• Quin és el teu restaurant preferit?

  baixa (7)El meu restaurant preferit no és ben bé un restaurant, és un cafè on es pot sopar, fer una cervesa i fer unes tapes o també, fer una bona copa de vi. És diu Puku i és a Gràcia. És una antiga cooperativa de treballadors que han condicionat i arreglat perquè sigui un cafè, bar, restaurant.

  M’agrada perquè tenen bons vins, el menjar és bo i original i els preus assequibles. S’hi poden menjar coques de recapte, carxofes confitades, tomàquets secs, embotits i formatges catalans i espanyols. Però la seva especialitat són les coques! També tenen un coulant de xocolata boníssim!! El preu està bé perquè no passa mai de 20€, això sí, si no demanes un vi excessivament car, que també en tenen!

  Els cambrers són molt simpàtics i el servei és ràpid i eficient. Us recomano que hi aneu si no el coneixeu! L’adreça és carrer Guilleries, 10, de Barcelona i per anar-hi heu d’agafar el metro, línia 3 i baixar a Fontana. Un cop sou al carrer, heu de tombar a l’esquerra i agafar el carrer Astúries, seguir tot recte fins al carrer Torrent de l’Olla, travessar-lo, seguir fins a la Plaça del Diamant i allà girar a l’esquerra, a sota de la plaça trobareu el carrer Guilleries, heu de baixar una mica i el restaurant és a mà esquerra!

  I vosaltres? Quin és el vostre restaurant preferit??

 1. Paul Tandalla

  13 maig 13
  20:13 #

  el meu restaurant favorit està a Quito al nord de la ciutat però també n’hi ha en altres sectors, és un lloc molt familiar on es pot gaudir d’entrepans, cafè, menjars típics de l’Equador
  a més del plat principal d’aquest lloc que és Macedonia de fruites amb crema. Aquest restaurant esta situat prop l’antic aereoport i al davant d’una estació del Ecovia.
  Hi va tot tipus de gent gran, joves i nens, és un lloc per passar un moment tranquil amb la família o amics.

  1. mcampoy

   19 maig 13
   18:02 #

   Paul, està molt bé, t’he marcat en negreta les correccions.

 2. Mariela

  14 maig 13
  12:13 #

  El meu restaurant preferit es Peruà tinc la sort que li agrada molt al meu marit, es diu KENKO II especialitat en peix el plat estrella el ceviche, es ample i tranquil, els cambres son molt amables i el servei es ràpid a pesar de que alguns plats necessiten mes temps de cuinar, no hi ha menú els caps de setmana es carta el preu per dos persones inclous postre i cafè una mitja de 40€
  El restaurant esta a Barcelona en el c/ 2 de maig i per anar-hi desde Sant Cugat heu d agafar els ferrocarrils catalanes fins la parada de provença hi ha dues opcions de metro L5 fins la parada de sagrada família i un altra transbordament a la L2, fins la parada de encants sortir en direcció carrer Valencia girar a l esquerra i pujar un carrer i mig y sei es trobarà el restaurant.

  1. mcampoy

   19 maig 13
   18:06 #

   Molt bé, Mariela! Te fet les correccions en negreta.

 3. cheikh madhoun

  14 maig 13
  16:17 #

  Encara recordo le meva infància, quan anava amb el meu pare cap el” SOUSS”era un lloc que m’agradava molt perque hi havia de tot i sobretot coses molt antigues i és clar amb una manera tan tradicional que em deixava molt sorprès, pero el que mes em fascinava,era el seus plats i el seu ambient ,m’en recordo quan era de nit hi havia una petita sala on es perfilaven musics tradicionals i començaven a cantar amb un dialecte bere-bere que em semblava molt atractiu perque veia a la gent aplaudint cada vegada mes, i en cada taula hi havia una varietat de menjars molt rics i bé elaborat, sobretot el que m’agradaba molt eran els pinxos de xai amb el te i el pà tradicional uns plats deliciosos i mes demanat.era un restaurant molt reconegut a la medina d’oujda travesant el zoco cap la gran mesquita queda a mà dreta just al davant de l’estació dels autobusos.

