• Diari de lectura: La caixa de joies

  En aquesta entrada podreu fer cada setmana un comentari sobre el capítol que heu llegit del llibre. Recordeu que és obligatori i és una activitat d’avaluació. En el comentari heu d’explicar què ha passat al capítol que heu llegit i quines sensacions, emocions, records, etc., us han vingut en llegir-lo. El comentari ha de tenir unes 10 línies.

 1. Fabiola Vivas

  12 abr. 13
  20:34 #

  el capitol I parla de una noticie de accident mortal, parla de un home Executiu, el treballa molt i gairebé sempre te maldecap per que te problemes amb la seva exdona, te un gos que es diu Roy i li agrada passejar amb el i veure amb el seu grup (una noia, un home i un nen) tots amb el seus gossos, el gos del nen va trobar una caixa de fusta i els crida l’atenció

 2. Simona

  15 abr. 13
  17:11 #

  El libre comença amb la reproducción de una notícia de diari. Es tracta d’un accident de cotxe mortal on va perdre la vita un matrimoni, mentre, en canvi, el xofer se va salvar. A continuació l’autor ens presenta els carácters del conte. És un grup personas que es troban cada dia a un bosc, a prop de la ciutat, amb els seus gossos. Hi ha un home que fa de executiu a la seva oficina. És jove, treballa molt i va separar-se de la seva dona.
  Hi ha també una infermera que estima molt la seva gossa, és bonica, té un carácter agradable i és soltera. Els altres amos de gossos són un nen silenciós i timid i un home gran i coix que camina amb un bastó. Els quatres es coneixen poc, solo se fan companya en un lloc solitari. Hi ha també una persona misteriosa que sovint camina furtiva endinsant-se al bosc: un home calb i baix. Un dia el gos del nen, un animal gros amb potas gruixudes, fa un forat a terra i troba una caixa de fusta.
  El que m’agrada de aquest inici del conte, és que l’autor introdueix a poc a poc en la narració plana i sencilla una mica de misteri.

 3. Nataliia

  19 abr. 13
  23:31 #

  Aquesta setmana vaig llegir el primer capítol del llibre.Va començar per la notícia d’accident de cotxe,on va perdre la vida el matrimoni Vallcoberta.Nomes el xofer del vehicle va poder sortir amb vida.
  També tracte d’un home que és Executiu.
  L’Executiu és un home que treballa a una oficina,sempre està estressat i té mal de cap.Viu sol,fa poc temps que està divorciat.També tenia problemes amb la seva exdona.
  Cada vespre ell va a passejar amb el seu gos,en Roy.Aixi es relaxa molt.
  L’Executiu té un grup d’amics,que es troben al mateix temps amb els seus gossos.Són una noia,un home gran i un nen.Sempre es troben al final de la ciutat i els gossos juguen una estona.
  Aleshores un dia van veure un home.Estava trist i estrany,que caminava sol pel bosc.Al final del capítol van trobar alguna cosa en el bosc.

 4. Simona

  20 abr. 13
  14:39 #

  Esta setmana vaig legir dos capitols, el secundo i el tercer, perqué no vaig poder tancar la lectura: el conte esdevé a més a més misteriós.
  Els quatre amos dels gossos obren la caixa que han trobat enterrada i, amb gran sorpresa, descobreixen que està ple de joies molt valuosas. Tots estan sorpresos i comencen a fer suposicions: què hi fan aquí aquestes joies? son perduts o algú les ha robat i després les ha amagat? Pot ser és l’home misteriós que han vist al bosc que l’ha fet? El home coix pensa que han de avisar la policia. Però els altres no estan d’acord perquè pensen que poden vendre’ls i obtenir una gran quantitat de diners. L’executio, la noia i el nen haurien de tenir més diners per resoldre els seus problemes. Solo el home coix sembla no voler diners. El sembla saber coses que els altres no saben. Es silenciós i tancat des de quan ha perdut la seva esposa que va morir per una malaltia rara. L’única esperança era un metge que treballava a l’estranger però els non van tenir diners per viatjar. Ara tots quatre discuteixen però no saben què fer amb les joies i pensen quedar-se el dia següent per resoldre el cas. Però ningú confia en els altres i no vull deixar la caixa amagat al bosc. Finalment, el coix li proposa prendre la caixa i intercanviar els seus gossos com a penyora. Així que tothom hagi de tornar a aconseguir el seu gos. Tots estan d’acord i es van acomiadar però abans es van donar el número dels mòbils.
  En aquests capítols comencem a aprendre millor els caràcters de la historia, la seva vida i els seus problemes. El que es destaca és la solitud de cada un d’ells i una incapacitat per confiar en els altres.

