• Una recepta representativa…

    En aquesta entrada podeu compartir totes les receptes que heu presentat avui a classe!

    Recordeu d’escriure correctament les instruccions (amb els verbs i els pronoms que heu après).

    291001466_9d1a8b4ac5_m

  1. Katia Maria

    29 Abr 13
    19:34 #

    ingredients:
    10 panotxes de Blat de moro Blanc (tendre)
    1 litre de llet
    1/4 quilo de mantega de porc
    1/4 quilo de margarina
    1/2 quilo de sucre
    1 cullera de sal
    formatge fresc
    nata
    aigua…

    preparació:
    Barregem la mantega, margarina i sucre en una cassola al foc poc, temps, només per desfer-ho ,reserveu-ho en en cassó amb la llet i afegiu-hi la sal.
    Rasqueu el grans de blat de moro de les panotxes i moleu-lo, molt fi, conserveu la tuza del elote (fulles), afegiu -lo a la mescla i remeneu-ho molt bé.
    a la tuza (pell de elote) poseu una cullerada de mescla i emboliqueu-ho doblegant la punta i feu el mateix del costat contrari, reservaeu i en una cassola amb poca aigua s’agrega una pessic de sal i sucre poseu al foc una hora aproximada.
    Serveix-los amb nata i formatge fresc

    Respondre

    1. pfreixa

      02 Mai 13
      23:44 #

      Atenció amb els verbs!

      Respondre

  2. Mitzi

    30 Abr 13
    0:50 #

    FLAM de LLET (estil filipines)

    Ingredients:

    9 rovells d’ ous
    1 got de llet evaporada
    1/2 got de llet condensada
    caramel liquid
    1/2 cullereta de ratllatura pela de llimona

    Preparacio:

    Barregeu amb la batedora els rovells d’ous despres poseu-hi 1 got de llet evaporada i 1/2 got de llet condensada. A continuacio, poseu-ho tot en un mottle previament untat amb el caramel liquid.

    Aleshores, poseu-ho tot en un cassó amb aigua bulliu-ho fins tres quarts o 1 hora. Quan ja la noteu una mica presa traieu-la del foc i deixeu-la uns minuts mes a un cassó.
    Per acabar quan ja estigui una mica tebi s´ha de ficar al frigorific.

    Finalment, despres de 2 o 3 hores aboqueu-ho a una safata i ja pot servir per menjar.

    Respondre

    1. pfreixa

      02 Mai 13
      23:46 #

      Molt bé!

      Respondre

  3. loli

    30 Abr 13
    16:07 #

    Migas de Farina

    Ingredients per quatre persones:

    500 gr. de farina
    2 gots d´aigua
    1 got d´oli
    4 grans d´all
    1 pessic de sal
    6 pebrots verds
    150 gr. de cansalada
    4 xoriços petits

    Preparació:

    Escalfeu l´oli amb els alls, afegiu-hi els pedrots verds i els xoriços, quan estiguin fregits reserveu-los.
    Acontinuació fregiu la cansalada a trossets i reserveu-la també.
    A la mateixa paella afegiu-hi un grapat de farina i a continuació l´aigua.
    Remeneu-ho i afegiu més farina poc a poc sense deixar de remenar, aixi fins que la barreja estigui solta.
    Una vegada feta, afegiu-hi els ingredients fregits abans.
    Aquest menjar pot acompanya-ho amb tomaquet, cogombres, meló, raïms, etc…

    Respondre

    1. pfreixa

      02 Mai 13
      23:48 #

      Molt bé!

      Respondre

  4. pfreixa

    02 Mai 13
    23:39 #

    EMPANADA GALLEGA
    INGREDIENTS: (Per al Farcit)
    2 cebes grans
    1 pebrot vermell
    Pebrot dolç
    1 llauna de tonyina
    3 ous dus
    Sal
    PREPARACIÓ
    Piqueu las cebes i el pebrot vermell, després fregiu-ho a foc suau en oli. Quan esta cuit salarem la ceba i el pebrot vermell i abocarem el pebrot dolç donarem unes voltes hi afegirem la resta de ingredients, (la tonyina i l’ou), ho remenaren tot junt, ja tenim el farcit fet
    INGREDIENTS: (Per la massa)
    Aigua
    Farina
    Sal
    Oli
    Llevat
    PREPARACIÓ
    Posem aigua tèbia junt a la farina la sal,el oli i el llevat i fem una massa i la treballem, la deixem reposar mitja hora.
    Després agafem la massa i la repartim en dos, estirem amb un rodet un dels trossos de massa i el posarem en una safata de forn , aboquem el farcit, amb la resta de la massa fem el mateix l’estirem i la posem per sobre del farcit retallant la massa sobrant i l’apretem. La posem al forn mitja hora i ja està.

    (De part de la Mari).

    Respondre

  5. cristina villegas

    06 Mai 13
    8:12 #

    Codonyat

    Ingredients
    1,5 Kg de codonys.
    600 Grams de sucre.

