• Lectura per al Bàsic 2.

  trampa-de-focUs presento el llibre que llegirem aquest trimestre:

  Trampa de foc, Núria Martí Constans

  Aquí en teniu el resum:

  El 25 de març de 1911 en un gran incendi a la fàbrica Triangle de Nova York van morir 146 persones, la majoria eren dones que treballaven en condicions pèssimes. Aquest fet va originar una revolta de les dones que va obligar a canviar les lleis laborals. L’incendi és l’origen històric del Dia de la Dona Treballadora i de la història de la novel·la.

  La feina que heu de fer aquí al bloc és la següent:

  Cada setmana heu de fer un comentari sobre els capítols que hagueu llegit del llibre. Per anar tots alhora, us proposo el següent calendari:

  De l’1 de maig al 8 de maig Llegir fins a la pàgina 33.
  Del 8 de maig al 15 de maig Llegir fins a la pàgina 63.
  Del 15 de maig al 22 de maig Llegir fins al final.
  El 29 de maig comentarem a classe el capítol “I tu, què en penses”.

  En el comentari heu d’explicar què ha passat al capítol que heu llegit i quines sensacions, emocions, records, etc., us han vingut en llegir-lo. El comentari ha de tenir unes 10 línies.

  Ànims i endavant!!

  Maria

 1. Ausma

  27 abr. 13
  20:46 #

  Molt bé!!!! un llibre mes per llegir :)))

 2. Núria Martí

  30 abr. 13
  19:43 #

  Espero que us agradi molt i que sorgeixin molts comentaris!
  Salutacions cordials!
  Núria Martí Constans

  1. Palmira

   02 maig 13
   23:55 #

   Hola, Núria! El trimestre passat, a part de Trampa de foc, també vam fer llegir Les mateixes estrelles i Set dies al llac.

  2. mbadiar

   03 maig 13
   13:48 #

   Hola, Núria,
   Gràcies per saludar-nos! Quin honor!
   Espero que els comentaris siguin enriquidors per a tots!
   Maria

 3. Carmen

  03 maig 13
  20:17 #

  Hola a tots.
  He llegit fins a la pàgina 33.
  Em sembla un llibre interessant.
  M’agrada com descriu tot el relacionat amb aquella epoca,els viatges,les duanes,la gent,etc.
  Deu ser molt complicat emigrar a un pais sense conèixer la seva llengua.
  Sobretot si són nenes.
  L’abús en el treball no ha canviat tant com sembla.
  Continuaré llegint ,ja us expliqués que em sembla la resta de capitols.

  Una salutació.
  Carmen.

 4. brahim

  06 maig 13
  21:22 #

  Hola tothom;
  Us comento bravament el contingut del primer part del llibre “Trampa de foc”, es un llibre interessant Leroy i li diu a l’era dels primers anys del segle XX i algunes persones que pateixin de la pobresa i la marginació i la fam.
  Amb el començament del segle XX el món ha conegut un ràpid desenvolupament de la indústria i sobretot l’aparició de diverses noves ciutats industrials incloent Nova York, on la migració a aquesta ciutat i la recerca de noves oportunitats d’ocupació són força ofertes i entre els immigrants es troben una família Italiana petita composta per tres membres el pare i les seves dues filles la bat-tina i la laura tots aspiren i somien només per aconseguir una petita part del somni a creuar la ciutat de Nova York. I després buscar una feina digna i un bé estar millor i també perquè poden anar estalviant una mica de diners per complir un somni de tornar al país d’origen i crear un projecte que els permet viure honradament i sense pensar també en les conseqüències de la migració i que pot ser seguit pel dur treball i el baix cost.
  Vaig a seguir llegint i després vaig a explicar a vostè la resta de la història. Una salutació

 5. CHARI

  07 maig 13
  9:52 #

  Hola.
  Aquesta novel-la es basa sobre uns fets a principïs del segle XX , en Nova York. On va-hi uns canvis industrials importants que modifico el treball, les ciudats i les persones.
  És la història d’una familía italiana composta de pare i dues germanes que emigren a Estats Units.
  Era el somni de tots els que havia fet el mateix viatge. Tots els somnis cavien en veure la realitat callis de fang, cases petites i humides, els barris per nacions o races i el trebal en condicions pèssimes i malament pagat. No era el que elles esperaven i crea un desanimo en les dues germanes.
  Un llibre molt maco. fins dimecres, adéu