 5. Pelle

  21 abr. 13
  18:10 #

  El capítol 1 comença amb un anunci en un diari que diu que una parella, els Vallcoberta que eren molt intressats en l’art, van morir en un accident de cotxe per culpa del terra glaçat. La història continua amb un Executiu que està molt nerviós i estressat degut a la seva feina i a la seva exdona. Cada vespre L’Executiu camina pel bosc amb el seu gos on es reuneix amb el seu grup, que també passeja els seus gossos. Després d’una estona un dels gossos troba una caixa de fusta enterrada. Poc abans de trobar la caixa el grup havia vist una persona que es comportava de forma estranya…

 6. Jenny

  21 abr. 13
  19:11 #

  Aquest cop de setmana vaig llegir el primer capitol que comença amb un notícies d’un accident fatal de cotxe. Un matrimoni conegut en el mon d’art van morir i el seu xofar va sofrir ferides greus.

  La història continua amb un home caminant amb el seu gos. Cada dia van a un bosc on us reuneixen el mateix grup de gent amb els seus gossos. Un dia, veuen un home estrany entrar i sortir del bosc sol i una mica més tard un dels gossos troba una caixa enterrada en el bosc.

  M’agrada la història fins ara perquè m’identifico amb la situació – tots els dies vaig al mateix bosc amb el meu gos i veig la mateixa gent passejant amb els seus gossos.

  Però, per desgràcia el meu gos mai ha trobat una caixa de tresor 🙁

  Tambè, la m’agrada perquè he après moltes paraules i expressions noves (quin fàstic; fer xafogar; un ruixat; de cop i volta; bordar) que pot utilitzar la propera vegada que vaig a fer un passeig amb el meu gos!

 7. rolando

  23 abr. 13
  11:59 #

  capítol 1:. tracta d’un parella que té un accident amb cotxe i muren i resulta erido el xofer i que afectat els veïns del poble i ala gent d’art perquè organisavan festes i ayudava a pintors i escriptors i aquest dia de l’accident tornavan d’una gala benèfica al teatre de l’opera, i no teian fills i l’única família hera la germana. avia 1 ejecutibo que tenia un gos i sortien a passejar com cada dia abans de sopar per relaxar perquè en el seu treball tenia molts problemes i amb la seva exdona que li demanava diners i la casa i quan anaven passejant van veure un grup de jovens mal bestidos i no li agradava el barri i sempre li s’encontaba al grup de gent a la mateixa hora i al mateix lloc no els coneixia però sàvia que Heran i els seus gossos jugavan mentre ells parlaven i només es coneixien entre ells pels gossos i l’executiu li va saludar i només li va contestar una dona que hera infermera i els altres va a estar en les seves coses i van parlar del temps .. i va aparèixer un home baix que els va mirar i es va entrar al bosc i van a preguntar-se que acia sol al bosc, que és un assassí que va entrrar als seus mates, va estar una bona estona i sortir els va mirar va dir alguna cosa en vós vaja i es va marxar i el gos del nen es va entrar al bosc i ho van a seguir i van trobar al gos cavant a la terra i an trobat una caixa de fusta

