un correu que m’ha escrit l’Ana sobre el martiri de Sant Cucufat:

  “Per als que no vau pujar al monestir, així us en podeu fer una idea..

  El Martiri de Cucafat.( copia explicació)

  La passió de Cugat ha estat elaborada i travessa al llarg dels segles en diversos textos hagiogràfics. La versió que ha esdevingut clàssica, que situa el martiri de Cugat a Octavià, fou escrita al segle x i es conserva en els martirologis de San Pedro de Cardeña i Santo Domingo de Silos. Es tracta d’ una creació literària que té per objectiu justificar l’ existència del cos del sant tant al monestir com a l’ abadia de Saint Denis, prop de París, els dos principals centres de devoció de les seves relíquies. Al segle XIV , el relat fou historiat en una arqueta que contenia les relíquies del màrtir que es venerava a l’ altar major de l’ església del monestir
  Ana Constain.”

  L’Ana també m’ha enviat aquest text sobre com es van  esculpir els capitells:

  “Els capitells del claustre van ser treballats per escultors, és a dir, picapedres especialitzats en l’obra. S’hi utilitzen diferents tipus de pedra en funció del elements. Així els fusts de les columnes són pedra de Girona d’on segurament van arribar ja acabades, mentre que les dovells dels arcs, els capitells i les bases són de pedra de Montjuïc, més apta per a l’ escultura.”

  Bé, i a vosaltres què us va agradar més de la visita? Algú s’anima a explicar la llegenda del Gall?

  Bon cap de sentama!

   

   

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!