  1. mcampoy

   19 maig 13
   18:11 #

   Molt bé, Cheikh! T’he marcat les correccions en negreta.

 4. Pelle

  14 maig 13
  22:28 #

  El meu restaurant preferit es diu “El Vaso de Oro” a Barcelona. De Sant Cugat prenc el tren fins a Plaça Catalunya i després agafo el metro fins a la Barceloneta. Després de pujar del metro travesso el carrer més gran i a l’esquerra hi ha el carrer de Balboa 7 on es troba “El vaso de oro”. El restaurant consta només d’una llarga barra per menjar de peu. Tenen tapes tradicionals i el més saborós que he menjat és el filet de vedella amb pebrots del Padró. “El Vaso de Oro” és també conegut per la seva bona cervesa amb una escuma espessa. També és divertit mirar els cambrers cridant ordres a través de tot el local.

  1. mcampoy

   19 maig 13
   18:15 #

   Molt bé, Pelle!! Les correccions te les he marcades en negreta.

 5. Denya Salgado

  14 maig 13
  23:07 #

  El meu restaurant preferit es diu “Matilda” aqui a Sant Cugat. Es un restaurant de menjar mediterranea. M’agrada molt aquest restaurant perque el menu inclou primer plat, segon plat, beguda, postre i cafe. Les begudes pots escollir aigua, suc, cocacola, cervesa, vi blanc, vi negre, o cava. De beguda normalment prenc vi i no et donen nomes una copa de vi et donen toda una ampolla de vi. El menu costa 15 euros pero val la pena. Despres els nens mengen per nomes 1 euro el menu infantil i tambe inclou primer, i segon plat, postre i beguda. Es menja molt molt be en aquest restaurant. Es un restaurant molt maco i agradable, el servei es molt rapid i els treballadors son molt amables. Us el recomano si no el coneixen. Aquest restaurant es troba molt a prop del Monestir i la placa Octavia. L’adreca es Carrer Plana de l’Hospital, 7 en Sant Cugat. Si vols anar-hi i et trobas a la placa octavia camina cap al nord cap a Carrer Hospital continua i el restaurant esta a l’esquerra.

  1. mcampoy

   19 maig 13
   18:21 #

   Molt bé Denya! Les correccions estan en negreta.

 6. Simona

  15 maig 13
  13:36 #

  La cuina catalana m’agrada molt perqué és bona i variada A Barcelona hi ha molts restaurants on es pot menjar molt be. En conec un que és el meu preferit perqué s’hi poden menjar tapes exquisides i insolites. Es diu La Panxa del Bisbe.
  Es troba al barri de Gracia, al Carrer de Rabassa, 37, al costat de la Plaça Rovira i Trias. Si voleu anar-hi cal reservar perqué hi ha poques taulas. Aquest és el numero: 932 137 049
  Està obert de dimarts a dissabte de 13:30-15:30 i de 20:30-24 h.
  Els Dilluns i al Diumenge està tancat.
  És un local petit i accollidor. El cuiner té molta imaginació, especialment en la preparació d’una gran varietat de tapes. El menú canvia amb la temporada, el peix és fresc. També hi ha una carta de vins amb preus raonables.
  El servei és molt atent i el preu, considerant que és una cuina d’autor, no és car. Gairebé 30 Euros vins inclosos.

  1. mcampoy

   19 maig 13
   18:22 #

   Molt bé, Simona!! Les correccions estan en negreta.

