• ‘Mar i cel’

  El llibre que heu llegit és una adaptació d’una obra de teatre d’Àngel Guimerà.
  L’obra original és una tragèdia, un gènere en què la història acaba malament.

  Però us imagineu que Mar i cel pogués acabar d’una altra manera? Inventeu-vos un final diferent per a la Blanca i en Saïd!

 1. elena

  28 Mai 12
  16:42 #

  la blanca i el said s’enamoren, i el pare de blanca es posa molt content i vol que es casin a la terra de blanca, es casen i van a les boda tota la gent del vaixell pirata i la família de blanca, tots són amics i estan molt feliços.

  Respondre

 2. Mafer

  28 Mai 12
  22:23 #

  A mi m’agrada mes els finals feliços. El meu final ideal es que la Blanca s´escapi amb el Saïd, arribem a Espanya sans i fora de perill. Es perdin en algun pobla i comencen una nova vida lluny de guerres, diferències religioses; vivint el present i el futur.
  Per altra banda, en Ferran coneix a una bona dona, s`enamora i és molt feliç.
  El pare, el Carles, torna a seva vida un poc trist però tranquil perquè sap que en el fons la seva filla és feliç.
  El Joanot mor en la lluita armada quan el Saïd i la Blanca van escapar.
  No tot és de color rosa!

  Respondre

 3. yoanna

  29 Mai 12
  0:38 #

  El meu final és que el Saïd li diu a la Blanca, vine amb mi anem a un altre lloc on puguem començar la nostra vida junts sense cap religiò,estimar-nos fins a la fi de les nostres vides i ella li va dir que si.Al cap d’ un temps el pare rep una carta de la blanca on li diu que és molt feliç i que l’ agradaria que la perdonés i que la seva casa té les portes obertes per quan el vulgi anar,també els teus nèts t’esperem.

  Respondre

 4. Luisa

  29 Mai 12
  22:13 #

  A mi m’agrada que la Blanca i el Said pertenescan a la mateixa religió, perquè els pot ajudar a comprendre les coses dolentes que els han succeït .
  El meu final feliç és que tots, tants pirates amics i familiars es reunissin en el casament de Blanca i Said i tots gaudissin d’una gran amistat, sense malentesos ni enganys i com una gran familia.

  Respondre

 5. Katerin

  04 Jun 12
  15:22 #

  la blanca i en said esten molts enamorats,i la sevas families esten molts contents perque ells esten enamorats i vam organisat el casament tots junts

  Respondre

 6. Janeth Hernandez

  04 Jun 12
  18:13 #

  A mi m’encanten els finals feliços i m’hagués agradat que la Blanca i el Said haguessin acabat junts, lluny de tots els inconvenients que la societat ens imposa. Que s’haguessin casat, haguessin tingut fills i feliços per sempre…

  Respondre

 7. Ruth

  04 Jun 12
  22:25 #

  Crec que aquests personatges mereixen un final feliç. Per a mi hauria estat millor que la Blanca hauria anat amb said en el pot de rems quan tenia la oportunitat. podrian haver començat una nova vida junts a Algéria. estic d’accord amb la Mafer que el ferran també mereix un final feliç y que deu conéixer una bona dona. D’altra banda, el carles mai ha tractat be a la seva filla aixi que es mereix que li perd.

  Respondre

 8. Olga

  08 Jun 12
  17:32 #

  Jo crec que el final perfecta es el que hi ha, perque sino el titol no tindria sentit, peró com se trata de cambiar-lo allà va: Al Saïd al van tirar al mar i la Blanca en veure aixó va empenyer al seu pare i así donar-li temps a tirar-se al aigua amb Saïd. es van ficar sota l`aigua una bona estona i el pare es va creure que s`havian mort, van estar a la deriva moltas hores fins que els van trovar un altre baixell.
  Van anar a un pais mol lluny de tot lo que podia evitar que estigueren junts i van ser feliços per sempre

  Respondre

 9. Paola Alvano

  08 Jun 12
  18:30 #

  Jo crec que la felicitat completa no existeix, per tant el més lògic és que Blanca i Said es casessin, es fossin molt lluny on ningú ho sabés tinguessin fills i s’oblidessin de la religió, la guerra i tots els problemes per on van passar , comensaran una nova vida junts he intentessin ser feliços. Però com vaig dir abans no podrien ser completament feliços perquè no tindria ni la seva família ni al seu amics i tinguem siempren present els records.

  Respondre

 10. Jane Mugyabuso

  09 Jun 12
  20:03 #

  Crec gent del vaixell pirata i la família de blanca, tots són amics i estan molt feliços.Blanca hauria anat amb said en el pot de rems quan tenia la oportunitat. podrian haver començat una nova vida junts a Algéria.

  Respondre

 11. Jose Angel

  10 Jun 12
  12:44 #

  No m’agrada que les interpretacions dels que ens dirigeixen (siguin religioses, morals, etc.) les utilitzin per enfrontar-nos, mentre a ells no se’ls qüestiona res del que fan.
  El final que a mi m’agradaria és marxant els dos enamorats a començar una nova vida, i com a conseqüència d’aquest coratge i confiança demostrat l’un en l’altre, sorgeix la voluntat en els altres d’entendre i buscar un port on poder reprendre les seves vides cadascú a la seva manera, respectant als altres.

  Respondre

 12. María Calle

  11 Jun 12
  19:39 #

  Encara que és un final molt trist, la història es molt emocionant . Com tots els comentaris del bloc, m’hauria agradat que la Blanca i en Saïd hagesin pogut marxarse fins a un altre lloc, molt i molt lluny de tots els convencionalismes socials, religiosos i culturals. Es sembla una mica a la història de Romeo i Julieta, dues persones que s’estimen molt y no poden estar juntes, perquè tot al seu voltant és en contra del seu amor.

  Respondre

 13. Jane Mugyabuso

  12 Jun 12
  15:38 #

  Crec La Blanca i Said s’enamoren i el pare es pasa molt contest quan s’adona que es casen.Llavors els pare l’ajuda a prepara la boda, aixi que invita a tots els seus amc. aixi que es casen i es van a viure a un altre pais i es van els dos a la mateixa religion,i son molt feliços.

  Respondre

 14. EVA GARCIA JIMENEZ

  12 Jun 12
  19:00 #

  Com m’agraden els finals feliçes, pel mi, el final ideal seria que la Blanca i el Said es casessin i fossin felices sense tenir en compte diferents creences religioses i socials.

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!