 6. Marisol Montoya

  07 maig 13
  17:03 #

  Aquest llibre tracta dels primers anys del sedle XX part de Europa i América del Nort. Les dones tindrán un paper important ja que havia moltes feines per elles en fabriques de roba. Eran dues germanes i tenian disset anys que miravan asombrades la estatua de la llibertat una figura que repreentava a la dona amb una corona de set punxes. Era en gener de 1911. Les dues germanes viatjaven amb el seu pare ,tres semanes va durar el viaje amb vaixell.Elles vivien en Italia, pero com va a morir la seva mare no havia feina per tots, i van decir emigrar a un altre país anomenat Nova York. Cada día arribavan 2.000 persones que volian treballar. Després de fer dues hores de cua en la doana els va revisar un médic els ulls, la llengua i les mans, per saber que no etaven malaltes.Per fi es troben amb el seu oncle que els hi estava esperant. El oncle vivia en la part baixa de Manhattan, les cases tenien quatre o cinc pisos i eran de color vermell, era petit no tenia electricitat i olia molt a humetat. Les dues germanes es van posar a treballar en una fabrique de roba treballan dotze hores diarias a 6 dolares era molt poc.

 7. Marisol Montoya

  07 maig 13
  17:04 #

  Me equivocat es siglo XX

 8. Marcelo

  08 maig 13
  18:58 #

  n aquest primer capítol de llibre per llamrlo d’alguna manera, ens s’ambienta en priencipios del segle XX, i ens presenta una família italiana, composta per dues germanes bessones i el seu pare, que decideixen immigrar de la seva terra a causa que vivien en un poble molt pobre i no havia feina per a tots.
    New York la terra de les oportunitats, és la destinació escollida, amb la idea de poder ajuntar alguns diners i poder tornar al seu país i muntar el seu propi negoci.
  Ahi els espera el seu oncle, els porta a viure al seu pis, en una zona de New York a la qual criden “petita Itàlia”. Un cop instal · lats. seu oncle els té reservada una feina a les bessones en una fàbrica de roba, però les condicciones laborals no era el que esperaven, veurem en el següent capítol com es desenvolupen els primers dies de feina a la fabriaca ….. fins la setmana que ve.
    Records

 9. Marcelo

  08 maig 13
  18:59 #

  Huuh me ha faltat una E…… En aquest…jajajaj us sento

 10. Rafael

  11 maig 13
  22:08 #

  En aquesta primera part del llibre em sembla molt interessant com es descriu els llocs a la vella ciutat de Nova York. Quan estic llegint puc imaginar com era abans. També puc comprendre la curiositat que senten las germanes en arribar a un país desconegut perquè a mi m`ha passat el mateix quan jo vaig venir a Catalunya. Continuaré llegint fins a descobrir com es desenvolupa la història que li dóna el nom al llibre.

 11. CHARI

  12 maig 13
  16:08 #

  Llegim aquets llibre, vaig recordar quan nosaltres em deixar els nostres origens per trobar una vida millor en sufrit tots els inconvenients que l’emigració té. Quan homes, dones i nens venen em pete-ras i posen la seva vida em perill amb la esperança a trobar un mont millor.
  Les condicions laboral hi ha millorat a poc a poc.
  Però en altres lloc con a Àsia segueixen con abans, fa unes setmanes a passat una tragèdia un esfundrament en una fabrica tèxtil.

  Fins dilluns

 12. mbadiar

  13 maig 13
  16:00 #

  Hola a tots,
  Fixeu-vos en els comentaris de la Carmen, el Rafael i la Chari.
  Són bons exemples del que volem que feu en aquest diari d’aula.
  Gràcies per compartir questes reflexions amb nosaltres!
  Ànims!
  Maria

 13. brahim

  14 maig 13
  17:57 #

  Hola,
  Vaig a tractar a través d’aquesta part d´explicar l´evolució ràpid de la vida de la Laura i la Bettina.
  Com es pot veure en aquesta part la fusió ràpida de les dues germanes en la seva nova vida a la ciutat de Nova York, A través de que la Laura ha conegut a un dels seus col•legues i la vinculació d’ells amb una història d’amor i la sensació que està embarassada d’ell. I d’altra camí, la lluita de Bettina per reclamar els drets socials i materials dels treballadors. I En el moment en què la Laura era prudent i acurada per revelar el misteri del seu interior a en Mark, El que es temia per tots els treballadors va passar, un incendi a la fàbrica ha creat el pànic i la por en els cors dels treballadors i la defensa tots per escapar i sobreviure ells i les seves vides amb l’angoixa dels treballadors i transeünts sobre el que va passar a la fàbrica…
  Fins a cert punt, ara i com es poden veure, ens resulta bella i expressiva història val la pena llegir-la i seguir-la.

