• Quina festa t’agrada més?

  A mi la festa que més m’agrada és la de Sant Joan. Nosaltres celebrem molt el Sant Joan, és l’inici oficial de l’estiu i ens reunim tots els amics i la família per sopar, tirar petards i cremar totes les coses velles que tenim! També fem fogueres i les saltem per allunyar els mals esperits! Mengem coca de fruita, de crema i de llardons, bevem cava i després ballem tota la nit!!!

  Escolteu-ne la cançó!

  La nit de Sant Joan

   

   

   

   

  I tu, quina festa t’agrada més del teu país! Explica’ns-la!!

 1. Luis F. Ayube

  11 Mai 12
  13:56 #

  Les restes que mes m’ agraden, son el Nadal, ja que ens reunim en familia, es una época Per a compartir, i on normalment estem de vacances i els menajes son molt bones, mengüemos trobades pa de pernil i hallaca es una época de compartí i regala

  Respondre

 2. Diego

  11 Mai 12
  15:38 #

  A mi m’agrada la festa del 25 de maig a Argentina. És un aniversari important de la història del país, i me agrada molt perquè fa fred i es acostuma a menjar xurros amb xocolata calenta, i tambè “tortas fritas”, que són unes galetas fregides.

  Respondre

 3. Carolina

  12 Mai 12
  17:12 #

  Una de les festes mès populars de Colombia es la Fiesta Nacional del Cafe. M’agrada perque es celebra en plena zona cafetera i es decoran els carrers i les plazas amb elements tipics del cafe y es troben artesanies de la regió molt curioses. Es menja molt bé i es beu un bon cafè. Té lloc al juny de cada any.

  Respondre

 4. Cecile

  13 Mai 12
  19:35 #

  La festa popular de França que prefereixo es el dia de “La Bastille”, el 14 de juliol. Es tracta del dia de la revolución quan vam pasar de monarquia a republica i es celebra cada any des del any 1789. Es un dia festiu i feliz en tot el país amb baile als carrers, focs artificials i espectacles.

  Respondre

 5. Eliana flores

  13 Mai 12
  23:12 #

  La festa que més m’agrada del meu país és una festa que comença el 15 d’agost i dura tres dies, en honor a la Verge de Urkupiña, és una de les festes mes populars que hi ha a bolívia és una festa que tracta d’una entrada de fraternitats tipus Carnaval de Brasil amb la diferència que aquesta entrada és més folklòrica i amb danses que provenen de la cultura boliviana

  Respondre

 6. Luz Ustara

  14 Mai 12
  19:32 #

  La festa que més m’agrada es diu “Antzarrak”. Aquesta festa és tipica de Lekeitio, un poble de Bizkaia. Us recomano hi anar perqué la festa és molt original, divertida i perqué es realitzen moltas activitats típiques del País Basc. A més a més, Lekeitio es un poble molt bonic amb una platja molt gran i un port de escadors preciós. Si aneu, gaudireu molt de la festa i de la gent. Si aneu, voldreu tornar una altra vegada.

  Respondre

 7. José Luis

  14 Mai 12
  22:26 #

  Hola Bona nit!

  Una de les festes mes populars de la meva pais.Son al nord.Que és quan li fan afrendas a la terra la pachamama.Se fa un forat i se li feta menjar, tabac i alcohol, es fa també una mena de pregària amb música que són els copleros .. és una festa que dura com 15 dies de musica, dansa i comparses .. les comparses.son desfilades amb diferents personatges vestits representant a aquests personajes.despues passat els 15 dies de festa es torna al lloc on es habrio el forat, i es cierra.Cerrando així la Festa popular.

  Espero que algun dia tingui núm l’oportunitat de poder veure-ho en vivo.Se sorprendrien!!
  Bona nit a Tothom!

  Respondre

 8. Priscy

  14 Mai 12
  22:27 #

  La festa mes important de Peru se celebra el 28 de Juliol on celebrem el dia de la Independencia del Peru. Les fetes coincideixen amb les vacances de mig curs escolar. Moltes persones aprofitem per viatjar, visitar a familiars o amics que viuen en altres ciudats.

  Respondre

 9. Rommel Ramos

  15 Mai 12
  15:26 #

  Veneçuela és un país molt alegre i de festa, però jo no tinc una festa favorits. M’agrada molt els festivals que fan pobles petits, amb balls i de menjars típics. Hi ha molt bon ambient i es diuen “fiestas patronales”, que seria l’equivalent d’una setmana major celebrat d’aquí, però en una escala més petita.

  Respondre

 10. Maria Inés

  15 Mai 12
  17:43 #

  La Festa del meu país que m’agrada més és la celebració del “25 de maig”, on es recorda el “Primer govern patri de 1810” .
  Molta història rreflexat amb desfilada de militars de época, ball tradicionals folklorikos i on es menja “empanadas criollas”, locros, pastís i xocolates amb xurros.
  Em emociona veure els “Granaders a cavall” i els “Regiment de Patricios”.

  Respondre

 11. Mª Rosa

  15 Mai 12
  23:12 #

  La festa que més m’agrada és la celebració de “San Miguel”, que a més de la missa i les processons al Sant, hi ha vaquetes i jo estic feta una torera nata. És com un Sant Fermí, però amb vaques en lloc de amb bous i amb solta de vaquetes en una plaça mòbil, és a dir, que en l’únic que s’assembla és en que hi ha banyes. Després com en totes les festes ofeguem els rebolcades i ensurts del toreig amb balls i llimonada, que s’assembla molt a la sagnia.

  Respondre

 12. Jhosselyn

  16 Mai 12
  16:53 #

  La festa que m’agrada més és Nadal perque tota la familia es reuneix, ens fem regals i mejem gal dindi amb amanida russa i panetón. Nosaltres ens reunim des el dia 24 de decembre i esperem les 12 (0:00 h del dia 25) per abraçar i donar-nos els regals i menjar.

  Respondre

 13. Hedyeh

  09 Jun 12
  0:18 #

  A mi m’agraden les festes de “Norooz” que comencen el dia 21 de marc.Es molt interessant per nosaltres perque segon el calendari de persa, aquell dia que es el primer dia de primavera, tambe es primer dia de l’any nou persa.
  Normalment les families reunien tots plegats i menjen fruits secs i dolcos. Aquestes festes duren 13 dies i el dia 13 que es diu “dia de natulareza” , tota la gent surt al fora a buscar llocs verds per fer picnic.

  Respondre

 14. Fakhra

  11 Jun 12
  19:49 #

  La nit de l’ultim dimarts de l’any es una festa gran que es diu “Txarshanbe-Soori”.

  Aixi que la gent fa focs al carrer i salta damunt de foc i balla amb la musica. Aquesta nit mainada, joves i alguns grans tiren petards i coets que omplen la nit de llum, soroll i olor de polvora.

  Es la nit d’un festa gran i cal gaudir-ne.

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!