 7. Nohelia

  15 maig 13
  23:32 #

  És un bar petit, molt còmode i senzill i ideal per estar en família. Els caps de setmana no és estrany veure grups fent el dinar o el sopar. Es diu la Guatlla i és a Sant Cugat. Té varietats de tapes, les croquetes, chocos i truita de patates són les mes demanades. Però la meva especialitat és el formatge sec amb pa i tomàquet, sempre acompanyat d’un bon vi negre. El menú diari té el preu de 12 euros, l’escudella és excel · lent, té molt èxit. I els dijous la paella, de postres hi ha una gran varietat com la crema catalana, el pastís de formatge i en aquesta epoca les maduixes amb nata. Cada dimarts i dijous el meu xicot i jo anem a dinar a la Guatlla. es troba al carrer de la Creu, entre l’Avinguda Francesc Macià i l’Avinguda de Cerdanyola. Josep és el propietari i cuiner de la Guatlla, he de dir que és un bon cuiner, molt amable, ens atén sempre molt bé i tambe ens regala una tapeta d’olives. Us recomano.

  1. mcampoy

   19 maig 13
   18:26 #

   Molt bé Nohelia!!

 8. Manuela

  16 maig 13
  21:55 #

  Fa 15 anys que vaig amb la meva família al Restaurant Mas Pou de Palau Sator.
  Palau Sator és un poble ideal per visitar, que encara conserva la seva estructura medieval. El restaurant s’ubica en una gran casa pairal del segle XVI.
  Els menjadors estan repartits en diferents sales, amb decoració rústica i ambient acollidor. Aquest lloc m`agrada molt per l’ambient.
  És un espai on poder gaudir de la millor cuina tradicional de la comarca del Baix Empordà.
  Els meus favorits son per exemple:
  Es primers: L’escalivada amb anxoves, els Canalons, i l’escudella,
  Els segons: El pollastre amb sépia i gambes, L’ànec amb peres, el conill amb salsa verda.
  De postra: Recuit de drap amb mel. la Crema catalana, i els Bunyols de l’Empordà,
  M’agraden molt els plats casolans.
  Tot es molt bo i la qualitat dels plats es sempre excel·lent.
  El restaurant també té una gran terrassa amb jardí, és ideal per estar en família, ja que els cambrers sempre son molt amables i atents i et fan sentir com a casa.

  1. mcampoy

   19 maig 13
   18:26 #

   Molt bé, Manuela!!!

 9. teresa lopez torres

  18 maig 13
  17:05 #

  Com anar al meu restaurant preferit. Aquest restaurant esta situat al costat nord de la placa Octavia a San cugat. es diu el Meson. És un restaurant de cuina catalana. La seva especialitat son les amanides de tota mena,tambè arrossos i cada dijous hi ha paella. Els cambrers son molt amables son 7 i tots son nois.Jo cada dia vaig a pendre un cafe amb llet. amb l`avia que treballo i els divendres de cada setmana vaig a sopar.Tenen varietat de plats combinats i begudes de tota mena es un restaurant molt acollidor.Te una terrassa molt gran.

  1. mcampoy

   19 maig 13
   18:32 #

   Molt bé Teresa! Les correccions estan en negreta.

 10. Tanya

  19 maig 13
  17:51 #

  El meu restaurant preferit es “Matéria Prima” que esta situat a Sant Cugat Av. Lluís Companys 50. Es un restaurant de cuina d’alta, creativitat del seu menjar el convertexen en un lloc de referencia. Exposa obres de pintors reconeguts que es va modificant 6mesos. Es una casa de dues plantes que ofereix espais amplis i també sales reservades. Te una terrassa privada per prendre a la nit un exquisit coctel despres de sopar. Te un celler de vi molt ampli i molta inspiració en plats. La cuina es oberta a tota la vista i combinen mols plats cada vegada diferents. Us el recomano!

  1. mcampoy

   19 maig 13
   18:34 #

   Molt bé Tanya! Les correccions estan en negreta.

