• Bona cuina!

    Benvolguts alumnes!

    Després d’haver treballat el vocabulari i les estructures necessàries per escriure una recepta, aquesta setmana heu fet la presentació dels vostres plats i n’hem pogut tastar alguns! Ara toca compartir les receptes perquè puguem fer-los a casa!

    Trobareu les receptes dels dos grups de Bàsic 3, quantes més receptes, millor!

    Moltíssimes gràcies a tots per la col•laboració! Sou uns grans cuiners i ho heu explicat molt bé!

  1. Olga i Gabriel

    27 Abr 12
    10:58 #

    POSTRE DE LLIMONA

    Ingredients:

    -1 Llauna Grossa de llet condensada
    -1 Llauna de crema de llet
    -1 Paquet de galetes marca “Ducales”
    -1 Llimona

    Preparació:

    Primer, barregeu amb la batedora la llet condensada i la crema de llet

    En un altre recipient expremeu mitja tassa de llimona, després afegiu-la poc a poc a la bateadora.

    Agafeu un motlle, cubriu el fons amb las galetes “Ducales”, despres cobriu-les amb la crema fins que quedi completament cobert.

    Afegiu-hi una altra capa de galetes i una altra de crema, així fins que si acabin. La capa de dalt ha de ser de crema. Ratlleu suaument la pell de llimona sobre la crema, només la pell de la llimona

    Finalment poseu-ho a la nevera durant 24(vint-i-quatre) hores

    Olga y Gabriel

    Respondre

  2. Romina

    28 Abr 12
    18:21 #

    FOCACCIA AMB PERNIL DULCE I FORMATGE
    ingredients:
    1/2 kg farina
    1/4 lt aigua
    1 cubo de llevat de forner
    1 cullerada sal
    1 cullerada sucre
    4 culleradas de oli de oliva
    150gr de pernil dulce tallat
    100gr de formatge tallat

    preparacio’:
    Poseu la farina en un bol afegiu-hi la sal i el sucre, calenteu l’aigua una mica amb una cullerada de oli , afegiu-hi el llevat i remeneu -ho fins que es fongui.
    Afegiu l’aigua amb llevat a la farina i amasseu -la fins que estigui llis; formeu una pilota i deixeu-la reposar en un lloc calid i fosc durant 2 ores.
    Passades les duas ores enceneu el forn a 250 gradus i unteu una plata amb oli, talleu la massa in duas partes, treballeu-la amb les mans i poseu-la en la plata aixafant-la be’.
    Ara pouseu el pernil sobra la massa i el formatge , despres torneu-la a cobrir amb l’altra mitja massa, unteu amb oli i poseu-la al forn durant 20/30 min.

    Bon profit!
    Romina

    Respondre

  3. Nuria

    28 Abr 12
    22:25 #

    BOLETES DE NOUS

    Ingredients:

    Mig pot de llet condensada
    150 grs de nous
    100 grs de galetes
    Cacau en pols

    Barregeu les galetes moltes amb les nous picades i la llet condensada,
    Deixeu-ho a la nevera fins que la pasta s’endureixi.
    Feu boletes i arreboseu-les en cacau,després coloqueu-les amb un trosset de nou.
    I a menjar

    Respondre

  4. Karla Silva

    29 Abr 12
    13:30 #

    Hola a tothom,

    Els presento la meva recepta de:

    ARRÒS AMB LLET

    Ingredients

    ½ litre de llet
    ¼ kg d’arròs
    150gr de sucre
    125gr de mascarpone
    Una tassa mitjana de nata
    Dues tasses d’aigua
    Una pell de llimona
    Unes cullerades de llet condensada
    Canyella mòlta

    Preparació

    Comenceu per remenar la llet, la nata i l’aigua, tot en una olla fins que bulli.

    Després, afegiu-hi l’arròs, la pell de llimona, el sucre i el mascarpone.

    Deixeu-ho bullir (remeneu constantment) fins que l’arròs estigui cuit uns 40 minuts aproximadament.

    Aboqueu l’arròs en recipients individuals i deixeu-lo refredar uns minuts.

