• Què faig, què vaig fer, què feia?

  Aquesta setmana hem començat a treballar com expliquem què fem cada dia, hem aprés a utilitzar les partícules temporals i hem repassat l’imperfet d’indicatiu, el passat recent i el passat llunyà. A classe vau explicar als vostres companys de grup que feu un dia de cada dia, que fèieu fa un any i que vau fer fa deu anys? Ara és hora que tots els companys de classe ho sàpiguen i per començar us explico jo què faig i què feia jo!

  Un dia de cada dia em llevo cap a quarts de vuit, primer esmorzo i reviso els meus correus electrònics, llegeixo el diari i després recullo la cuina. Un cop esmorzada, em dutxo i em vesteixo i me’n vaig a treballar. A mig matí faig una pausa i em menjo una peça de fruita. Al migdia plego i vaig cap a casa, dino i si puc, faig una mica de migdiada. Sovint aprofito per treballar una mica fins a mitja tarda. Al vespre acostumo a quedar amb amics o a fer alguna activitat. Cada dia sopo a quarts de deu i miro una mica la tele. Sempre me’n vaig a dormir cap a les dotze.

  Fa un any feia més o menys el mateix, la diferència és que treballava a les tardes i plegava molt tard! Arribava sempre a casa cap a les deu, de tant en tant sopava una pizza perquè estava massa cansada per cuinar i havent sopat em quedava al sofà dormida. Als matins aprofitava per anar de tant en tant al gimnàs, també estudiava anglès un cop per setmana.

  Fa deu anys la meva vida era molt diferent. No era professora de català, treballava fent mapes. Treballava als matins i per això tenia tota la tarda lliure. Anava molt sovint de viatge sola o amb els amics, també anava molt al cine i al teatre. Tampoc vivia on visc ara i la meva rutina diària era diferent perquè em llevava d’hora, dinava molt tard, però també feia una estona de migdiada. A la tarda hi havia dies que també treballava i no tenia gaire temps per fer activitats.

  I vosaltres, què fèieu??images

 1. freddy castro

  13 maig 13
  19:46 #

  activitat diària, em llevo a les 7:30 del matí, em raspallo les dents i em dutxo 07:40, desayudo a les 8:00, després em vist, vaig al parqueo a recollir el cotxe per anar a la feina, que aquesta a 15 minuts amb cotxe, perquè la meva entrada a la feina és a les 8:30, a la feina realitzo moltes activitats a la cuina ja que sóc ajuda’t de cuina, dinar a les 14:00, surto de la feina a les 18:00 de la tarda descans una mica, després sopo amb la meva parella a les 19:30 miro i reviso el meu correu electrònic i demas pàgines d’intercanvi de missatges fins a les 21:00 més o menys perquè dia per mitjà surto a córrer durant 35 minuts per estar físicament bé, després del meu exercici em dutxo mirem una mica la televison i comentem les nostres anècdotes amb la meva parella ia dormir es va dir per tenir un altre nou dia.

 2. freddy castro

  13 maig 13
  19:59 #

  fa un any enrere, treballava pels matins de 12:00 del mig dia a 16:00 de la tarda com a cambrer i per les nits de 19:00 de la tarda a les 12:00 de la nit com a repartidor en un bar de menjar pakistanès.
  en aquest treball no tenia molt temps per realitzar activitats socials perquè només en aquests intervals podia descarsar per després tornar a treballar, ja que el cap de dimarts a diumenge o sigui una mica xungo i tampoc podia fer esports amb molta frecuencia.Ese va ser el motiu per el canvi de treball, com no ho encontre em quedi a l’atur duarnte uns 8 mesos.

 3. freddy castro

  13 maig 13
  20:09 #

  fa deu anys enrere vaig començar a viure una etapa de la meva vida a la qual aprenentatge i valori moltes coses que fins a aquesta data no ho havia fet ja que era al meu país i presenciï el naixement del meu fill Jhonatan, va ser una cosa molt però molt bell i inexplicable ja que només sabem els que som pares, és com a aquests nens quan se’ls obsequia un regal i no saben que fer amb això el miren i el miren, és allò que no puc viure novament.