 11. rolando

  19 maig 13
  18:20 #

  El meu bar preferit és el Can Paixano que és al carrer de la reina cristina 7 barceloneta i la seva especialitat són els entrepans de truita de pernil, llom, xoriço, franfur i el millor que és per a mi i el que menjo és el de xistorra i valen a 2:50 euros i amb un got de vi dolç que es diu campexano que està molt bo fresc i si prefereixes l’ampolla millor perquè no mareja gaire i no val ni 2 ueros ara els dic com arribo surto de casa giro a l’esquerra al primer carrer giro a l’esquerra segueixo recte dos carrers fins l’estació de tren agafo la linea S1 o S2 amb destinacio barcelona i baixo a l’estació de Provenza camí al metro a la línia 5 amb destinacio horta i baixo a la següent estació que és Verdaguer i allà agafo el metro línia 4 Amb destínacio barceloneta baix en aquesta estacio surto del metro a la plaça pau vila tombo a la dreta, en direcció al carrer Aiguades travesso el club nautic de f.nautica de barcelona tombo la dreta al passatge de joan de bord i pujo dos carrers i giro a l’esquerra i a mig carrer a mà dreta hi ha el bar els convido a anar no se’n penediran

  1. mcampoy

   19 maig 13
   18:42 #

   Molt bé, Rolando! Les correccions estan en negreta.

 12. mcampoy

  19 maig 13
  18:45 #

  He estat corregint els vostres comentaris, us felicito!! Estan força bé! Us volia fer posar l’atenció en alguns aspectes que encara estan una mica verds:

  La preposició per indicar lloc és a: el restaurant és a Sant Cugat.
  Recordeu d’apostrofar l’article davant de paraula que comença per vocal o h muda: heu de girar a l’esquerra
  També recordeu que els plurals en català es fan amb e+consonant: -es, -en, -em: sales, esperem, esperen.

  Ànims i a seguir aquells que encara no heu penjat el comentari!

 13. Jaqueline Morales

  19 maig 13
  19:19 #

  El meu restaurant preferit es diu CAL TAIET s’hi va sortint de Sant Cugat direcció a Rubi, un cop a Rubi agafar la carretera anomanada “cami d´ullastrell” fins arriba a la carretera que va de Martorell a Terrassa, despres agafar direcció a Martorell i a 1km esta el desviament cap a Ullastrell, agafar la carretera fins arriba al poble.
  El restaurant es molt antic, te una decoració rustica i un ambient molt familiar, un servei amable i molt atent
  La seva especialitat es la tipica cuina catalana, carn a la brasa i verdures segons temporada, m´agrada perquè esta en un poble tranquil, te unes vistes i un paisatje rural.
  El preu es d´uns 30€ per persona.

  1. mcampoy

   19 maig 13
   19:21 #

   Molt bé, Jaqueline! Les correccions estan en negreta.

 14. Gilda

  19 maig 13
  21:23 #

  El meu preferit és un bar petit,molt comode i senzill,és molt famós per tots els paraguaians és diu Rincón Paraguayo és a Molins del Rei.
  Es un bar on es a pot dinar,berenar i sopar.També hi ha begudes com cervesa,vi,wisky,cocacola,agua,fanta de llimona i taronja.
  Com pots imaginar la seva especialitat és el menú tipic de nostre país i amanides.El preu per persona esta molt bé 12 euros inclou postre i café.
  Els cambres son molt amables,és un lloc per passar un moment tranquil amb la família o amics.
  Per anar-hi desde Sant Cugat heu d´agafar Renfe o en cotxe per la carretera N:340 fins Molins del Rei

  1. mcampoy

   21 maig 13
   10:40 #

   Molt bé, Gilda! Les correccions estan en negreta.

 15. Caren

  20 maig 13
  17:46 #

  El meu restaurant preferit es diu Monster Sushi, es troba a Barcelona, a prop del ferrocarril de Gracia, Plaça de Gal·la Placídia, 25. Es un restaurant de fusió asiàtica: japonès, vietnamita i tailandès; però el que mès m’agrada són els rotllos de sushi que son molt variats i originals i encara que no sóc una persona de menjar dolç, les postres són delicioses i casolanes. L’atenció de l’amo que sempre et recomana el millor per menjar i et fa sentir a casa no es pot passar per alt. Té dos pisos, el baix que és mes per quan hi estàs sol i el primer que és més acollidor. No puc deixar d’esmentar que també preparan uns mojitos molt bons per fer el sobretaula si vas a sopar. Al migdia tenen un menu complet a 12,50€/persona amb primer, segon, postre i beguda i per sopar demanes a la carta per 25-30 €/persona, que el millor es anar en grup i demanar molts plats per tastar la gran varietat. Si us agrada el menjar japonès i sortir de ho tradicional us recomeno aquest restaurant.

