ingredients:
10 panotxes de Blat de moro Blanc (tendre)
1 litre de llet
1/4 quilo de mantega de porc
1/4 quilo de margarina
1/2 quilo de sucre
1 cullera de sal
formatge fresc
nata
aigua…
preparació:
Barregem la mantega, margarina i sucre en una cassola al foc poc, temps, només per desfer-ho ,reserveu-ho en en cassó amb la llet i afegiu-hi la sal. Rasqueu el grans de blat de moro de les panotxes i moleu-lo, molt fi, conserveu la tuza del elote (fulles), afegiu -lo a la mescla i remeneu-ho molt bé.
a la tuza (pell de elote) poseu una cullerada de mescla i emboliqueu-ho doblegant la punta i feu el mateix del costat contrari, reservaeu i en una cassola amb poca aigua s’agrega una pessic de sal i sucre poseu al foc una hora aproximada.
Serveix-los amb nata i formatge fresc
9 rovells d’ ous
1 got de llet evaporada
1/2 got de llet condensada
caramel liquid
1/2 cullereta de ratllatura pela de llimona
Preparacio:
Barregeu amb la batedora els rovells d’ous despres poseu-hi 1 got de llet evaporada i 1/2 got de llet condensada. A continuacio, poseu-ho tot en un mottle previament untat amb el caramel liquid.
Aleshores, poseu-ho tot en un cassó amb aigua bulliu-ho fins tres quarts o 1 hora. Quan ja la noteu una mica presa traieu-la del foc i deixeu-la uns minuts mes a un cassó.
Per acabar quan ja estigui una mica tebi s´ha de ficar al frigorific.
Finalment, despres de 2 o 3 hores aboqueu-ho a una safata i ja pot servir per menjar.
500 gr. de farina
2 gots d´aigua
1 got d´oli
4 grans d´all
1 pessic de sal
6 pebrots verds
150 gr. de cansalada
4 xoriços petits
Preparació:
Escalfeu l´oli amb els alls, afegiu-hi els pedrots verds i els xoriços, quan estiguin fregits reserveu-los.
Acontinuació fregiu la cansalada a trossets i reserveu-la també.
A la mateixa paella afegiu-hi un grapat de farina i a continuació l´aigua.
Remeneu-ho i afegiu més farina poc a poc sense deixar de remenar, aixi fins que la barreja estigui solta.
Una vegada feta, afegiu-hi els ingredients fregits abans.
Aquest menjar pot acompanya-ho amb tomaquet, cogombres, meló, raïms, etc…
EMPANADA GALLEGA
INGREDIENTS: (Per al Farcit)
2 cebes grans
1 pebrot vermell
Pebrot dolç
1 llauna de tonyina
3 ous dus
Sal
PREPARACIÓ
Piqueu las cebes i el pebrot vermell, després fregiu-ho a foc suau en oli. Quan esta cuit salarem la ceba i el pebrot vermell i abocarem el pebrot dolç donarem unes voltes hi afegirem la resta de ingredients, (la tonyina i l’ou), ho remenaren tot junt, ja tenim el farcit fet
INGREDIENTS: (Per la massa)
Aigua
Farina
Sal
Oli
Llevat
PREPARACIÓ
Posem aigua tèbia junt a la farina la sal,el oli i el llevat i fem una massa i la treballem, la deixem reposar mitja hora.
Després agafem la massa i la repartim en dos, estirem amb un rodet un dels trossos de massa i el posarem en una safata de forn , aboquem el farcit, amb la resta de la massa fem el mateix l’estirem i la posem per sobre del farcit retallant la massa sobrant i l’apretem. La posem al forn mitja hora i ja està.
Ingredients
1,5 Kg de codonys.
600 Grams de sucre.
Utensilis
Cassola, espàtula, olla
Elaboració
1. Es renten els codonys i se’ls treu els pèls que porten.
2. En una olla gran es fan bullir els codonys sencers i amb la pela una mitja hora.
3. Quan estan quasi tous es treuen del foc i es deixen refredar.
4. Quan estan freds es tallen a trossos, se’ls treu el cor i les impureses que puguin tindre.
5. En una cassola gran hi posarem els codonys que prèviament haurem tallat a trossos, no s’ha de treure la pela, i els pesarem. Necessitem 1 kg de pasta de codonys. I hi tirarem el sucre pel damunt.
6. Els deixarem reposar tota la nit.
7. Amb la mateixa cassola es posa al foc i es fa bullir 45 minuts a foc baix, quan comença a bullir, s’ha de triturar amb una batedora de mà elèctrica, i no deixar de remenar amb una espàtula perquè no s’enganxi.
