• El convidat, us presento a…

  Hola a tots!

  Us proposo la següent activitat:

  A TV3 hi ha un programa que es diu “el convidat”, el coneixeu?  Aquí en teniu l’enllaç: http://blogs.tv3.cat/elconvidat. El presentador passa un cap de setmana sencer amb un personatge conegut que ens explica com és la seva vida.

  És força interessant, al programa hi han sortit personatges de tot tipus, des de jugadors de futbol fins a humoristes, metges reconeguts, polítics o religiosos. Us proposo que escolliu un dels programes, el de la persona que més us interessi i el mireu (no cal que el mireu sencer, només el que us calgui per fer-vos-en una idea) i ens expliqueu una mica qui és i com és la vida d’aquella persona.

  Per exemple, jo escullo la Benedetta Tagliabue. La coneixeu? Us la presento:

  “És una arquitecta coneguda a tot el món. És italiana però viu a Barcelona. Viu al centre de la ciutat i es mou per Barcelona en bicicleta. Té dos fills, un noi i una noia, i també té un gos.
  La Benedetta treballa per tot el món. El seu marit també era arquitecte (un arquitecte català molt important, per cert, es deia Enric Miralles) i treballaven junts, però va morir fa 10 anys.
  A la Benedetta li interessa el budisme, li agrada cuinar i visitar la família del seu marit. És una noia molt maca i somrient.”

  Bé, doncs ara ja sabeu qui és! Us animeu a explicar-nos alguna cosa sobre algun altre personatge important. A més, podeu apuntar a la llibreta les paraules que us sorprenguin metre mireu el programa.

  Ànims!!

  Mercat-de-Santa-Caterina

 1. Marisol Montoya

  16 maig 13
  22:14 #

  Que fort em sembla veura al Peret fá anys que el vaig atendré en un sopar,em vaig fer una foto am el, ya les portare para que veieu,
  . Ah i al Puyol també. Em realitat he atés a diferents famosos. El Peret és un gran cantador de rumbes i molt bona persona, amable i agrait. Me l´he traballat ja,ja.
  Atés- significa atendido.

 2. Marisol Montoya

  17 maig 13
  15:37 #

 3. CHARI

  17 maig 13
  21:13 #

  Teresa Forcades és una monja catalana, llicenciada em medicina interna. Viu en el convent Sant Bernat, en el monestir de Montserrat, la seva mentalitat és molt oberta i progressista. És una monja molt crítiques em totes les sevas declaracions sobre l’homosexualitat, avortament, sexe…
  Com metgessa ha denunciat a les empreses medicament per voler fer negoci amb la vacuna de la grip A. És molt valenta, positiva i lluitadora.
  M’agrada aquesta dona ,no entenc com ella pot portar aquesta vida tan tancada i amb tantes normes com és la d’una monja.
  Aquest programa el trobo molt interessant.
  Fins dilluns.

 4. brahim

  18 maig 13
  14:58 #

  Carles Rexach o (el noi de Pedralbes) és un dels millors futbolistes catalans de la història, té 67 anys, viu amb la seva família a Barcelona, és avi de les dues seves netes de 3 i 1 anys. Carles o (charly) és futbolista retirat amb fama de home tranquil i despreocupat és un crac del barca dels anys 70 i Quan fa 30 anys va penjar els bots i va retirar del primer equip del Barça però després va passar per Moltes Funcions dins del club com Segon entrenador, Primer entrenador i director esportiu del premiar equip i jo tinc un anècdota d’aquest personatge porquí vaig ells qui va datar a Lionel Messi i La particularitat d’aquells acordar va ser que es va signar sobre un tovalló. Carles Rexach es va donar cuneta de la càlida que tenia el argentin quan només comptava amb 12 anys d’edat i després reunires amb seus pares i amb el qual era seva agent, Horacio Gaggioli, en un bar redacto un principi d’acordar sobre un tovalló de papal que vaig ser signada per Totes les parts implicades. I ara Carles Rexach ha donat el seu permís para que el paper pugui mostrar públicament i només falta que la família Messi doni sou Autorització per que es publica el tovalló al museu de f. C. Barcelona. Carles a nivell familiar és una persona qui no sabé fer res dins de la casa i es deixa doto per a la seva dona, li agrada fe esport perquè és la seva gran passió i és la base de l’equilibri de Carles.