 8. Pelle

  23 abr. 13
  16:19 #

  El capítol 2 és curt, però és ara quan el grup desenterra la caixa. El Nen té por i creu que hi ha una bomba a la caixa. Ell dona uns passos cap enrere quan els altres obren la caixa. Quina sorpresa! És un tresor i dins hi ha joies: collarets, anells, arracades i braçalets.
  Parlen una estona sobre d’on ve i qui l’ha enterrat. Alguns sospiten que ha estat l’home al que van veure abans al bosc. L’home Coix diu que no pot ser ell, però l’Executiu sospita que L’home Coix sap més del que vol dir …

 9. Simona

  25 abr. 13
  14:37 #

  Capítol quatre.
  Després de deixar el bosc la infermera va cap a casa. Està molt atabalada per tota la situació i és trist. Crec que s’està fent gran i és encara soltera, la feina és pesada i guanya poc, el seu pis és vell i petit. Pensa en les joies misterioses, si els les quedessin, sí que l’agradaria tenir un poc més de diners. Podria lloguer un pis més gran i finalment anar a Nova York amb dues amigues de la feina… Però ara li fa falta la seva gossa i decideix trucar a l’home coix per haver noticies de ella. Ell li respon amb una veu estranya com si anés una mica borratxo, li assegura que la gossa està bé i tanca ràpidament la trucada. La Infermera es vesteix i va a la feina.
  Mentrestant el home coix va entrar a la seva casa. He estat al cementeri. Hi va cada dia a la tomba de la seva dona i sempre quan necessita consell li parla. “No sé que fer amb aquestes joies” li diu en veu alta i de sobte sap la resposta dins del seu cap: les joies ha de tornar a la seva propietària. Un cop a casa busca un retall de diari que guardava de feia temps i torna a reviure aquella vella història. Ara és el moment i sap que fer.
  En aquest capítol el autor del conte introdueix alguns detalls que ens fan pensar:
  Perquè el home coix té una veu estranya quan respon a la infermera? I perquè ha guardat fa tants anys aquell retall de diari i llegint-lo torna a reviure aquella vella istoria? Ja ho veurem endavant!

 10. Manuela

  26 abr. 13
  16:51 #

  El dia de Sant Jordi em semblava un dia perfecte per començar a llegir el llibre.
  He llegit els dos primers capítols.
  Em va agradar molt com va començar el llibre amb l’article d’un diari, sobre un misteriós accident de trànsit. Les descripcions de paisatge i de les persones amb seus gossos em van agradar molt.
  Em va semblar una mica estrany que la gent que passejava els gossos, es coneixien les feines i els noms dels gossos de cadascun però no els seus propis noms. Però m‘ imagino que m¬és endavant es sabran els noms de cadascun.
  Va ser molt divertit quan un gos va trobar una caixa misteriosa i llavors van començar les especulacions del que podia ser el contingut de la caixa. Després d’obrir la caixa van veure que hi havien joies i es van preguntar quin valor tindrien i qui ho va enterrar allà.

 11. Pelle

  28 abr. 13
  11:40 #

  El capítol 3 comença descrivint el pensionista Coix. La seva esposa va morir molt jove d’una malaltia poc comuna del cor. Com vidu, era molt insociable i trist i es quedava sempre a casa. L’home Coix no té molts diners perquè ell i la seva dona van vendre les joies i altres coses per poder tractar la seva malaltia. Ell és ara una mica millor perquè va trobar un cadell abandonat. La caixa del tresor no té molta informació, només el nom de Maria. El grup discuteix què fer amb la caixa. L’home Coix vol donar-ho a la policia i L’Executiu vol conservar-ho perquè la seva exdona l’està arruïnant. La infermera no diu res però està d’acord amb l´home Coix però no vol decepcionar l’Executiu, sembla que li agrada molt. El Nen tampoc diu res, però preferiria anar a casa i seure davant l’ordinador. Comença a fosquejar i el grup decideix reunir-se al dia següent. Degut a que desconfien els uns dels altres decideixen que l’home Coix s’emporti la caixa i s’intercanvien els gossos per assegurar-se que tots vindran al dia següent.També intercanvien els números de mòbil.