120 min.
Notes
Quan es treu del foc es posa en safates petites, i quan s’hagi refredat s’hi posa un paper de cuina al damunt de cada safata perquè absorbeixi el suc. Al cap d’uns 15 dies el podeu congelar i així no hi ha perill que s’eixugui.
INGREDIENTS:
– Oli d’oliva
– Mitja cullereta d’anís en gra
– 2 torrades de pa
– 1 canyella en branca
– Canyella mòlta
– Pela de llimona
– 4 cullerades de sucre
– 2 got de llet
– 1/2 got d’aigua
– 3 cullerades de farina
PREPARACIÓ:
Primer, talleu el pa en daus i fregiu-lo en oli d’oliva ben calent. Reserveu-lo.
Segon, sofregiu un mica l’anís en gra amb 4 cullarades de oli d’oliva. Reserveu-lo.
Tercer, poseu en un cassó tot els ingredients: llet, aigua, canyella en branca, pela de llimona, sucre, farina i l’oli colat de l’anís en gra. Remeneu-la la barreja molt bé fins a la perfecte dissolució.
Quan la barreja comença a bullir poseu el pa fregit amb anterioritat fins que torni a bullir durant un minut.
Un cop teniu la barreja fora del foc, poseu-la en tassó individual i poseu la canyella mòlta per sobre.
Finalment, quan estigui una mica tebi s’ha de ficar al frigorífic.
FARCIMENT.
-200 grams de carn picada de vedella i porc
-1 ceba tendra
-1 pastanaga
-4 grans d´all
-1 tomàquet
-1 ou
-1 raig de vi ranci (jerez)
-1 fulla de llorer
-1 pessic de sal d´all
-sal i pebre a gust
-oli d´oliva verge extra.
PER ARREBOSSAR.
-2 ou
-farina.
COM FER LES PATATES D¨OLOT.
En una cassolana amb oli poseu la ceba picada,
la pastanaga ratllada,els grans d´all en làmines ben fines,
la sal d´all i el llorer ofegarofegueu-ho fins que la ceba estigui transparent i amb una mica de color. Salpebrar Salpebreu la carn picada, barregeu-la bé, incorporarincorporeu-la al sofregit amb el tomàquet rallat, remeneu-ho i quan estigui ben barrejant afegit el vi ranci, remeneu-ho el foc.
Dexau-ho temperar i afegiu-l’hi. RentarlasRenteu i pelarlas peleu les patates, tallartalleu-les a rodanxes i fregiu-les en oli, retirar retireu-les abans que es daurin. Agafar Agafeu una rodanxa de patates i la cobrim amb farciment,la tapem amb una altra rodanxa i l´arrebossem, primer la passem per farina,
després per ou i despres per farina,fregiu-les al mateix oli fins daurarles, retireu-les.
Serviu-les amb amanida, i acompanyeu-les amb salsa de tomáquet,quetxup mostassa o maionesa, segons els gustos.
Rosa, fixa’t que havies escrit els verbs en infinitiu. Has de conjugar-los: talleu, barregeu, incorporeu…perquè t’estàs dirigint a algú, en aquest cas ‘a vosaltres’.
La resta està bé.
Resepta d’un plat típic d’Ucraïna per ezmorzar “SYRNIKI”
Ingredients:
250g formatge fresc
5cs farina
3cs sucre
1 ou
1 sobre de vainilla
1 pessic de sal
oli de gira-sol per fregir.
1. Barregeu l´ou amb el sucre, afegirafegiu-hi la sal, la farina, la vainilla i el formatge fresc. Prepareu la massa.
2. Feu 5-6 boletas, llavors presseu-les i passeu-les a la farina, fent voltes.
3. Fregiu-les a l´oli calent al foc mitjà-lent 5 minuts al cada costat.
Hola!
Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil.
Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris.
Ànims!
15 comentaris
Katia Maria
29 Abr 13
19:34 #
ingredients:
10 panotxes de Blat de moro Blanc (tendre)
1 litre de llet
1/4 quilo de mantega de porc
1/4 quilo de margarina
1/2 quilo de sucre
1 cullera de sal
formatge fresc
nata
aigua…
preparació:
Barregem la mantega, margarina i sucre en una cassola al foc poc, temps, només per desfer-ho ,reserveu-ho en en cassó amb la llet i afegiu-hi la sal.