    Utensilis
    Cassola, espàtula, olla

    Elaboració
    1. Es renten els codonys i se’ls treu els pèls que porten.
    2. En una olla gran es fan bullir els codonys sencers i amb la pela una mitja hora.
    3. Quan estan quasi tous es treuen del foc i es deixen refredar.
    4. Quan estan freds es tallen a trossos, se’ls treu el cor i les impureses que puguin tindre.
    5. En una cassola gran hi posarem els codonys que prèviament haurem tallat a trossos, no s’ha de treure la pela, i els pesarem. Necessitem 1 kg de pasta de codonys. I hi tirarem el sucre pel damunt.
    6. Els deixarem reposar tota la nit.
    7. Amb la mateixa cassola es posa al foc i es fa bullir 45 minuts a foc baix, quan comença a bullir, s’ha de triturar amb una batedora de mà elèctrica, i no deixar de remenar amb una espàtula perquè no s’enganxi.
    120 min.
    Notes
    Quan es treu del foc es posa en safates petites, i quan s’hagi refredat s’hi posa un paper de cuina al damunt de cada safata perquè absorbeixi el suc. Al cap d’uns 15 dies el podeu congelar i així no hi ha perill que s’eixugui.

    Respondre

    1. pfreixa

      08 Mai 13
      17:10 #

      Molt bé!

      Respondre

  6. Elena

    06 Mai 13
    18:49 #

    “GACHAS CASERES”

    INGREDIENTS:
    – Oli d’oliva
    – Mitja cullereta d’anís en gra
    – 2 torrades de pa
    – 1 canyella en branca
    – Canyella mòlta
    – Pela de llimona
    – 4 cullerades de sucre
    – 2 got de llet
    – 1/2 got d’aigua
    – 3 cullerades de farina

    PREPARACIÓ:
    Primer, talleu el pa en daus i fregiu-lo en oli d’oliva ben calent. Reserveu-lo.
    Segon, sofregiu un mica l’anís en gra amb 4 cullarades de oli d’oliva. Reserveu-lo.
    Tercer, poseu en un cassó tot els ingredients: llet, aigua, canyella en branca, pela de llimona, sucre, farina i l’oli colat de l’anís en gra. Remeneu-la la barreja molt bé fins a la perfecte dissolució.
    Quan la barreja comença a bullir poseu el pa fregit amb anterioritat fins que torni a bullir durant un minut.
    Un cop teniu la barreja fora del foc, poseu-la en tassó individual i poseu la canyella mòlta per sobre.
    Finalment, quan estigui una mica tebi s’ha de ficar al frigorífic.

    Respondre

    1. pfreixa

      08 Mai 13
      17:11 #

      Molt bé!

      Respondre

  7. Rosa Mª Navas Saez

    08 Mai 13
    21:31 #

    ´PATATES D´OLOT:
    Per 4 persones.

    FARCIMENT.
    -200 grams de carn picada de vedella i porc
    -1 ceba tendra
    -1 pastanaga
    -4 grans d´all
    -1 tomàquet
    -1 ou
    -1 raig de vi ranci (jerez)
    -1 fulla de llorer
    -1 pessic de sal d´all
    -sal i pebre a gust
    -oli d´oliva verge extra.

    PER ARREBOSSAR.
    -2 ou
    -farina.

    COM FER LES PATATES D¨OLOT.

    En una cassolana amb oli poseu la ceba picada,
    la pastanaga ratllada,els grans d´all en làmines ben fines,
    la sal d´all i el llorer ofegarofegueu-ho fins que la ceba estigui transparent i amb una mica de color.
    Salpebrar Salpebreu la carn picada, barregeu-la bé, incorporar incorporeu-la al sofregit amb el tomàquet rallat, remeneu-ho i quan estigui ben barrejant afegit el vi ranci, remeneu-ho el foc.
    Dexau-ho temperar i afegiu-l’hi.
    Rentarlas Renteu i pelarlas peleu les patates, tallar talleu-les a rodanxes i fregiu-les en oli, retirar retireu-les abans que es daurin.
    Agafar Agafeu una rodanxa de patates i la cobrim amb farciment,la tapem amb una altra rodanxa i l´arrebossem, primer la passem per farina,
    després per ou i despres per farina,fregiu-les al mateix oli fins daurarles, retireu-les.
    Serviu-les amb amanida, i acompanyeu-les amb salsa de tomáquet,quetxup mostassa o maionesa, segons els gustos.

    Respondre

    1. pfreixa

      10 Mai 13
      12:20 #

      Rosa, fixa’t que havies escrit els verbs en infinitiu. Has de conjugar-los: talleu, barregeu, incorporeu…perquè t’estàs dirigint a algú, en aquest cas ‘a vosaltres’.
      La resta està bé.

      Respondre

  8. Inna

    10 Mai 13
    20:31 #

    Resepta d’un plat típic d’Ucraïna per ezmorzar “SYRNIKI”
    Ingredients:
    250g formatge fresc
    5cs farina
    3cs sucre
    1 ou
    1 sobre de vainilla
    1 pessic de sal
    oli de gira-sol per fregir.

    1. Barregeu l´ou amb el sucre, afegir afegiu-hi la sal, la farina, la vainilla i el formatge fresc. Prepareu la massa.
    2. Feu 5-6 boletas, llavors presseu-les i passeu-les a la farina, fent voltes.
    3. Fregiu-les a l´oli calent al foc mitjà-lent 5 minuts al cada costat.

    Respondre

    1. pfreixa

      10 Mai 13
      22:38 #

      T’he corregit el verb i alguna altra coseta, però està molt bé!

      Respondre

Escriu un comentari a Katia Maria

RSS dels comentaris

Cancel·la respondre a comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!