Què faig, què vaig fer, què feia?

Aquesta setmana hem començat a treballar com expliquem què fem cada dia, hem aprés a utilitzar les partícules temporals i hem repassat l’imperfet d’indicatiu, el passat recent i el passat llunyà. A classe vau explicar als vostres companys de grup que feu un dia de cada dia, que fèieu fa un any i que vau fer fa deu anys? Ara és hora que tots els companys de classe ho sàpiguen i per començar us explico jo què faig i què feia jo!

Un dia de cada dia em llevo cap a quarts de vuit, primer esmorzo i reviso els meus correus electrònics, llegeixo el diari i després recullo la cuina. Un cop esmorzada, em dutxo i em vesteixo i me’n vaig a treballar. A mig matí faig una pausa i em menjo una peça de fruita. Al migdia plego i vaig cap a casa, dino i si puc, faig una mica de migdiada. Sovint aprofito per treballar una mica fins a mitja tarda. Al vespre acostumo a quedar amb amics o a fer alguna activitat. Cada dia sopo a quarts de deu i miro una mica la tele. Sempre me’n vaig a dormir cap a les dotze.

Fa un any feia més o menys el mateix, la diferència és que treballava a les tardes i plegava molt tard! Arribava sempre a casa cap a les deu, de tant en tant sopava una pizza perquè estava massa cansada per cuinar i havent sopat em quedava al sofà dormida. Als matins aprofitava per anar de tant en tant al gimnàs, també estudiava anglès un cop per setmana.

Fa deu anys la meva vida era molt diferent. No era professora de català, treballava fent mapes. Treballava als matins i per això tenia tota la tarda lliure. Anava molt sovint de viatge sola o amb els amics, també anava molt al cine i al teatre. Tampoc vivia on visc ara i la meva rutina diària era diferent perquè em llevava d’hora, dinava molt tard, però també feia una estona de migdiada. A la tarda hi havia dies que també treballava i no tenia gaire temps per fer activitats.

I vosaltres, què fèieu??images