• La meva especialitat culinària…

    La veritat és que no sóc un gran cuiner, però hi ha una cosa que em queda força bé: la truita de carbassó.

     

     

     

     

     

     

     

    Tot seguit us explico com ho heu de fer per preparar-la. Els ingredients necessaris són:

    1 carbassó gros

    1 ceba

    4 ous

    1 pessic de sal

    oli d’oliva

    comí

    Agafeu el carbassó, renteu-lo i talleu-lo a daus molt petits amb un ganivet ben esmolat. Peleu també la ceba i talleu-la a trossets petits. Agafeu una paella, poseu-hi una mica d’oli i poseu-la al foc. Quan l’oli estigui calent, poseu-hi el carbassó. Tot seguit, afegiu-hi la ceba amb un pessic de sal i una miqueta de comí. En un bol, bateu els ous amb una mica de sal. Quan el carbassó i la ceba estiguin daurats, traieu l’excedent d’oli de la paella i afegiu-hi els ous ben batuts. Tombeu la truita un parell de vegades amb un tombatruites o amb una tapa. Aneu amb compte de no cremar-vos! Quan la truita estigui daurada, emplateu-la. Amb una mica de pa amb tomàquet està boníssima!

    Bon profit!

  1. julia noemi Beltre

    25 Abr 12
    17:22 #

    la meva recepta es spaguetti abm salsa de aji:
    Ingredients:

    2-cebes grans,finament picada
    12-ajies frescos,nets sense llavors i venes,liquats
    formatge parmesà
    sal
    1k de spaguetti
    1-tassa de mantega
    1-cullerada d’all mòlt
    2-llauna de llet evaporada
    1-llauna de blat de moro tendre per decorar

    preparaciò:

    es has de bullir els spaguetti en una olla amb aigua calenta i sal fins que estiguin al dente.
    en una altra olla es has de fondre la mantega.
    afegir la ceba i l’all i daurar a foc mitjà.
    després afegir els ajies liquat i la llet. cuinar a foc lent fins que comenci a espessir.
    després retirar l’olla del foc i barrejar amb els spaguetti.

    i una vegada servit al plat espolvoreal per sobre amb el formatge i afegir el blat de moro. bon profit

    Respondre

  2. Nazaret Molina

    01 Mai 12
    19:05 #

    La meva recepta es PASTIS DE PINYA:

    Ingredients:
    – 4 rodanxes de pinya en almibar – 150gr sucre
    – 4 rovells d’ou – 200 ml nata liquida
    – 1 planxa de pasta trencada – 6 mandarines
    – 6 llesques de pa de motlle – canyella en pols

    Preparació:

    Poseu la planxa de pasta trencada sobre el motlle per fer pastissos.

    En un bol, introduiu 4 rodanxes de pinya, 4 rovells d’ou, 200 ml nata liquida, 6 llesques de pa de motlle, 150 g de sucre, un pessic de canyella en pols y barrejau-ho tot molt bé amb la batedora.

    Quan tingueu la barreja enllestida poseu-la sobre la pasta en el motlle i poseu-ho al forn a 170ºC durant 35-40 minuts.

    Un cop quallada, deixeu-la refredar i decoreu-la amb grills de mandarina per sobre.

    Serviu-la freda. Espero que us agradi!

    Respondre

  3. Rosa Paz

    05 Mai 12
    21:19 #

    La meva recepte es Fideus a la Cassola

    Ingredients:

    – 1kg de costella de porc
    – ½ kg de fideus llargo
    – Ceps secs
    – 1 ceba
    – 1 tomàquet
    – 75 cc. d’oli
    – Aigüa
    – 1 pessic de sal
    – 1 pessic de pebre negre
    – 1 pessic de nou moscada

    Preparació:
    Es posa a bullir l’aigua suficient. En una cassola agregiu-hi un raig d’oli i un pessic de sal, després afegiu-hi uns trossets de costella de porc. Quan tinguin color, s’hi tira una mica de ceba tallada en daus i es deixa enrossir, també. Quan estigui al punt poseu-hi una mica de tomàquet ratllat, després poseu-hi els fideus, els ceps trossejats, un pessic de sal, una mica de pebre negre i una mica de nou moscada, ratllada. Quan els fideus siguin cuits, cal que no hi quedi suc.