 4. Jean-François

  13 maig 13
  22:25 #

  Que faig cada dia
  Per el matí em llevo a dos quart de set, em vaig a correr a Collserola i a les dos quart de vuit esmorzo i em dutxo. Desprès, desperto als meus fills, esmorzen i el ajudem a vestir-se.
  A un quart de nou ens anem al autobús de recollida de la escola.
  a las deu, reviso els meus correus Electronics i el meu agenda de treball.
  Sovint, plego i em vaig al centre de negoci de “Start Up” on treballo millor y puc intercanviar amb persones i consultors especialitzat en recursos humans,
  A mig dia faig una pausa i dino en un cafè al costat de les oficines
  Per la tarda, quedo amb persones que podem ajudar-me en el meu processos de buscada.
  Sovint aprofito per participar a tallers de estratègia de buscada també.
  Al vespre vaig a conferencies organitzades per organismes com Acció, Barcelona Activa… i actualitzo el meus coneixement professionals. Em ajuda a identificar noves tendències i oportunitat de negocies.

  Faig un anys, no tenia vida massa organitza o rutinari. Treballava a Toulouse on es tenia la meva oficina. Anava allí de matinada el dilluns y tornava a Barcelona el dijous.
  Tenia massa feina i habitualment viatjava moltes vagades a visitar i desenvolupar relaciones amb clients.
  Viatjava a italià, Polònia, Anglaterra, Rússia, Alemanya i de vagada a China.
  Sovint , em quedava de cap de setmana en feries professionals.
  De tant en tant em embolicava amb els vols i crec que podria ser un bon guia turístic per visitar els aeroports europeus.

  Fa deu anys la meva vida era molt diferent, no vivia amb la meva dona, no sàvia que existia.
  La meva feina era molt interessant i em dedicava al desenvolupament de la filial de una impresa de informàtics i jocs vídeo. Tenia un equip de trenta persones i viatjava per tota Espanya y Estats Units. No tenia vida familiar i els cap de setmana anava a sopar a Barcelona i quedava amb amics i anàvem a veure espectacles o a les discoteques.
  Durant aquesta època era una miqueta Fricky i conreava herbes molt bona i saborosa.
  Era molt creatiu.
  I es tot

 5. Esther

  13 maig 13
  23:37 #

  Un dia de cada dia em llevo cap a dos quarts de vuit, bec un café, perquè sense cafe no puc fer res, i després em vesteixo i vesteixo al més petit dels meus fills. Cap tres quarts de nou agafo el cotxe y porto cada fill a la seva escola/guarderia i després començo a traballar. Normalment traballo fins a les sis de la tarda més o menys. Després tot junts, els meus fills i el meu marit, anem en un parc on sovint trobem altres amics i tornem a casa nostra . Cap vuit sopem tots junts. Quant les nens dormen, el meu marit i jo profitem per xarrar i parlar de les nostres coses, llegir emails o llegir un llibre. Si tinc alguna cosa molt important de la meva feina, a vegades traballo una o dos estonas abans dormir. Dijous i dimarts vaig a la classe de catalá. Fa un any feia més o menys el mateix pero no tenia clase de catalá i tenia temp per anar a practicar joga. Fa deu anys era una miqueta diferent perquè el més petit dels meus fills era encara un bebé i jo tenia baixa maternal

 6. Bélgica Balseca

  14 maig 13
  1:58 #

  Què Faig.