 14. Carmen

  19 maig 13
  21:05 #

  Hola a tothom.

  Avui he acabat el llibre.
  Nomès puc dir,que em sento afortunada no haver-hi viscut aquesta tragèdia.
  Llegir-lo, m,ha fet sentir el dolor d’aquestes noies en el foc.
  Es molt trist que han de passar coses dolentes perque hi hagi un canvi.
  Estic agraida que encara hi hagi gent que vol lluitar pels drets humans.
  Una salutació.

 15. Rafael

  19 maig 13
  22:55 #

  M`ha agradat el que fan les noies per diversió: ballar. En sembla que ballar es una bona manera de conèixer gent nova. La Bettina pot trobar un xicot perquè la Laura ja te el seu, en Mark. jajaja
  Però la Bettina pot acusar el senyor king de assetjament a la feina per la forma en com la mira. Aquesta paraula ‘assetjament’ vol dir quan un cap molesta a un treballador o treballadora, pot ser psicològic i/o sexual.

  1. mbadiar

   24 maig 13
   13:26 #

   Molt ben explicat això de l’assetjament, Rafael!

 16. brahim

  20 maig 13
  15:31 #

  hola,
  Hem arribat al final de la història, i com es pot veure el somni de la recerca d’una nova vida plena de felicitat es va convertir en una dolorosa tragèdia va causar la mort de 146 noies, entre les víctimes hi ha la Bettina, i si no tingués l’anell de la seva mare no li hauran reconegut, i amb la pèrdua de la seva germana la Laura ha patit molt sobre el que va passar. En desviar tot això, ens trobem amb la intransigència del senyor King a la vista de la justícia i no va admetre del que va passar, però més de tot ha representat una absolució del que va tenir lloc a la fàbrica i des d’aquell moment han canviat tots els criteris i després han treballat per millorar les condicions dels treballadores que coincideixen amb els esdeveniments del Dia Mundial de les Dones Treballadors (Dia 8 de març).

 17. Claudio Verdugo

  20 maig 13
  17:39 #

  El llibre m’agradat molt,de moment esta molt interesant la historia de les noies.M’ha fet recordar un llibre que vaig llegir quan jo era petit,del escritor Edmundo De Amicis que es diu Corazon (cor).

 18. brahim

  21 maig 13
  17:46 #

  És lamentable i molt lamentable que estem al segle XXI i encara vivim les mateixes circumstàncies que va ser experimentades pels homes del segle XX, quan l’avarícia de les corporacions multinacionals per assegurar un guany ràpida amb baix cost els fa sords de les conseqüències que es puguin produir darrere de l’explotació de la màquina humana barata, malgrat tots els residus que es poden impugnar després.
  Sobre aquesta base, el deure de les organitzacions i els grups de drets humans per a un intervenció ràpida i estricta per frenar i reduir el poder i el domini d’aquestes forces (empreses), i en particular en els països del món tercer perquè totes les persones poden viure amb dignitat i garanteixen una subsistència honorable i aspiren a una vida casta.

 19. mbadiar

  24 maig 13
  13:28 #

  Molt bé!
  Us felicito a tots pels vostres comentaris i reflexions!

  Ara podem comentar l’experiència de llegir en català? Què tal? Havíeu llegit abans algun altre llibre en català? Com ha anat?

  Maria

 20. CHARI

  02 juny 13
  12:05 #

  És una novella molt emotiva, feta en la realitat de un món com és l’emigració, que ara mateix segueixen patint la gent que deixa els seus orígens per trobarse un món millor, i la realitat és mol diferent.
  És un llibre que hi ha sigut fàcil d’entrendre i llegir-ho m’ ha agradat molt.
  Felicitat Núria.
  Hi ha un documental que es diu Xina Blue, on es parla de les condicions laborables i humanes que segueix havent-hi en molts paises, com la Xina.
  Hem de pensar quan comprem aquestes marques en què condicions es fabriquen.

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!