 12. María

  28 abr. 13
  17:09 #

  El primer capítol comença amb la notícia de la mort del matrimoni Vallcoberta en un accident de cotxe. El xofer del vehicle va poder sortir amb vida, i els motius de l´accident no es coneixen encara. El matrimoni Vallcoberta no tenía fills i era un matrimoni estimat per tothom, perque cada any organizaven festas a casa seva i ajudaven pintors, músics i escriptors.
  El llibre també tracta de un grup de persones que cada día anaven a passejar junts als seus gossos:
  L´Executiu, era un home que treballava molt, sempre estava nerviós i estressat, i tenia problemes con la seva dona.
  L´infermera, era una noia de trenta cinc o trenta- sis anys, molt sexi, i vestía amb molt de gust.
  El Coix, era un home de seixanta anys més o menys, era un home molt educat.
  El Nen era un adolescent molt timid, no parlava gaire sovint, i semblava trist i deprimit.
  Un día el grup van veure un home molt misteriós que va anar sol , va mirar al grup, y després es va endisar al bosquet.
  Van escoltar el gos del Nen que bordava molt fort. El gos va fer un forat a terra, i va trovar una caixa.

 13. Jenny

  29 abr. 13
  10:00 #

  Acabo de llegir el capítol 2, on els amos de gossos decideixen obrir la caixa que van trobar al bosc. Dins de la caixa hi ha moltes joies que ells creuen que son molt valuoses.

  Ara, han de decidir què fer amb la caixa. Sembla que el vell – l’Home Coix – vol informar a la policia, però els altres no sembla tan convençut que això és el que cal fer.

  M’agrada aquest capítol, perquè comencem a aprendre una mica més sobre els personatges, especialment el nen i la raó per la qual sempre dubta de si mateix.

  També vaig aprendre molts nous verbs! Per exemple, ajupir; xisclar, llepar, aixecar, atrevir-se

 14. rolando

  30 abr. 13
  13:47 #

  capítol 2: furgar la terra i van trobar una caixa de fusta allargada amb dibuixos de flors i es van quedar en silenci i el bosc Hera molt tranquil l’estiu passat va aver un incendi que deien que Hera probocado, pensaran que és una caixa de música l’executiu va agafar i el va obrir i es van quedar sorpresos pel que van veure són joies anells, collarets, brasaletes d’or de plata i pedres precioses i pensaran que el avian robat o perdut i van veure que eren joies antigues i molt cares i el nen vol avisar ala policia o buscar ala propietària per tornar-li i estava indecís si marxar o quedar-se per que era molt indecís i tenia aquest problema de ser indecís per que asse temps volia dir-li al seu pare que l’agradava els homes i no les dones i l’agradava l’executiu però no ho tenia clar i pensen que són l’home calb que vienron entrar al bosc la infermera va dir que a lomejor ho robat i se li van quedar mirant

 15. María

  05 maig 13
  16:22 #

  Capítol 2:
  El grup va trovar una caixa de fusta amb dibuixos de flors i plantes. L´infermera va pensar que podía ser una caixa de música, el nen va pensar que podía ser una bomba… Finalment, l´executiu va decidir obrir la caixa, y tots es van quedar molt sorpresos quan van a veure que la caixa tenía moltes joies molt valuoses.
  Cadascun pensava una cosa diferent de aquelles joies. El nen va pensar que algú les havía perdut, e´home Coix va pensar que algú les havía robat y les havía amagat després. L´infermera va pensar que podíen ser del home estrany que havíen vist abans.
  E´home Coix creía que el millor era avisar a la policía, pero els altres membres del grups no van estar d´acord. Dons, van a començar a pensar qué fer amb la caixa de joies.

 16. Jenny

  05 maig 13
  21:48 #

  En el capítol 3, els quatre amos de gossos continuen decidint què fer amb la caixa de joies. Sr Coix continuen vol informar a la policia, però l’Executiu creu que el millor seria compartir les joies entre ells. La infermera i el nen no sabeu què fer.