    Respondre

  4. Alisa

    06 Mai 12
    18:59 #

    La meva recepta de borsx.
    El borsx és una sopa originària d’Ucraïna i molt popular a l’Europa Oriental.

    Per preparar la sopa necessitem els següents ingredients:
    3 patates mitjanes
    2 pastanagues
    1 ceba
    1 pebrot vermell
    ½ de col
    2 remolatxes
    3 grans d’all

    Preparació:
    1. Omplir l’olla amb 3 litres d’aigua i posar-la al foc.
    2. Pelar les patates i tallar-les a quadradets mitjans. Pelar la pastanaga i després ratlleu-la. Ficar la pastanaga i les patates a l’olla amb aigua.
    3. Pelar la ceba i fer 2 talls amunt. Tallar a trossets fins i petits el pebrot. Tirar els ingredients a l’olla.
    4. Cal pelar les remolatxes i ratllar-les. Després tirar una mica d’oli a la paella i fregir la remolatxa. Mentre la remolatxa és a la paella podem tallar molt fina la col. Quan tot estigui fet, fiquem la col i la remolatxa a l’olla.
    5. Tirem sal, julivert, all picat i pebre negre i deixem la sopa al foc baix uns 20 minuts.
    6. Quan la sopa estigui feta, cal treure la ceba i tirar-la.

    Es sol condimentar amb nata agra (en ucraïnès es diu “smetana”).

    Bon profit!

    Respondre

    1. zahra

      11 Mai 12
      17:46 #

      la meva respecte es el pastís de chocolate

      les seves quantitats son:
      1 got de oli
      1 got de llit
      1 got de sucre
      2 llevat
      3 gots de farina
      2 culleres de cacau
      una mica de pell de llimona

      preparació:

      primer de tot agafem una palangana i posem totes les quantitats i barregem tot, esta que surti tot barrejat i després repartíem entre dos trossos un tros deixem com esta i l’altre posem cacau,després agafem el motlle del pastís,tirem poc de tros “blanc” cap el motlle del pastis i poc de ”marro“ i continuem ací fins que acaba. i després la posem en forn 180º dura 30 minuts

      Respondre

  5. Elena

    16 Mai 12
    2:13 #

    la meva receta és
    Arengada en un abricde pell

    ingredients:
    1 arengada salada
    3 patates
    3 pastanagues
    300g remolatxa vermella
    1 ceba
    maionesa

    preparació:
    buliu les patates i les pastanagues.Traeu els osos d´arengada ,talleu el filet a troso petits.Piqueu la ceba a trosos molt petits.Les patates ,les pastanagues i les remolatxes ratlleu-les amb un rallador petit , a la part interio d´un plat pla poseu-hi la ceba picada, a la ceba poseu-hi l´arengada i cobreix una mica amb maionesa, poseu-hi les patates i xobreix les amb maionesa, poseu-hi les pastanagues i cobreix les amb la maionesa pel ultim poseu-hi les remolatxas i decoreu la ensalada amb maionesa. poseu la a la nevere per 3-4 hores i BON PROFIT

    Respondre

  6. Carmen Sofia C.

    17 Mai 12
    11:42 #

    La meva recepte es AMANIDA RUSSA.

    * INGREDIENTS

    – Patates
    – Pèsols
    – Pastanaga
    – Mongeta
    – Tomàquet
    – Pebrot Vermell
    – Olives
    – Ous
    – Pernil dolç
    – Tonyina
    – Maionesa
    – Sal

    * PREPARACIÓ.

    Netegeu bé les patates, les pastanagues y las mongetes.

    Peleu-les i talleu-les en trossos petits, després poseu-les en una olla d’aigua, cal deixar-les bullir al foc durant uns 30 minuts , igualment es bull els ous amb aigua i sal.

    També talleu en trossos petits els pésols, els tomàquets , el pebrot , les olives i el pernil dolç
    coleu les patates , les pastanagues i les mongetes paseu-les en una cassola , afegiu-hi els tomàquets , el pebrot , les olives , els pèsols i el pernil dolç , barregeu tot i afegiu-hi també la maionesa i la tonyina.

    Bon profit.

    Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!