 5. Rafael

  18 maig 13
  20:07 #

  Us presento a:

  En Gerard Quintana te 47 anys i es cantant. Fa 10 anys cantava en un grup de rock i ara cant en solitari. Els caps de setmana viu a Eivissa amb la seva dona que es diu l’Anna i els seus fills, un nen que te 7 anys i una nena que te 5 anys. També te una fillastra que viu a Eivissa. L’Anna es una dona reservada que no li agrada aparèixer en públic. Gerard Quintana te feina en Barcelona per això te que fer moltes viatges entre Eivissa i Barcelona. Quan esta a casa seva es un pare molt responsable i li agrada jugar amb els seus fills. a Barcelona viu en un pis a L’Eixample que comparteix amb uns amics.
  En aquest programa de televisio es veu com els parla en castellà als seus fills el que provoco controvèrsia perquè ell es independentista.

 6. Carmen

  19 maig 13
  19:34 #

  Us presento a:
  El Ferran Adrià. Tè 50 anys i esta considerat el millor cuiner del món.
  Viu a Santa Eulália,un barri de l’hospitalet.Viu amb la seva dona i no fills per el seu treball. Els seus pares tambè viuen amd ells.
  En general esmorza cafe i una mica de fruita al matí.
  Menja,parla i pensa molt rapid.
  No tè hobbys,ni afficions. Només treballar.
  Treballa tambè els caps de setmana.Descansa poc.
  No té cotxe ni carnet de conduir,sempre va caminant o algu es porta.
  Va començar a cuinar amb un amic del seu pare.
  Després obrio el Bulli,el seu restaurant.
  El seu germà treballo amb ell fins que obrio el seu restaurant.
  Fa un any tanco el Bulli per la crisis.
  Ara dona conferencias per tot el mon.

 7. Marcelo

  19 maig 13
  21:13 #

  Marc Márquez és un noi de 19 anys, que viu al poble de Cervera, i malgrat les seves 2 mundials continua sent un noi normal molt estimat al seu poble. Viu en amb els seus pares i el seu germà Alex que amb 17 anys és campió d’Espanya de moto, títol que no té el Marc … En Marc no li agrada perdre mai i és molt competitiu. Té una família molt unida, és molt emocionant escoltar parlar al seu avi, i el tracte que té amb el.
  El seu somni és ser campió de món de moto GP, i espero el pugui aconseguir.
  El que mes crida l’atenció d’aquests nois fora de sèrie, és la capacitat de tocar de peus a terra, i ser tan normals i sensillos com qualsevol de nosaltres.
  Molta sort Marc!

 8. mbadiar

  20 maig 13
  16:48 #

  Us felicito a tots!! Heu fet molt molt bona feina!!!
  Maria

 9. SAMIA

  20 maig 13
  18:17 #

  Hola a tothom,
  Jo escullo Joaquim Barraquer.
  Es un dels millors oftalmólegs del món,té 86 anys i viu a la seva propia clinica en Barcelona en un pis,té també una sala de musica i piscina.És tot un personatge,no se separa del seu ventilador portatil i va blanc de cap a peus.
  El profesor Barraquer ha fet entre 60 000 i 70 000 operacions al llarg de la seva vida,ara fa 15 operacions a la setmana.
  Té trés fils,dos han seguit els seus passos.
  El doctor Barraquer esta enamorat de la seva feina i és molt divertit.
  M’ho he passat molt bé.

 10. Mariela Montoya

  20 maig 13
  18:52 #

  Bona tarda, us presento a…

  Bojan Krkic, un noi de Linyola que va jugar al Barça des de petit i ara està jugant a Itàlia, concretament quan van fer l’entrevista jugava a la Roma.
  El Bojan té 21 anys, viu a un pis molt gran a Roma i té un gos de 3 mesos per que volia que li fessin companyia. Els seus pares van a visitar-lo de tant en tant, el seu pare es Serbi i es dedica també al futbol, la seva mare es infermera i es de Linyola com el seu fill. En Bojan aprèn Italià, una professora particular va a casa seva.
  Esmorza tots els dies a la ciutat esportiva amb els seus companys d’equip, Bojan té el record de màxim golejador de les categories inferiors del Barça.

  Es un personatge que m’ha agradat molt.

 11. CHARI

  29 maig 13
  18:20 #

  És una novela molt emotiva , feta en la ralitat de un món con és l’emigració, que ara mateix segueixen patin la gent que deixa els seus orígens per trobarse un món millor, i la realitat és mol diferent.
  És un llibre que hi ha sigut fácil d’entrendre i llegir-ho m’ha agradat molt.
  Felicitat Núria.

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!