    I finalment, poseu-hi una cullerada de llet condensada en cada recipient i si voleu una mica de canyella mòlta a sobre i ja està!

    Fins dijous,

    Karla

    Respondre

  5. María Jesús

    01 Mai 12
    17:44 #

    PASTIS DE FORMATGE

    Ingredients:

    800 grams de formatge fresc sense sal
    6 ous
    150 grams de sucre
    250 grams de galetes
    100 grams de mantega
    Mantega per untar
    Melmelada de maduixes

    Preparació

    Primer unteu el motlle amb mantega. Aixafeu les galetes amb els 100 grams de mantega i poseu-ho en el motlle.

    Després en un bol bateu el formatge, el sucre i els ous i aboqueu-ho a sobre de les galetes.

    A continuació fiqueu el motlle al forn preescalfat a 180 graus durant 30 minuts.

    Traieu el pastis del forn i finalment poseu-hi la melmelada de maduixes.

    Maria Jesús

    Respondre

  6. Bernadett

    02 Mai 12
    9:20 #

    ROTLLO DE COCO

    Ingredients:

    -Per la massa – Pel farcit
    300 g de galetes tipus “Maria” 100 g de mantega
    2 cullerades de cacau en pols 50 g de coco ratllat
    100 g de sucre en pols 150 g de sucre en pols
    1 culleradeta de rom
    4-5 cullerades de llet

    1. Tritureu les galetes fins aconseguir que sigui pols

    2. Afegiu-hi el cacau, el sucre, el rom i amaseu-ho amb les mans afagint poc a poc la llet per aconseguir una massa dura

    3. Barregeu la mantega amb el sucre i afegiu-hi el ratllat de coco.

    4. Poseu ratlladura de coco en un paper d’alumini i esteneu la massa. Unteu-la amb la crema de coco i enrotlleu-ho.

    5. Poseu-ho al frigorific i deixeu-ho refredar. Talleu-ho a làmines fines.

    Respondre

  7. Juana Romero

    02 Mai 12
    22:05 #

    QUICHE

    Ingredients:

    1 lamina de Massa Brisa
    300g de formatge rallat
    200g de pernil dolç
    1 ceba grosa
    200 ml de crema de llet
    50 ml de llet
    4 ous
    sal, pebre, herbes

    Preparació:

    Primer escalfeu el forn a 200ºC.
    Després desemboliqueu la massa, poseu-la en un motllo i punxeu-la diverses vegades amb una forquilla.
    Yapeu la massa amb paper d’alumini presionant bé les parets del mottlo.
    Poseu el motllo al forn i deiceu que cogui durant 10 minuts. Drespres traieu el paper i deixeu que cogui 5 minuts mes.

    Mentre la massa es cou, talleu la ceba i el pernil dolç en tires petites i ofegeu-les en una paella amb poc oli fins que estiguin daurats. Despres bateu els ous en un recipient i afegiu-hi la crema de llet i la llet. Amaniu amb sal, pebre i les herbes. Afegiu-hi el pernil dolç amb la ceba i la meitat del formatge. Aboqueu-ho tot en el motllo i afegiu-hi la resta del formatge per damunt. Deixeu-ho coure durant 25 minuts mes a 200ºC.

    BON PROFIT

    Respondre

  8. Lliana de la Mota

    03 Mai 12
    14:57 #

    Hola!!!
    Cuinem a l´ “argentina”???

    Cabrit al forn amb patates aixafades. (clàssica cuina Argentina)
    Temps de cocció: 50 minuts
    Grau de dificultat: molt fàcil.
    Ingredients (per a 2 persones):
    -600 Grs de cabrit.
    -Suc de mitja llimona
    -Oli d’oliva, sal i pebre negre acabat de moldre: a gust
    -2 Branquetes de romaní.
    -4 Patates petites.