  Al final, no es posen d’acord de què fer, així que decideixen reunir-se per continuar la discussió. Però el problema és que no es fien els uns dels altres, pel que decideixen intercanviar gossos. D’aquesta manera, tothom haurà de tornar per reclamar el seu gos el que significa que ningú va a robar la caixa de joies.

  En aquest capítol també s’aprèn una mica més sobre Sr Coix. Des que la seva dona va morir fa molts anys ha viscut sol i sense gaire contacte amb altres persones. Porta una vida tranquil i solitària i la seva única companyia és el seu petit gos …….

 17. Tanya

  08 maig 13
  16:45 #

  He començat llegir el libre i me agrada molt, ja estic acabant el 4 capitul.
  Comença el libra amb una terrorifica noticia del diari, que diu de un axident de cotxa on va murir un matrimoni,pero el xofer es va salvar.
  despres l´autor ens presenta els rersonagas del conta. És un grup de cuatre personas que es troban al bosc a passegar amb els seus gossos.
  1 es un home jove que fa de executiu, traballa molt i se separa de la seva dona.
  2 es una dona molt agradable, es enfermera i soltera.
  3 es un nen timid i silencíos.
  4 es un hame grand i coix amb bastó.
  Un dia el gos gros del nen, fa un forat a terra i traba una caixa de fusta. El obrir la caixa discobreixen que esta ple de joies valuosas. El home grand pensa que han de avisar al policia. Pero els tres altres no estan d´acord i pensen vender i obtenir diners. Com no saben que fer, pensen quedar-se dema per resoldre el cas. El coix proposa prendre la caixa i intercanviar els seus gossos, aixi tothom tornara.
  La enfermera esta molt atabalada per la situacion, crec que esta gran i encara soltera, guaña poc i li agradaria un poc mes de diners. Ara li fa falta la seva gossa i truca el home coix. El li respondra amb una voz una mica borrotxo, li asegura que la gossa esta be i tanca rapidament.
  El home coix regresa a casa del cementeri, va cada dia a la tumba de la seva dona. Li pregunta el consell que fer amb les joies. Va a la casa i busca un retall del diari i torna a reviure aquella vella historia i en aquel moment el sap que fer.

 18. Tanya

  09 maig 13
  15:31 #

  He començat llegir el libre i me agrada molt, ja estic acabant el 4 capitul.
  Comença el libra amb una terrorifica noticia del diari, que diu de un axident de cotxa on va murir un matrimoni,pero el xofer es va salvar.
  despres l´autor ens presenta els rersonagas del conta. És un grup de cuatre personas que es troban al bosc a passegar amb els seus gossos.
  1 es un home jove que fa de executiu, traballa molt i se separa de la seva dona.
  2 es una dona molt agradable, es enfermera i soltera.
  3 es un nen timid i silencíos.
  4 es un hame grand i coix amb bastó.
  Un dia el gos gros del nen, fa un forat a terra i traba una caixa de fusta. El obrir la caixa discobreixen que esta ple de joies valuosas. El home grand pensa que han de avisar al policia. Pero els tres altres no estan d´acord i pensen vender i obtenir diners. Com no saben que fer, pensen quedar-se dema per resoldre el cas. El coix proposa prendre la caixa i intercanviar els seus gossos, aixi tothom tornara.
  La enfermera esta molt atabalada per la situacion, crec que esta gran i encara soltera, guaña poc i li agradaria un poc mes de diners. Ara li fa falta la seva gossa i truca el home coix. El li respondra amb una voz una mica borrotxo, li asegura que la gossa esta be i tanca rapidament.
  El home coix regresa a casa del cementeri, va cada dia a la tumba de la seva dona. Li pregunta el consell que fer amb les joies. Va a la casa i busca un retall del diari i torna a reviure aquella vella historia i en aquel moment el sap que fer.