  Cada dia em llevo cap a les set del mati, primer em dulxo, em preparo un tallat. Després despert al meu marit per fer-li la higiene personal ja que és dependent, sobre les vuit del mati llevo al meu fill, li preparo per al colegi i els dono als dos junts l´esmorzar.Sobre dos quarts de nou porto a l´escola al meu fill, de tornada juntament amb una amiga esmorzo a un bar a prop del barri, després marxo fer encàrrecs relacionades al treball.
  Retorno sobre el mig dia a casa preparo el menjar i tots junts mengem, fins a les quatre de la tarde que vaig a recollir el meu fill de l´escola i portar-lo a les extres com ara classes d´anglés, música o piscina.
  Retorn al costat del meu fill cap a les vuit del vespre, preparp de sopar i junts tota la familia vam sopar, per a més tard mirar una mica la televisió.

  Què vaig Fer.:

  Fa un any la meva vida era igual que ara de tan en tan quedava amb unes amigues per fer un café i xerrar sobre els nestres fills, pero era tot igual.

  Què Feia :

  Fa deu anys ja vivia a Catalunya, treballava a la Cooperativa Abacus, treballava en horari de mati desde les seis a dos de la tarda, el lloc de treball era a les naus de Rubí, conciliava les comandes, als preparava, facturava i despatxava fins a les diverses botigues o diferents llocs d´Espanya, despatxava des útils d´oficina, textos fins a les joguines en les campanyes d´estiu, era molt mogut aquesta feina, pero m´encantava.
  Tornava a casa a aixó de las tres de la tarda, menjava amb la meva mare i germà, descansava ia les set de la tarda anava a estudiar a l´autoescola per treure el carnet de conduir ja que encara que tenia el del meu país, per no existia la convalidació, que ara si existeix. Tornava a casa a això de de les nou me n´anava a llit a dormir per un nou dia.

 7. Celine

  14 maig 13
  21:59 #

  Cada dia em desperta d’hora la meva filla petita sobre un quart o dos quarts de set. Havent li dono el esmorzar, la vesteixo, desprès em dutxo y em vesteixo també. Al mateix temps, el meu marit desperta a la meva filla gran, la vesteix i esmorzem tots junts. A les nou del mati porto las dues nenes a la guarderia. Dilluns i dimecres vaig al curs de català, desprès a comprar. Els altres dies, quan no tenim curs de català, aprofito el mati per tornar a fer esport. Vaig a recollir la meva filla petita a un quart de dotze, a la tarda estic amb ella. Quan dorm, aprofito per fer els exercicis de català, escriure correus electrònics, fer coses en el pis que estan pendents! A les cinc anem a recollir la seva germana gran, anem al parc, desprès les banyo, porto la petita a dormir sobre les tres quarts de vuit, sopem tots junts amb la gran a les vuit de la tarda i la portem a dormir a les nou. Encenem la televisió però no la mirem, comentem el dia sobre tot i sovint parlem amb els pares o germanes o amics de França o Alemanya. La vida es molt rutinària, fa una estona que no anem en parella a la nit! Anem a dormir cap a les onze.
  Fa un any vivíem a Barcelona, estava embarassada, treballava, sàlia de casa a les dos quarts de vuit del mati i tornava sobre las sis de la tarda per recollir a la meva filla gran. Al migdia buscava anuncis de pis en Sant Cugat et anàvem a visitar-les perquè volíem mudar-nos durant l´estiu. A la nit anava amb les meves amigues o el meu marit de tant en tant. Aprofitem quan venien els avis.
  Fa 10 anys la meva vida era molt diferent, vivia en Grenoble en França, era soltera, treballava molt però també tenia molt temps per sortir amb els meus amics, anar al cine, fer esports, els fins de setmana sempre anàvem de excursió a la muntanya. Viatjava molt, sola o amb els amics. Tenia entrevistes per venir a treballar a Catalunya, em feia una mica por perquè no parlava ni castellà català, però em venia de gust aquesta experiència nova, i descobrir aquesta ciutat. No sabia quant temps anava a quedar-me…