Rasqueu el grans de blat de moro de les panotxes i moleu-lo, molt fi, conserveu la tuza del elote (fulles), afegiu -lo a la mescla i remeneu-ho molt bé.
a la tuza (pell de elote) poseu una cullerada de mescla i emboliqueu-ho doblegant la punta i feu el mateix del costat contrari, reservaeu i en una cassola amb poca aigua s’agrega una pessic de sal i sucre poseu al foc una hora aproximada.
Serveix-los amb nata i formatge fresc
pfreixa
02 Mai 13
23:44 #
Atenció amb els verbs!
Mitzi
30 Abr 13
0:50 #
FLAM de LLET (estil filipines)
Ingredients:
9 rovells d’ ous
1 got de llet evaporada
1/2 got de llet condensada
caramel liquid
1/2 cullereta de ratllatura pela de llimona
Preparacio:
Barregeu amb la batedora els rovells d’ous despres poseu-hi 1 got de llet evaporada i 1/2 got de llet condensada. A continuacio, poseu-ho tot en un mottle previament untat amb el caramel liquid.
Aleshores, poseu-ho tot en un cassó amb aigua bulliu-ho fins tres quarts o 1 hora. Quan ja la noteu una mica presa traieu-la del foc i deixeu-la uns minuts mes a un cassó.
Per acabar quan ja estigui una mica tebi s´ha de ficar al frigorific.
Finalment, despres de 2 o 3 hores aboqueu-ho a una safata i ja pot servir per menjar.
pfreixa
02 Mai 13
23:46 #
Molt bé!
loli
30 Abr 13
16:07 #
Migas de Farina
Ingredients per quatre persones:
500 gr. de farina
2 gots d´aigua
1 got d´oli
4 grans d´all
1 pessic de sal
6 pebrots verds
150 gr. de cansalada
4 xoriços petits
Preparació:
Escalfeu l´oli amb els alls, afegiu-hi els pedrots verds i els xoriços, quan estiguin fregits reserveu-los.
Acontinuació fregiu la cansalada a trossets i reserveu-la també.
A la mateixa paella afegiu-hi un grapat de farina i a continuació l´aigua.
Remeneu-ho i afegiu més farina poc a poc sense deixar de remenar, aixi fins que la barreja estigui solta.
Una vegada feta, afegiu-hi els ingredients fregits abans.
Aquest menjar pot acompanya-ho amb tomaquet, cogombres, meló, raïms, etc…
pfreixa
02 Mai 13
23:48 #
Molt bé!
pfreixa
02 Mai 13
23:39 #
EMPANADA GALLEGA
INGREDIENTS: (Per al Farcit)
2 cebes grans
1 pebrot vermell
Pebrot dolç
1 llauna de tonyina
3 ous dus
Sal
PREPARACIÓ
Piqueu las cebes i el pebrot vermell, després fregiu-ho a foc suau en oli. Quan esta cuit salarem la ceba i el pebrot vermell i abocarem el pebrot dolç donarem unes voltes hi afegirem la resta de ingredients, (la tonyina i l’ou), ho remenaren tot junt, ja tenim el farcit fet
INGREDIENTS: (Per la massa)
Aigua
Farina
Sal
Oli
Llevat
PREPARACIÓ
Posem aigua tèbia junt a la farina la sal,el oli i el llevat i fem una massa i la treballem, la deixem reposar mitja hora.
Després agafem la massa i la repartim en dos, estirem amb un rodet un dels trossos de massa i el posarem en una safata de forn , aboquem el farcit, amb la resta de la massa fem el mateix l’estirem i la posem per sobre del farcit retallant la massa sobrant i l’apretem. La posem al forn mitja hora i ja està.
(De part de la Mari).
cristina villegas
06 Mai 13
8:12 #
Codonyat
Ingredients
1,5 Kg de codonys.
600 Grams de sucre.
Utensilis
Cassola, espàtula, olla
Elaboració
1. Es renten els codonys i se’ls treu els pèls que porten.
2. En una olla gran es fan bullir els codonys sencers i amb la pela una mitja hora.
3. Quan estan quasi tous es treuen del foc i es deixen refredar.
4. Quan estan freds es tallen a trossos, se’ls treu el cor i les impureses que puguin tindre.
5. En una cassola gran hi posarem els codonys que prèviament haurem tallat a trossos, no s’ha de treure la pela, i els pesarem. Necessitem 1 kg de pasta de codonys. I hi tirarem el sucre pel damunt.