 19. Simona

  11 maig 13
  14:58 #

  Capítol 5
  El executiu està emprenyat perquè el home coix té la caixa de les joies. Per a ell, la cosa més important són els diners i pensa que si poden els quedar les joies podria ser ric. Però no vull repartir-les amb el altres. Va estar tot el dia capficat en aquestes pensaments fins a l’hora de anar al parc. Aquí retroba les altres i comencen a discutir. El home coix els explica que coneix la història de les joies i mostra el vell tros de paper amb la noticia del accident de cotxe on va perdre la vita el matrimoni Vallcoberta. “Segur” dic “que el xofer va matar-les”. I continua els explicant que després de l’accident la germana de la senyora Vallcoberta va descobrir que algú avia robat les joies de la casa de la parella. Ell està segur que el xofer és l’home calb que passeja pel bosc i que és ell ha robat les joies i les ha amagat al bosc. Tot els altres pensen que ara han de dur les joies a la policia, però el home coix diu que coneix la germana de la dona rica i que puc ell mateix retornar-li les joies. Ara però ningú confia en el home coix, dubten que ell vull enganyar-los. Estan tots enfadats. La solució millor seria anar tots junts a casa de la germana de la senyora Vallcoberta, però el dia següent perquè mentrestant és tard per anar-hi. Així queden per l’endemà i cadascú se va amb el gos d’un altre.
  De aquest capítol del conte es pot veure com els diners porten més maldecaps que joies.

 20. Simona

  13 maig 13
  20:40 #

  Capítols sis i set

  Quan el nen arriba a casa està molt trist perquè no puc parlar amb algú dels seus problemes. El seu pare no l’escolta, la seva mare va anar-se amb un altre home i la sola companya és l’ordenador. Ara ve que el seu company de classe en Tomàs està connectat al xat i així li puc explicar la historia de les joies, pot ser que li doni un bon consell. En Tomàs li dic que ell no se emboliqui amb aquesta historia i que seria millor anar a la policia. El nen pensa però que si pogués haver més diners se n’aniria de casa a viure sol o amb en Tomàs que li agrada molt i és un noi decidit i no tan tímid com ell.
  El nen està espantat, te gana de parlar amb algú i pensa trucar a la infermera.

  Mentrestant l’executiu està mirant la tele en el seu pis quan sona el telèfon mòbil.
  És el seu advocat que li diu que la seva exdona no vull fer un tracte i han d’anar a judici. Aquesta noticia el posa nerviós i el fa enfadar. Pensa que quan es van casar semblaven una parella perfecta i ara no sap be perquè es van separar. O pot ser el sap. Pot ser que és perquè el no va voler nens i la seva dona en volia i ell no sabia escoltar-la. O pot ser perquè sempre va treballar molt per guanyar molt diners. Però ara és tard per saber-ho.

  És nit, la infermera esta davant l’hospital fumant i bevent un cafè tot sola, quan li sona el mòbil. És el nen que li expressa els seus dubtes per sobre la historia del home coix. Pot ser no és vera i l’home s’ha venut les joies. Qui sap se el tros de paper que les ha mostrat és una noticia de un diari de debò o va fabricar-lo. El nen vull descobrir-lo.

  Finalment veiem el home coix en el seu pis. Són las tres de la matinada i ell es està tornant boig. No puc dormir, sent la veu de la seva dona i beu molt conyac. S’aixeca i surt de casa. On anirà?

 21. Tanya

  20 maig 13
  15:29 #

  Hola a tots, he acabat els capituls sinc, sis i set.