  1. mcampoy

   21 maig 13
   10:43 #

   Molt bé, Caren! Les correccions estan en negreta.

 16. Nuno

  20 maig 13
  18:29 #

  Jo he escollit un restaurant portuguès a Barcelona: O Lusitano.
  No és ben bé un restaurant ja que no té un menú o una gran varietat de plats, però es possible menjar plats típics portuguesos. És una barreja entre pastisseria i restaurant, molt acollidor, tranquil i amb molt bona música, portuguesa es clar, i vins.

  O Lusitano està a Poble Nou al carrer Castanys, número 23 davant del Mercat de la Unió, a dos carrers de la parada de metro Poble Nou. És difícil trobar-lo, és necessari buscar una mica com tots els bons llocs.

  Recomano aquest petit tros de Portugal a Barcelona. Ideal per a un pica-pica amb amics, o una trobada per a una bona xerrada, o simplement per llegir el diari.

  I els pastissos estan…

  1. mcampoy

   21 maig 13
   10:43 #

   Molt bé, Nuno!

 17. Conxi Fernández

  20 maig 13
  20:53 #

  Un dels meus restaurant preferds de Málaga es “El Caleño”,es un xiringuito que está al passeig maritim del pal a peu de la platja. allà pots menjar tot tipus de pescaito fregit o un bon espeto de sardines,acompanyat d’una bona amanida i una cerveseta ben fresqueta o negre d’estiu mentre respires l’olor a mar i a Biznaga, que és una flor feta amb gessamins.

  1. mcampoy

   24 maig 13
   11:10 #

   Molt bé, Conxi! Quines ganes d’anar-hi!

 18. Fabiola Vivas

  21 maig 13
  23:28 #

  el meu restaurant favorit és el Masia Can Palet es troba al cor de Terrassa, en un ambient rustic, entre arbres, flors, on ha sabut combinar tot l’encant i esplendor d’epoques passades amb la modernitat, comoditat, qualitat i tot el bon servei que és possble oferir avui dia. El personal que treballa allà és molt atent, el servei es molt bo i el menjar esta sempre bo!. Hi podem arribar agafant el tren S1 amb dirreccio Terrassa, hem de baixar a l’estacio de terrassa-Rambla i després caminar cap a l’avinguda de les glories catalanes 119

  1. mcampoy

   24 maig 13
   11:16 #

   Molt bé, Fabiola!

 19. Jenny Bedwell

  22 maig 13
  9:57 #

  El meu restaurant preferit es diu ‘Uito’ i es troba a la Plaça Pep Ventura a Sant Cugat. És una mica car, així que no hi vaig molt sovint, només en ocasions especials.

  La cuina és mediterrània i moderna i encara que el menú no és molt extens, inclou plats interessants que no trobes en altres restaurants …. i les postres són delicioses!

  És un petit restaurant amb poques taules que fa un ambient molt íntim i acollidor. A l’estiu, es posen més taules a la plaça i es pot gaudir de menjar fora.

  Pero, el millor per a mi és el servei, el xef és molt amable i sempre ve a la teva taula per explicar els plats i per assegurar-se que tot està bé.

  Sempre anem a aquest restaurant quan tenim família visitant des d’Anglaterra i ara és el restaurant favorit del meu pare també!

  1. mcampoy

   24 maig 13
   11:20 #

   Molt bé, Jenny! Les correccions estan en negreta.

 20. María

  22 maig 13
  11:59 #

  El meu restaurant preferit està a Zaragoza i es diu Pecatto di Gola.

  És un restaurant italià en què també es poden trobar altres plats mediterranis.

  Les seves especialitats són els tallarins a la marinera i la pizza mar i muntanya, però tampoc us heu de perdre els ous trencats amb foie, els canalons de tonyina o el llom ibèric a la gorgonzola.