    Preparació:
    – Cubrim el fons d´una safata especial per forn amb oli d’oliva i posem el cabrit.
    – El ruixem amb el suc de la llimona i el salpebrem al gust. El deixem en maceració durant 2 hores.
    – Escalfem el forn a 180 graus i hi introduïm la safata amb el cabrit. Hi posem a dalt les branquetes de romaní. Al cap de 25 minuts li donem la volta.
    – Mentrestant, cuinem les patates, prèviament rentades i amb la seva pell al microones durant 5 minuts.
    Quan el cabrit ja està gairebé llest, hi afegim les patates, que hem aixafat amb una escumadora, formant petites “truites de patates”.
    – Les deixem al forn fins que es daurin.
    – Finalment, servim el cabrit amb les patates. A aquestes les espolvorem amb sal i pebre negre acabat de moldre.
    I… ¡¡Un aplaudiment per al cuiner!!

    Respondre

  9. Celine

    04 Mai 12
    16:31 #

    GALL AMB VI … o COQ AU VIN

    Sembla difícil pero no lo és! Només una mica de temps i paciència.

    El dia abans adobeu un gall de uns 3 kg trossejat am una ceba picada i dues pastanagas talladas a daus. Afegiu-hi una ampolla de vi negre – cal que sigui un vi amb caracter -, pebre, julivert picat, farigola i dues fulles de llorer. Deixeu-ho tota la nit en el frigorific.

    L’endemà escoreu las peças de gall i guardeu el liquid. Salteu las peças de gall en una cassola amb oli. Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi las verdures. Espolovoreu-ho amb farina i barregeu-ho bé. Afegiu-hi 2 alls aixafats, una mica de conyac i flambegeu-ho. Afegiu-hi el liquid, un pessic de sal y deixeu-ho 2h1/2 a foc lent.

    Talleu 250g de xampinyons i daurar-les amb 250g de llardons. Aboqueu-ho per sobre las peças de gall… i bon profit!

    Respondre

  10. Monica Urquijo

    06 Mai 12
    19:03 #

    TRUITA DE PATATES AMB FORMATGE I PERNIL DOLÇ

    INGREDIENTS
    -5-6 ous.
    -4-5 patates.
    -Oli d’oliva.
    -1 ceba.
    -Formatge.
    -Pernil dolç.
    -Sal.

    PREPARACIÓ
    Per començar, hem de pelar les patates i tallar-les en trossos petits, daus si volem. Farem el mateix amb la ceba. Una vegada tenim preparats aquests ingredients, els posem a la paella prèviament escalfada al foc amb oli d’oliva.

    Mentrestant, hem de batre els ous en un bol i posar-hi la sal. Esperarem a que les patates y i la ceba estiguin fetes. Quan ja estiguin, les escorrem i les tirem al bol amb els ous. Barregem tots els ingredients junts i posem una meitat a la paella i l’altre meitat la reservem. Per sobre de la primera meitat col•loquem el formatge i el pernil dolç i la resta, la posem per sobre de aquests dos.

    Deixem que la truita es faci a foc lent. Desprès de una estona, quan estigui una mica feta, li donem la volta amb un moviment ràpid i precís col•locant un plat gran per sobra de la paella.

    Una vegada donada la volta, esperem a que es faci per l’altra banda. Depén del gust de cadascú, la deixarem mes o menys estona al foc.

    Mmmmmm… que bó!!

    Respondre

  11. Cécile

    07 Mai 12
    9:29 #

    PASTÍS DE OLIVES
    200g de farina
    3 ous
    15 olives verdes tallades en 2 parts
    100g de formatge rallat
    1 paquet de bacó tallat a quadradets
    1 sobre de llevat
    sal/pebre
    10cl d’oli
    10cl de llet

    En un bol gran, barregeu la farina amb els ous, el formatge rallat, el sobre de llevat i les olives verdes sense pinyols tallats en dues parts, afegiu 1 pessic de pebre i també 1 de sal, barregeu-ho amb una batedora. D’altra banda, fregiu el bacó per després afegir-lo al bol. Aboqueu la pasta al motlle. Escalfeu el forn a 180 graus i espereu 20 minuts.