 8. María José

  15 maig 13
  0:52 #

  Un dia de cada dia em llevo a dos quarts de vuit, primero em vesteixo preparo el esmorzar per la meva filla i per mi, havent esmorzat, ajudo a la meva fill a vestir-se, després despert i vist al meu fill petit. Cap a dos quarts de nou porto la nena a l´escola i el nen i jo tornem a casa. Com cada matí, sempre recullo la casa i tres vegades per setmana poso la rentadora. Més tart, dues vegades per setmana faig la compra. Al voltant de las dotze preparo i li dono el dinar al meu fill. Després jugem una estona i més tard el dormo. Mentre el dorm sovint aprofito per menjar amb el meu marit i recollir la cuina. A la tarda, el nen i jo anem a l´escola a recollir a la meva filla i després si no plou sempre anem tots al parc a berenar i jugar. Quan tornem a casa, el meu marit i jo banyem als nens i preparem junts el sopar. Sempre sopem tots junts menys el dimarts i dijous que jo sopo més tard perquè vaig a classe de català. Finalment quan els nens ja estan dormint em dutxo i aprofito per llegir o estudiar un mica i de vegades també per planxar mentre veig la tele, abans d´anar-me a dormir.

  Fa un any feia més o menys el mateix, la major diferència era que ara viu a Sant Cugat i abans vivia a Sant Vicent del Raspeig, un poble d’Alacant. La María havia començat aquest any l’escola i el David tenia només sis mesos. Algunes tardes després de recollir a la María del col·legi anàvem al parc del costat, però altres vegades tornàvem a casa per jugar al parc de la urbanització amb els veïns. M’agradava molt parlar i passar l’estona amb els meus veïns.

  Fa deu anys tot era molt diferent, jo vivia a Madrid amb el meu marit però encara no teníem fills. Estava estudiant i anava tots els matins a classe, després tornava a casa i sempre menjava sola mentre veia la tele, havent menjat recollia la cuina i estudiava una estona i més tard anava al gimnàs. Els caps de setmana gairebé sempre anàvem al cinema, al teatre o algun concert. També fèiem excursions per voltants de Madrid.

 9. Malin Jansson

  15 maig 13
  22:35 #

  Un dia de cada dia em llevo a dos quarts de vuit, em dutxo, em vesteixo i esmorzo. A dos quarts de nou vaig a treballar. Al migdia mes o menys vaig a dinar fora amb els meus companys del treballo o dino allà. Per la tarda treballo fins a les sis i torno a casa. Pel vespre estic amb al meu xicot perquè només tenim 3 hores junts cada dia perquè ell treballa per la nit. Fem el sopar i mirem una mica la tele. A dos quarts de onze normalment me’n vaig a dormir. Dos cops a la setmana vaig a classe de català.

  Fa un any exactament que vam anar de vacances a Suècia i desprès a Madrid. Vam anar a Suècia per a visitar la meva família i els meus amics. El meu xicot va anar a córrer la mitja marató de Göteborg i ho va fer molt bé. Desprès vam anar a Madrid per a veure el concert de Coldplay. Fa un any treballava a la mateixa feina i els meus dies van anar mes o menys igual que ara.

  Fa deu anys tenia vint anys i vivia a Suècia. Estudiava en la universitat i vivia sola en un pis a Borås. Cada dia anava a les classes de la universitat i tenia mes temps lliure que ara. Alguns dies a la setmana anàvem de festa i els altres normalment feia exercicis al gimnàs. Els caps de setmana treballava a un bar.

 10. Jean-François

  18 maig 13
  18:47 #

  Resumen de la Tafanera i de la Neta _ Libra “les taules de l’Olivia”

  La tafanera
  En el bar de l’Olivia hi ha una taula molt tafanera es la numero dos . Dieu que es finlandesa. Aquesta taula té la llengua molt llarga i es passa el dia criticant las seves companyes del bar. Es imagina que es única de totes que diu la veritat i que es molt objectiva quan parla de les altres.