 22. Tanya

  20 maig 13
  15:58 #

  Hola a tots, he acabat els capituls sinc, sis i set.
  El executiu es un homa que pensa sempre en els diners i no li agrada que el homa coix té la caixa de les joies. Pensa que puc ser molt ric sense reportirles amb els altres. Ana el parc i amb els altres comencen a discutir. El coix conte la história de un matrimoni que pendre la vita en un accident, que les joies son sevas, el xofer de matrimoni li va matar-les per ellas. Esta segur que l´home calb es el xofer que ha robat les joies. Coix di que coneix la germana de la dona rica i que confia en ell i crec que han de tornar a la policia.
  El nen del goss cuan arriba a casa no puc explicar a ningu de la seva familia. La mare va anar-se amb altre homa i su pare no l´escolta. Pensa parlar amb el seu amic Tomás en el xat i li dic, que millor es anar a la policia. Peró el nen pensa amb mes diners se n`aniria de casa seva per per viure amb Tomás.
  El advocat del executiu li diu que la seva exdona no vull fer el tracta i han d`anar a judici. El esta confus, no sap perque es van separar. Esta molt nervios i efadat.
  El nen llama per mobíl al enfermera. Li explica els seus dubtes, que pot ser del coix es tot falso de la història del coix i que el mismo vull descobrir-lo sol.
  El homa coix estic beure conyac en el seu pis, son les tres de la matinada. Derepent
  s´aixeca i surt de casa……………

 23. Simona

  20 maig 13
  18:12 #

  Capítol vuit
  La infermera, el nen i l’executiu es retroben a les sis de la tarda al parc amb els gossos. Tothom està nerviós esperant el home coix que encara no es veu. Ja pensen que no vindrà, que les ha enganyat i que s’ha quedat les joies o pot ser, diu el nen, el home calb, el xofer, el va matar per prendre-les. El nen diu que va trobar a la biblioteca el diari amb la noticia de l’accident i per això ja saben que la historia que va explicar l’home coix va passar de debò. La infermera comença a plorar perquè té por de no reveure la seva gossa, quan, de sobte, veuen a la vora el home calb. El executiu, enfadant-se, li diu que els ho saben que ell és un assassí però el home li explica que el coix els va dir una mentida i que és ell mateix el veritable xofer. Ara estan tots atabalats i el nen, que no és tant tímid com sembla, diu que han de anar a buscar el coix a casa seva.

 24. Simona

  20 maig 13
  20:32 #

  Capítol nou

  El nen, que saps on viu l’home coix, els condueix a un edifici alt i vell. No saben ni el nom de l’home ni el numero del pis però la infermera demana a un vell que surt de l’ascensor anant de compra si el conec. Ara ho saben i pugen al cinquè pis, tercera porta. Truquen però ningú obre. La infermera sent que la seva gossa els ha oïts i crida perquè vull entrar. El nen aconsegueix obrir la porta amb una targeta de crèdit i així es troben en un pis molt vell i dolent. Sembla que no hi hagi algú. Comencen a moure’s per el pis buscant la caixa de les joies, la infermera es queda en el menjador i mira les fotos que són a la paret. N’hi ha moltes amb la dona del home coix i en una es veu una parella que sembla molt rica, entre els un home amb un uniforme de xofer: és l’home coix!

 25. Jenny

  26 maig 13
  18:29 #

  En capítol 4 i 5 aprenem una mica més sobre la infermera i l’executiu i les raons per les que necessiten diners. La infermera vol canviar el seu treball perquè no li agrada fer el torn de nit que fa ara i també te ganes de comprar un pis nou, perquè no li agrada gaire el que ella lloga. Però sobretot vol viatjar a Nova York amb dues amigues de la feina i està pensant que amb els diners de les joies, seria capaç de fer totes aquestes coses.
  Mentresant, l’executiu té altres idees sobre que podia fer amb els diners. Vol impressionar a una noia que de vegades es veu en un cafè. Vol convidar-la a sopar en algun restaurant bo i fer-li un regal bonic i car però el problema es que la seva ex-dona se li quedava tots els diners.
  Al fin de capítol 5, tots ells es reuneixen per decidir què fer amb les joies. L’Home Coix explica que ell sap qui era la propietària de les joies i qui és l’home calb i els ensenya el full de diari que explica que va passar a Maria Vallcoberta i el seu marit.
  Ara estan d’acord que les joies s’han de tornar …. però no a la policia. En canvi, decideixen tornar-los a la germana de la senyora Vallcobeta i decideixen fer-ho tots junts.