  Mai cal oblidar deixar lloc a les postres, i si pots compartir-ho amb algú, demana sempre tiramisú i tarta-tatín.
  Tot acompanyat amb un bon vi Viñas del Vero.

  Segur que surts content ja que el servei és molt familiar i sempre bo però si et coneixen perquè tornes és millor.

  El preu és mitjà, no per anar-hi tots els dies però sí que et pots donar el caprici de vegades.

  1. mcampoy

   24 maig 13
   11:21 #

   Molt bé, Maria! Les correccions estan en negreta.

 21. jefferson

  27 maig 13
  20:40 #

  el meu lloc preferit per menjar és un restaurant colombià que aquesta a l’altre poble anomenat cerdayonla del valles és normal ni petit ni gran al podem trobar moltes varietats de plats típics de menjars com la safata paisa tamales empanades arepas sancocho de gallina hi ha moltes varietats de begudes és un lloc tranquil on cada cap de setmana es passa bé en família amb amics i el seu restaurant és molt conegut al poble seu nom que porta el petit celler és al carrer orient, 16para anar surto en cotxe o en autobús el que va cap barcelona oa renfe els preus són molt econòmics 15 euros per persona i els cambrers són molt amables i atents.

 22. Anna

  28 maig 13
  15:15 #

  El meu restaurant preferit a Sant Cugat és La Tagliatella. És troba a la Avinguda de Torre Blanca, numero 2. És un restaurant italià on pots menjar pizzes, pasta, i el millor – postres! Tot que es menja ahi es molt bo, però jo us recomano la pizza de la casa que es diu Tagliatella – porta pesto, ceba, pebrot, xampinyons, formatge, bacó i espinacs – és una mescla impressionant! El restaurant és gran, té terrassa, és una mica sorollós perquè sempre esta ple, i potser que el servei es una mica lent, però tot això val la pena. De preu és un mica car, però amb 20 euros pots gaudir el menjar italià.

 23. Nataliia

  28 maig 13
  22:12 #

  La meva cafeteria-pastisseria preferida es diu “Baixes”.
  És una cafeteria on pots esmorzar,dinar o berenar.És una dels millors pastisseries de la ciutat.Hi podem trobar gran varietat del postres:pastissos,magdalenes,bombons i gelats.I mes podem tastar menjars salats:plats combinats,entrepans,canalons,amanides etc.També hi ha begudes de tota varietat amb alcohol i sense.
  M’agrada molt perquè en aquest lloc treballa la meva germana gran.Cada vegada,quan vaig a visitar-la sempre prenc un té,un cafè amb llet o tallat i menjo una cosa dolça.
  Més bo que fan,és la xocolata desfeta amb melindros.Per mi el servei és millor que pot ser,perquè la gent és molt simpàtica i em coneixen bé.
  Aquesta cafeteria és gran,acollidora i lluminosa amb grans finestres de vidre.Hi ha taules per dins i per fora.És una cafeteria moderna de alta calidat.Situada a Sarrià.
  Per arribar-hi des de Sant Cugat s’ha d’agafar els ferrocarrils catalans fins Sarrià.Sortint des de l’estació pujant tot recte fins del semàfor i travessa al carrer.

 24. Rosa

  29 maig 13
  18:34 #

  El meu restaurant-cocteleria preferit a Barcelona es diu Milano Cocktail-Bar. Es un llóc on a més de menjar bé àpat mediterrani, pots anar a prendre un coctel i escoltar jazz i blues en viu cada dia a la tarda. Té un ambient molt agradable i la atenció és immillorable. La carta es molt variada i els preus son accesibles. La decoració sembla un bar clandestí sortit d’una pel · lícula de cinema negre dels anys 40 a Hollywood. Esta situat a la Ronda Universitat, 35; s’arriba caminant des de la Plaça Catalunya i des de la Plaça Universitat, metro lineas 1, 2 i 3. Us invito a provar-lo.

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!