  La neta
  Aquesta taula es diu la neta i no suporta que els clients la embruten. Ve de Finlàndia es molt orgullosa del seu pare, quin es un taulell molt polit i possiblement el mes maco de tota Finlàndia. Creix que es a la seva imatge. Des pres, es posa molt romàntic quan parla del casament i del divorci del seus pares i del seu naixement. Cansat de anar a casa dels seus pares, es vaig a anar de viatja per Europa i es vaig a quedar a Barcelona.

 11. Paola

  19 maig 13
  0:01 #

  En aquests moments com estic a l’atur no tinc tan programat els dies sobre tots les matins. Generalment em llevo cap a les vuit del matí i em dutxo. Despert als meus fills i juntament amb el meu marit els vestim. Esmorzem i portem a Jan a l’escola i després a Biel a la guarderia. Els dilluns i dimecres vaig a classe de català de un quart de deu, encara que gairebé sempre arribo una mica tard, fins un quart de dotze del migdia. Després aprofito per fer encàrrecs o em vaig al cafè Tarta Ta Tin i mentre em prenc un cafè amb llet faig els deures. Al migdia generalment menjo amb el meu marit i a partir de dos quarts de cinc comença la meva feina millor recompensat que és buscar els nens, anar junts a les activitats extraescolars si les tenim i sinó anem al parc i sovint ens trobem amb amics o gent coneguda.

  Fa un any els meus matins sobretot eren bastant diferents perquè treballava des de les nou del matí fins un quart de tres, així que m’aixecava mes d’hora, sobre un quart de vuit i als nens els despertava, vestia, donava a l’esmorzar i portava a la escola i guarderia el meu marit, així que totes les nits li deixava la roba i motxilles preparada.

  Fa deu anys la meva vida era molt diferent, si bé ja vivia a Barcelona feia un any, no estava casada, ni tenia fills ni vivia a Sant Cugat. Compartia pis amb unes amigues i treballava del que anava aconseguint mentre homologava meus títols i feia els tràmits per a la residència. Sortia amb els meus amics i anava sovint a la platja. Sempre que podia intentava fer un viatge per conèixer.

 12. Perla Larco

  20 maig 13
  16:42 #

  Un dia de cada dia em llevo cap a dos quarts de vuit, primer em dutxo i em vesteixo i me’n vaig a esmorzar, després recullo la cuina i vaig a treballar.

  A mig matí faig una pausa i em menjo una peça de fruita. Després plego i vaig cap a casa a dinar a las dues .Deprés de dinar vaig a traballar per la tarda i plego molt tard!. Arribo sempre a casa cap les deu ; sovint aprofito per sopar i per fer exercicis de catalá, sempre me’n vaig a dormir cap a les dotze .Els dilluns i dimecres vaig a classe de catalá a un quart de deu i després torno a traballar

  Fa un any més o menys que faig el mateix, la diferencia ,és que treballava als matins y no
  feia catalá. I de tant en tan aprofitava per anar al gimnás a fer picsina.
  La vida meva era motl rutinària.

 13. Sara Nochebuena

  27 maig 13
  22:32 #

  Deu anys endarrere jo vivia a Méxic amb els meus pares. Havia finalizat la meva carrera de psicologia i després me’n vaig anar a viatjar a Europa amb la meva cosina.
  Vam viure 6 mesos a Barcelona peró vam viatjar per tot Europa. A Barcelona vaig conèixer al meu marit.
  L’ any pasat jo vivia a Holanda amb el meu marit i tambè a prop de la familia del meu marit.
  Aquest any ha sigut molt intensiu, perqué he finalizat el meu estudi de pedagogia, també ha nascut el meu fiil i ens traslladat a Sant Cugat.
  Ara visc a Sant Cugat des de fa 9 mesos, no tenim cap familia aquí. El meu marit treballa, el meu fill va a la guarderia i jo treballo pel meu compte.

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!