 26. Simona

  28 maig 13
  15:29 #

  Capítol deu

  La infermera vull cridar però una mà bruta, grossa i forta li tapa la boca i sent una cosa punxeguda al coll: és la punta d’un ganivet. L’home coix agafa la infermera i diu al nen que entra al menjador que vull emportar-se les joies i sortir amb la infermera com ostatge. Mana al nen de portar-li la caixa que està amagat en un calaix de l’armari. L’executiu crida al coix que és un assassí i aleshores aquest comença a explicar la seva historia i com va provocar l’accident de cotxe per poder agafar les joies de la senyora Vallcoberta i amb elles pagar el viatge a l’estranger per curar la seva dona que era molt malalta i cap metge la podia salvar en el seu país. “La meva dona era tota la meva vida” – diu – “l’estimava molt”. Però desprès d’haver robat les joies, amb l’ajuda de un ferreter que va obrir la caixa forta, la dona va morir. Llavors ell va amagar-les al bosc on les havia trobat el gos del nen.
  “Ara” – diu l’home amb cara de boig – “les joies són per a la meva dona i jo les li portaré. L’executiu crida que ell vell no li fa por i camina cap a ell molt enfadat. El coix de sobte aparta la infermera i clava el ganivet a la panxa de l’executiu. Aquest cau a terra ferit de gravetat.

 27. Simona

  05 juny 13
  20:54 #

  Capítol onze

  La infermera és molt espantat però es agenolla al costat de l’executiu i demana al nen de buscar alguns medicaments per netejar la ferida que és profunda, si no trucaran a una ambulància l’home pot morir perquè perd molta sang. La noia agafa el seu mòbil i quan l’home coix ho veu li da un cop a l’esquena amb el ganivet. Ella fa un crit molt fort, cau a terra ferida i sense sentits. L’home coix crida, és fora de si, diu que ell volia les joies per curar la seva dona, però no hi va ser a temps i va ser culpable de la seva mort. “Ara les hi portaré les joies” i així dient surt del pis amb la caixa. El nen mentrestant s’avia amagat darrere del sofà amb la gossa de la infermera. Després de molta estona de silenci s’aixeca i pensa que l’executiu e la infermera son morts, hi ha molta sang al terra del pis, es mareja, pot només marcar el número de la policia i es desmaia.

 28. Simona

  07 juny 13
  20:11 #

  Capítol dotze: epíleg

  La infermera es desperta i no sap on es troba. Veu una habitació molt blanca que fa una olor molt coneguda: és en un hospital. Al costat hi han un agent de policia i un metge, aquest li explica que l’han hagut de operar i que per sort la ferida no era greu. La infermera ara recorda l’escena del dia anterior i pregunta com estan l’altre ferit i el nen. En Raul Negre, és dir l’executiu, va perdre molta sang, però viurà i el nen, que es diu en Pau Esteve, està be, no te ni una rascada.
  Quan els dos homes surten de l’habitació la infermera cau en un somni ple de malsons fins que es desperta i viu el nen al costat del seu llit. En Pau li explica que la policia va trobar l’home coix que estava cridant sobre la tomba de la seva dona, el van portar a comissaria i desprès potser el duran a un psiquiàtric. La infermera vull saber també com està la Nuca, la seva gossa. El nen es va emportar tots els gossos a la seva casa. Allà el seu pare, que mai va ser tan amable amb el seu fill, l’ajuda a cuidar els gossos. “I les joies? “,pregunta la infermera. Les té la policia i potser es quedaran en un armari.
  El conte s’ha acabat. Una historia on hi havia persones infelices, que pensaven que els diners podien resoldre els propis problemes. Sabem segur que a la fi la infermera i el nen han trobat una cosa més valuosa que les joies: l’amistat.
  Només una cosa no sabem: com es diu la infermera?

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!