• Anem al mercat!

  Avui anem al Mercat de les Fontetes, a Cerdanyola, a fer una gimcana. Anirem parada per parada fent preguntes sobre els productes que hi venen. Els comerciants col·laboraran amb nosaltres i vosaltres podreu posar a prova, en un context real, el vostre català.

  Expliqueu després com ha anat, a quines parades heu anat, què heu preguntat i què us han contestat. També podeu explicar si aquesta activitat us ha servit per perdre una mica la vergonya, per conèixer productes que desconeixíeu, o refranys o dites en català, què us ha sorprès, etc.

 1. Eugenio Dorado

  17 jul. 12
  21:24 #

  Hola sóc l´Eugenio, el dimarts vaig estar al mercat amb els meus companys i vem fer una gimcana preguntant, a les parades.A la peixateria hi havien varies varietats de peixos. Vem preguntar a la xarcuteria i venian embotit tipic de Catalunya.Butifarra de l´ Emporda, de Vic, bull negre, fuet, mortadela catalana i llardons. A la fruiteria vem preguntar per la fruita de temporada, el meló, les cireres,les figues les prunes, els albercocs i el pressecs A la polleria també vem preguntar per varies cosetes ,un conill,un pollastre,salsitxes i pedrers.Ens ho hem passat moll bé. Una salutació. Eugenio

 2. MONICA

  18 jul. 12
  14:07 #

  Hola! sóc la Monica. Ahir al mercat m’ho vaig passar molt bé. He perdut una mica la vergonya de parlar, la gent era molt oberta i maca, i me he motivat per intentar-ho sola. He descobert que en català hi ha un peix que es diu TRUITA, com la de patates :-)! També estic contenta per el premi…!

 3. JUANJOSE GRANDE LINARES

  18 jul. 12
  18:49 #

  Hola a tots m’agradat molt la sortida al mercat el meu grup estaba format per: La Liseira,la Paulina,l’Asmal,en Ferran i yo mateig es tractava de practicar el nostre catala i ho hem fet practicant en el mecart de les Fontetes m’agradat molt el comportament dels venedors de les parades que san portat molt be amb mosaltres i ens an donat comfiança per poder parlar sense tenir cap bergonya.
  No hem guanyat pero hem participat daixo es tracta no?¿
  SALUTACIONS,PROFESOR,COMPANYS I COMPANYES

 4. Fatima

  19 jul. 12
  0:02 #

  Hola sóc la Fatima, ahir vaig anar al mercat amb el grup de companys de curs per practicar el català, va ser una bona experiència, encara que em senti una mica avergonyida per no entendre perquè la senyora de les fruites habalaba molt ràpid.
  les fotos van quedar molt boniques

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!