    Bon profit, es un plat que agrada molt als nens…

    Respondre

  12. La_Cuenki

    08 Mai 12
    19:00 #

    MOLLES DE FARINA DE SÈMOLA

    INGREDIENTS:
    -Un got d’oli
    -Tres gots d’aigua
    -Tres gots de farina de sèmola
    -Sal
    -Quatre o cinc alls

    ESTRIS: (són molt importants)
    -Una paila (és un recipient de metall o de ceràmica, gran, rodona i poc profunda)
    -Una cullera de fusta

    PREPARACIÓ:
    Primer posem l’oli a escalfar. Agafem els alls i els fregim en l’oli. Despres hi afegim l’aigua i la sal i esperem fins que bulli l’aigua. Quan l’aigua bulli hem de afegir-hi la farina poc a poc sense deixar de remenar.
    Finalment hem de remenar-ho fins que la barreja quedi solta. Com molles molt petites.

    Aquest plat es molt tipic d’Almeria i s’acompanya amb carn o peix rostit i sobre tot amb gazpacho. És una recepta molt fàcil i es menja quan fan dies de fred o plou.

    Bon profit 😉

    Respondre

  13. Carlos

    14 Mai 12
    11:29 #

    Truita de Patates

    Ingredients

    – 4 ous
    – sal
    – 3 – 4 patates mitjanes
    – oli d’oliva
    – 1 – 2 cebes mitjanes

    Preparació

    Peleu les patatas. Despres, talleu-les a trossos petits de uns 2-3 centimetres. Tambe heu de tallar la ceba pero a trossos mes petits y barrejar-la amb les patates. Fregiu les patates y la ceba a una paella amb oli calent (vitro al 6 – 7,5 mes o meny). Assegureu que el oli cobreix las patates. Mentrestant, bateu els ous a un recipient gran. Quan les patates i la ceba estan toves, afegiu-hi els ous. Barrajeu els ous amb les patates i afegiu-hi sal al gust.

    Escalfeu la paella amb 1-2 culleres de oli. Quan estigui calent, afegiu-hi la barreja de ous y patates. Assegureu que no s’enganxa a l’paella. Fregiu mes o meny un minut y doneu la volta amb un plat gran. Fregiu (despres de afegir-hi 1-2 culleres de oli) mes o meny altre minut y ja estem.

    Bon profit

    Respondre

  14. Montse Baudet

    15 Mai 12
    17:22 #

    PA DE PESSIC DE TARONJA

    Ingredients:
    -250gr de sucre.
    -2 rovells d’ou sencers.
    -100 gr d’oli.
    -100 gr de mantega.
    -1 taronja sencera.
    -1 iogurt natural.
    -220 gr de farina.
    -2 culleradetes i mitja de llevat.
    -1 pessic de sal.

    Preparació:

    Barrejar en un recipient el sucre, la taronja i els ous. Seguidament afegim la resta dels ingredients exceptuant la farina i el llevat. Ho barregem tot fins que ens quedi una textura homogènia. A continuació afegim la farina i el llevat i ho barregem tot un altre cop.
    Per un altre banda escalfem el forn a 180ºC. Finalment untem un motlle amb mantega, afegim la massa obtinguda i ho dipositem al forn durant 30 minuts a 180ºC.
    Aquesta recepta esta feta amb Termomix.

    Respondre

  15. viviana colonia

    30 Mai 12
    1:16 #

    PASTIS DE XOCOLATA

    Ingredients:

    – 4 ous
    – 200g de sucre
    – 200g de mantega a temperatura ambient
    – 200g de cacau en pols (tipo cola-cao)
    -110g de vi negre
    – 200g de farina de rebosteria
    – 1 sobre de llevat
    – sucre glas

    Preparació:

    Primer, poseu els ous i el sucre en un recipient, barregeu-ho 2 minuts despres afegiu-hi la mantega i barregeu-ho 3 minuts mes, seguidamente afegiu-hi el cacau i el vi negre i barregeu-ho tot. A continuació afegiu-hi la farina i el llevat i barregeu-ho. finalment remeneu-ho amb una espatula.
    Aboqueu la pasta a un motlle rodo, previament untat amb mantega i farina.
    Introduir el pastis al forn durant 35-40 minuts.
    Servir fred i posar-le una mica de sucre glas.

    Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!