6. Els deixarem reposar tota la nit.
7. Amb la mateixa cassola es posa al foc i es fa bullir 45 minuts a foc baix, quan comença a bullir, s’ha de triturar amb una batedora de mà elèctrica, i no deixar de remenar amb una espàtula perquè no s’enganxi.
120 min.
Notes
Quan es treu del foc es posa en safates petites, i quan s’hagi refredat s’hi posa un paper de cuina al damunt de cada safata perquè absorbeixi el suc. Al cap d’uns 15 dies el podeu congelar i així no hi ha perill que s’eixugui.
pfreixa
08 Mai 13
17:10 #
Molt bé!
Elena
06 Mai 13
18:49 #
“GACHAS CASERES”
INGREDIENTS:
– Oli d’oliva
– Mitja cullereta d’anís en gra
– 2 torrades de pa
– 1 canyella en branca
– Canyella mòlta
– Pela de llimona
– 4 cullerades de sucre
– 2 got de llet
– 1/2 got d’aigua
– 3 cullerades de farina
PREPARACIÓ:
Primer, talleu el pa en daus i fregiu-lo en oli d’oliva ben calent. Reserveu-lo.
Segon, sofregiu un mica l’anís en gra amb 4 cullarades de oli d’oliva. Reserveu-lo.
Tercer, poseu en un cassó tot els ingredients: llet, aigua, canyella en branca, pela de llimona, sucre, farina i l’oli colat de l’anís en gra. Remeneu-la la barreja molt bé fins a la perfecte dissolució.
Quan la barreja comença a bullir poseu el pa fregit amb anterioritat fins que torni a bullir durant un minut.
Un cop teniu la barreja fora del foc, poseu-la en tassó individual i poseu la canyella mòlta per sobre.
Finalment, quan estigui una mica tebi s’ha de ficar al frigorífic.
pfreixa
08 Mai 13
17:11 #
Molt bé!
Rosa Mª Navas Saez
08 Mai 13
21:31 #
´PATATES D´OLOT:
Per 4 persones.
FARCIMENT.
-200 grams de carn picada de vedella i porc
-1 ceba tendra
-1 pastanaga
-4 grans d´all
-1 tomàquet
-1 ou
-1 raig de vi ranci (jerez)
-1 fulla de llorer
-1 pessic de sal d´all
-sal i pebre a gust
-oli d´oliva verge extra.
PER ARREBOSSAR.
-2 ou
-farina.
COM FER LES PATATES D¨OLOT.
En una cassolana amb oli poseu la ceba picada,
la pastanaga ratllada,els grans d´all en làmines ben fines,
la sal d´all i el llorer
ofegarofegueu-ho fins que la ceba estigui transparent i amb una mica de color.SalpebrarSalpebreu la carn picada, barregeu-la bé,incorporarincorporeu-la al sofregit amb el tomàquet rallat, remeneu-ho i quan estigui ben barrejant afegit el vi ranci, remeneu-ho el foc.Dexau-ho temperar i afegiu-l’hi.
RentarlasRenteu ipelarlaspeleu les patates,tallartalleu-les a rodanxes i fregiu-les en oli,retirarretireu-les abans que es daurin.AgafarAgafeu una rodanxa de patates i la cobrim amb farciment,la tapem amb una altra rodanxa i l´arrebossem, primer la passem per farina,després per ou i despres per farina,fregiu-les al mateix oli fins daurarles, retireu-les.
Serviu-les amb amanida, i acompanyeu-les amb salsa de tomáquet,quetxup mostassa o maionesa, segons els gustos.
pfreixa
10 Mai 13
12:20 #
Rosa, fixa’t que havies escrit els verbs en infinitiu. Has de conjugar-los: talleu, barregeu, incorporeu…perquè t’estàs dirigint a algú, en aquest cas ‘a vosaltres’.
La resta està bé.
Inna
10 Mai 13
20:31 #
Resepta d’un plat típic d’Ucraïna per ezmorzar “SYRNIKI”
Ingredients:
250g formatge fresc
5cs farina
3cs sucre
1 ou
1 sobre de vainilla
1 pessic de sal
oli de gira-sol per fregir.
1. Barregeu l´ou amb el sucre,
afegirafegiu-hi la sal, la farina, la vainilla i el formatge fresc. Prepareu la massa.2. Feu 5-6 boletas, llavors presseu-les i passeu-les a la farina, fent voltes.
3. Fregiu-les a l´oli calent al foc mitjà-lent 5 minuts al cada costat.
pfreixa
10 Mai 13
22:38 #
T’he corregit el verb i alguna altra coseta, però està molt bé!
Escriu un comentari
RSS dels comentaris